Mikä on paras lomakohde?

Mercado dos Lavradores

Mercado dos Lavradores

Mercado dos Lavradores on yksi Madeiran suosituimmista markkinoista. Se sijaitsee Funchalin kaupungissa, aivan vanhan kaupungin keskustassa. Markkinat ovat suuri vetonaula turistien keskuudessa, ja niillä käy vuosittain kymmeniätuhansia vierailijoita.

Historia ja tausta

Mercado dos Lavradores perustettiin alunperin vuonna 1940. Markkinat toimivat paikallisille viljelijöille keskuspaikkana, jossa he voivat myydä tuotteitaan suoraan kuluttajille. Pian markkinoiden avautumisen jälkeen, ne tulivat suosituiksi myös matkailijoiden keskuudessa, jotka etsivät aitoja paikallisia herkkuja.

Nykyään markkinoilla on yli 80 myyntipistettä, jotka tarjoavat kaikenlaista tuoretta ruokaa, hedelmiä, vihanneksia, kalaa ja lihaa. Markkinat ovat suosittu paikka käydä ostoksilla paikallisten ihmisten keskuudessa ja tutustua Madeiran kulinaarisia perinteisiin.

Tuoreet paikalliset herkut

Mercado dos Lavradores on paras paikka löytää Madeiran herkulliset tuotteet. Markkinoilta voi ostaa tuoreita hedelmiä, kuten banaaneja, avokadoja, ananaksia ja passionhedelmiä. Myös vihannekset, kuten paprikat, tomaatit ja sipulit ovat erittäin suosittuja. Jos haluat maistella paikallisia herkkuja, voit kokeilla esimerkiksi madeiralaisia leikkeleitä, kuten chorizoa tai mustaa hopea-tonnikalaa.

Markkinat ovat myös täynnä tuoretta kalaa, jota voit ostaa ja nauttia ravintoloissa lähistöllä. Voit löytää tuoreita kaloja, kuten tonnikalaa, mustekaloja, meriahventa ja miekkakalaa. Lisäksi markkinoilta löytyy myös mausteita, kuten vaniljatankoja, sahramia ja kanelia, joita voit käyttää ruoanlaitossa.

Mercado dos Lavradores on myös tunnettu kauniista kukistaan. Voit ostaa upeita kukkakimppuja, kuten orkideoita, liljoja ja ruusuja. Markkinoilta voi myös ostaa erilaisia yrttejä ja mausteita, kuten oreganoa, basilikaa ja minttua, joita voit käyttää ruoanlaitossa.

Markkinoiden yhteydessä on myös ravintola, jossa voit maistella perinteisiä madeiralaisia ruokia, kuten espetadaa eli grillattua naudanlihavartaita tai Espadaa eli mustaa hopea-tonnikalaa. Ravintolasta voi myös tilata paikallisia viinejä, kuten madeiraviiniä, joita Madeira tunnetaan.

Mercado dos Lavradores on suosittu paikka käydä ostoksilla Madeiralla ja tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin. Markkinat tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden maistella tuoreita, paikallisia herkkuja, joita ei voi löytää muualta.

Kalatuotteiden valikoima

Madeira on tunnettu monipuolisesta ja laadukkaasta kalatuotteiden valikoimastaan. Mercado dos Lavradores on erinomainen paikka tutustua saaren kalatarjontaan. Tämä vilkas kauppahalli sijaitsee Funchalin vanhassa kaupungissa ja tarjoaa kävijöilleen unohtumattoman makuelämyksen.

Mercado dos Lavradoresin kalatuotteiden valikoima on laaja ja kattaa kaiken, mitä voi kuvitella. Tuoreet kalat, äyriäiset ja simpukat ovat katettuina värikkäisiin tiskeihin. Voit valita perinteisistä madeiralaisista herkuista, kuten valtavista merikirjoista ja mustekaloista, tai kokeilla hieman eksoottisempia vaihtoehtoja, kuten savustettua tonnikalaa ja paistettuja punalipeäisiä. Kalaa ja äyriäisiä tarjoillaan usein grillattuna tai paistettuna, mikä tuo esille niiden herkullisen maun ja rakenteen.

Madeiran kalastajat pyytävät päivittäin tuoretta kalaa ja toimittavat sen suoraan Mercado dos Lavradoresiin. Tämä tarkoittaa, että voit olla varma siitä, että kalatuotteet ovat tuoreita ja parhaimmillaan. Kalalla on tärkeä rooli madeiralaisessa ruokakulttuurissa, ja paikalliset asukkaat arvostavat sen makua ja ravinteikkuutta. Kalatuotteiden valikoima vaihtelee sesongin mukaan, joten voit aina löytää jotain uutta ja mielenkiintoista kokeiltavaa.

Hedelmät ja vihannekset

Madeira on tunnettu hedelmällisestä maaperästään, ja tämä näkyy myös Mercado dos Lavradoresin hedelmä- ja vihannesosastolla. Metsämarjat, kuten mustikat ja vadelmat, kasvavat myös saarella. Mercado dos Lavradoresissa voit kokea maistuvat ja mehukkaat eksoottiset hedelmät, kuten passionhedelmät, ananakset ja banaanit. Voit myös löytää paikallisia lajikkeita, kuten Madeiran vaaleanpunaiset banaanit ja kirsikkatomaatit, jotka ovat kuuluisia erityisen makeasta maunsa ja mehukkuutensa vuoksi.

