Mikä on paras lomakohde?

La Gomera

1 kommentti

La Gomera

Kanariansaarten La Gomera -saari on onnistunut saamaan itsensä suomalaisten matkanjärjestäjien listoille, ja vaikka lomakohteita siellä onkin toistaiseksi vasta yksi, tarjoaa se ikimuistettavan aurinkoloman. Saarelle pääsee lisäksi kätevästi Teneriffalta sekä lento- että laivayhteydellä. La Gomera tunnetaan ainutlaatuisen vihreästä maisemastaan.

Kanariansaarten toiseksi pienin jäsen on kooltaan vain vajaan 370 km² ja asukkaitakin on vain hieman yli 20 000. Turisteja saarella lomailee vuosittain sitäkin enemmän, mutta se on toistaiseksi saanut nauttia rauhasta ja säilyttää aidon kanarialaisen tunnelmansa.

Saaren maantiede

La Gomeran korkein huippu kohoaa pilvien yläpuolelle, lähes 12,5 kilometrin korkeuteen, ja on uskomattoman rehevän metsän peitossa. Alueella sijaitsee Unescon maailmanperintökohteiden listalle päässyt 40 km² suuruinen Garajonayn kansallispuisto. Sen suojissa asustavat useimmat saaren yli 20 uhanalaisesta lajista. Garajonay onkin saaren tärkein vetonaula, jossa vierailee yli 800 000 lomailijaa vuosittain.

Vihellyskieli

La Gomeran ainutlaatuisin erikoisuus ei ole kuitenkaan ole nähtävyys, vaan paikallisten ikivanha vihellyskieli, El Silbo. Se sai alkunsa luultavasti asukkaiden tarpeesta kommunikoida jyrkkien rotkojen ja kapeiden laaksojen halki. Vihellyksin ilmaistut sanomat kaikuvat noin 3 kilometrin päähän, ja koska taito oli 2000-luvun alussa vaarassa kadota, otettiin se koulujen pakollisten aineiden joukkoon!

Varhainen satama San Sebastian

La Gomera liittyi läheisesti myös Kolumbuksen Amerikan ”löytämiseen” vuonna 1492, sillä hän täytti muona- ja vesivarastonsa juuri tällä pikkuruisella saarella ja sen San Sebastian -satamassa. Satamakaupungin suosituimpia turistikohteita onkin majatalo, jossa Kolumbuksen väitetään asuneen. La Gomerasta ovat peräisin myös Uuden maailman ensimmäiset sokeriruo’ot.

Luonto ja patikointi

La Gomeran parasta antia on sen luonnon lisäksi erityisen hyvät ulkoilumahdollisuudet. Niin vaellus kuin pyöräily on saarella suosittua, mutta myös golfia voit harrastaa. Lomailijoiden suosiossa on myös vaelluksen ja keramiikanteon yhdistävä retkipäivä, joka johdattaa osanottajat Chipude-linnoitukselta neljän tunnin patikoinnin jälkeen Las Loceras Interpretation -keskukseen, jossa pääset omin käsin kokeilemaan luomistaitojasi saven kanssa. Retkeen voit yhdistää muutaman euron lisämaksusta myös ruokailun.

Vastaa

Ajatus aiheesta “La Gomera”