Mikä on paras lomakohde?

Jalkapallo

Jalkapallo Portugalissa

Ensimmäisen asia, joka tulee mieleen Portugalin jalkapallosta puhuttaessa on todennäköisesti Cristiano Ronaldo. Hän on maailman parhaimpia pelaajia ja on kotoisin Madeiran saarelta Portugalista. Portugalista löytyy myös hieno jalkapallokulttuuri ja sieltä löytyy euroopanlaajuisesti tunnettuja joukkueita kuten FC Porto, SL Benfica, SCP Sporting Portugal, jne. Sieltä löytyy myös omistautuneita, uskollisia ja äänekkäitä kannattajia sekä kiinnostavia derbyjä.

Historia

Jalkapallo ilmestyi Portugaliin suunnilleen vuonna 1875 eli jalkapallolla on pitkä historia siellä. Portugalin paras liiga on nimeltään Liga NOS, jossa pelaa 18 joukkuetta ja se perustettiin vuonna 1934. Menestynein joukkue tässä liigassa on SL Benfica 36:lla liigamestaruudellaan. SL Benfican perässä tulee FC Porto 27:llä mestaruudella.

Joukkueet

Näiden kahden joukkueen lisäksi ainoastaan kolme joukkuetta on voittanut liigan. He ovat SCP Sporting Portugal, Boavista ja Belenenses. Voi siis huomata, että liiga on SL Benfican ja FC Porton dominoinnissa ja muut joukkueet harvoin pääsevät voittamaan mestaruutta mutta silti tämän liigan ottelut ovat hyvin kiinnostavia.

Todennäköisesti kiinnostavin ottelu koko Portugalissa on SL Benfican ja FC Porton välinen ottelu, jota kutsutaan nimellä O Classico. Tämä derby pelattiin ensimmäistä kertaa vuonna 1912, jolloin se loppui SL Benfican hyväksi. Siitä lähtien Porto on kuitenkin voittanut suurimman osan joukkueiden 235:stä kohtaamisesta (91 voittoa).

Liga NOSista löytyy myös muita kiinnostavia otteluita, kuten SL Benfican ja SCP Sporting Portugalin välinen ottelu sekä Boavista FC:n ja FC Porton välinen ottelu. Nämä derbyt ovat kaupunkien sisäisiä derbyjä sillä Benfica-Sporting ottelu on Lissabonin sisäinen derby ja Boavista-FC Porto ottelu on Porton kaupungin sisäinen derby. Viime vuoden mestari oli tietysti SL Benfica ja he jatkavat voittoputkeaan tälläkin kaudella.

Maajoukkue

Portugalin maajoukkueessa on monia hyviä pelaajia, kuten Ronaldo, Nani, Pepe, Quaresma, Gomes, Sanches, jne. Portugalilaiset pelaajat ovat todella taitavia ja useimmat pelaajat pelaavat viidessä parhaissa Euroopan liigoissa. Portugali voitti kaikkia yllättäen Ranskan EM-kisat vuonna 2016 sillä he pärjäsivät todella huonosti alkulohkoissa mutta silti voittivat isäntämaan joukkueen finaalissa.

Lähteet:

“O Clássico.” Wikipedia, Wikimedia Foundation, 11 Jan. 2018, en.wikipedia.org/wiki/O_Cl%C3%A1ssico.

“FC Porto-SL Benfica.” Zimbio, www3.pictures.zimbio.com/gi/FC+Porto+v+SL+Benfica+Premier+League+2016+m4mbkEy-5ASl.jpg.

“Calendrier Et Résultats Championnat Du Portugal 2017-2018, 18e Journée.” L’Equipe, www.lequipe.fr/Football/RES_POR.html.

uefa.com. “Member Associations – Portugal – League – UEFA.com.” UEFA.com, UEFA, www.uefa.com/memberassociations/association=por/domesticleague/index.html.

“Football in Portugal.” Wikipedia, Wikimedia Foundation, 13 Jan. 2018, en.wikipedia.org/wiki/Football_in_Portugal.

“Eder Scores the EURO 2016 Winner.” The Sun, www.thesun.co.uk/wp-content/uploads/2016/07/nintchdbpict000251158062.jpg?w=960.

Vastaa