Madeiralaiset vihannekset ovat myös erittäin suosittuja ja arvostettuja Mercado dos Lavradoresissa. Voit löytää erilaisia salaatti- ja kaalilajikkeita sekä vihreitä papuja, kurkkuja ja paprikoita. Kasviksia viljellään ympäri vuoden, joten voit aina löytää sesongin mukaisia tuotteita. Madeiran ilmasto ja maaperä tarjoavat ihanteelliset olosuhteet laadukkaiden hedelmien ja vihannesten kasvattamiselle.

Käsityöläisten tuotteet

Mercado dos Lavradores on myös loistava paikka hankkia paikallisia käsityöläisten tuotteita. Voit löytää monenlaisia käsitöitä, kuten puupatsaita, koruja, käsintehtyjä laukkuja ja keramiikkaa. Näiden tuotteiden takana on usein pitkä perinne, ja ne ovat peräisin Madeiran rikkaasta käsityöperinteestä.

Madeiran käsityöläiset ovat erityisen taitavia korujen valmistuksessa. Voit löytää kauniita hopeakoruja, joiden muotoilu on inspiroitunut saaren luonnosta ja merestä. Myös pitsi ja räsymatot ovat suosittuja tuotteita, jotka kertovat Madeiran perinteistä käsityötaidosta.

Mercado dos Lavradoresin markkinoilla voit tutustua Madeiran ainutlaatuiseen ruokakulttuuriin ja käsityöperinteeseen samalla, kun nautit paikallisista herkuista ja teet ostoksia muistoksi matkaltasi.

Viinit ja paikalliset juomat

Madeiran saarella on runsaasti paikallisia viinejä ja juomia tarjolla. Alueen tunnetuin viini on Madeiran viini, joka on vahvasti makea ja täyteläinen. Sitä valmistetaan saaren kasvaneista rypäleistä, kuten Malvasia, Tinta Negra ja Bual. Madeiran viiniä voi maistella monissa ravintoloissa ja erikoismyymälöissä ympäri saarta.

Lisäksi Madeiralla on paljon muita paikallisia juomia tarjolla. Yksi suosituimmista on Poncha, joka on perinteinen madeiralainen alkoholijuoma. Se valmistetaan sokeriruo’on mehusta, hunajasta, sitruunamehusta ja paikallisesta tippulimesta. Poncha on virkistävä ja maistuva juoma, jota voi nauttia esimerkiksi rannalla tai illanvietossa.

Madeiralla on myös useita pieniä olutpanimoita, jotka tuottavat paikallisia oluita. Näitä oluita voi maistella joissakin paikallisissa ravintoloissa ja baareissa. Tyypillinen madeiralainen olut on Coral, joka on raikas ja kevyt lager-tyyppinen olut.

Ravintoloita ja kahviloita

Madeiran saarella on paljon ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat paikallisia herkkuja ja kansainvälisiä ruokia. Yksi suosituimmista ravintoloista on Mercado dos Lavradores, joka on kauppahalli Funchalin kaupungissa. Kauppahallissa on useita ravintoloita, joissa voi maistella tuoreita mereneläviä, liharuokia ja paikallisia herkkuja.

Toinen suosittu ravintola Funchalissa on Restaurante do Forte, joka sijaitsee kauniissa linnakkeessa. Ravintolassa tarjoillaan perinteisiä madeiralaisia ruokia, kuten Espetadaa, joka on lihavarras. Lisäksi ravintola tarjoaa upean näköalan Funchalin satamaan.

Madeiralla on myös paljon kahviloita, joissa voi nauttia perinteistä portugalilaista kahvia ja paikallisia makeisia. Esimerkiksi Pasteis de Nata on kuuluisa makea leivonnainen, joka on tehty suolaisesta taikinasta ja täytetty makealla vaniljakastikkeella. Tätä herkkua voi maistella monissa kahviloissa ympäri saarta.

Vinkkejä vierailijoille

Madeiralla kannattaa kokeilla paikallisia herkkuja ja juomia, kuten Madeiran viiniä ja Poncha-juomaa. Myös perinteiset madeiralaiset ruuat, kuten Espetada ja Bacalhau, ovat ehdottomasti maistamisen arvoisia.

Kannattaa myös tutustua Mercado dos Lavradores -kauppahalliin, jossa voi paitsi maistella herkullisia ruokia myös ostaa paikallisia tuotteita ja tuoreita raaka-aineita. Muista myös kokea Madeiran upeat maisemat ja luonto, esimerkiksi käymällä Levada-kävelyreiteillä tai tutustumalla saaren vuoristoon.

Lopuksi, Madeiran liikkuminen ravintoloiden ja kahviloiden välillä on helppoa, sillä saarella on hyvin toimiva julkinen liikenne sekä taksi- ja Uber-palvelut. Kannattaa kuitenkin varata aikailematta pöytä ravintolasta etukäteen, sillä suosituimpiin ravintoloihin voi olla jonoja erityisesti sesonkiaikaan.