Lomakohde

Italian saaret

Italian saaret

Saaria Italiassa löytyy myös järvialueilta, mutta tässä esittelemme tärkeimpiä saaria eri merialueilta.

Elba

Tämä saari kuuluu Toscanan saaristoon. Se on 10:n kilometrin päässä mantereesta, lähin mantereen kaupunki on Piombino. Elban saaristoon kuuluu useita muitakin saaria.

Elba on Italian kolmanneksi suurin saari Sisilian ja Sardinian jälkeen. Sitä ovat yrittäneet ja joskus onnistuneetkin valloittaa esimerkiksi saraseenit. Elban saarelle karkoitettiin aikanaan Napoleon.

Tänään se on kiehtova sekoitus kaikkea, mitä matkailija voi toivoa: turkoosin sävyjä puhtaassa meressä, hienoja kallioita kiipeilyyn, vuoristopatikointia, kaikenlaisia aktiviteetteja, ja herkkuja syötäväksi!

Capri/Costa Amalfitana

Capri on ollut suomalaisten suosikki jo 1960-luvulta alkaen, eikä turhaan.

Jotain esimakua saa vaikka tästä: https://www.youtube.com/watch?v=tRkN71da4vQ

Sardinia

Kuinka joku ei voisi pitää Sardiniasta? Ihana sekoitus nykyaikaa ja vanhaa, vanhaa kulttuuria.

Pääkaupunki Cagliari tarjoaa kaikkea, mitä moderni ihminen tarvitsee. Ja sitten kun hän haluaa aloittaa löytöretkensä, antaa Sardinia parastaan!

Esimerkiksi kulinaarimatkailijaa odottavat maaseudulla possut, kinkut, paikalliset juustot, erilaiset manteleista valmistetut tuotteet, villisika, tonnikala, sitruuna, viikuna: näistä valmistetut tuotteet.

Ympärillä Välimeri kaikkine mahdollisuuksineen: rantaelämä, uiminen, kalastus, sukellus jne.

Sisilia

Moni pelkää Sisiliaa, onhan se yksi alamaailman tärkeimmistä paikoista. Mutta kun tietää, missä liikkua, on saari mitä mainioin.

Läntinen Sisilia on matkaajalle helpompi.

Kerrotaan, että pasta saapui Sisiliaan (ja sitten Italiaan) arabien mukana. (Toki toinen teoria on, että pasta saapui Italiaan Kiinasta).

Sisiliassa ”la Cucina Povera” on ollut kukoistuksessaan. Sanonta ”muuttuu aina kuin kastike”, kuvaa paikallista kulttuuria , ”cambia sempre come la salsa”.

Tekemistä riittää kuten myös syömisen nautintoa, kannattaa lähteä kokemaan Sisilia!

 

 

 

Exit mobile version