Mikä on paras lomakohde?

Kenelle Kos sopii

Kenelle Kos sopii?

Kos on sikäli upea saari, että se sopii kaikenikäisille ja mitä erilaisimmat mielenkiinnonkohteet omaaville. Dodekanesian saariryhmän muiden yhdentoista jäsenen tapaan sen korkeuserot eivät ole kreikkalaisittain huimat, ja näkemistä ja mielenkiintoista tekemistä on luvassa kaiken ikäisille.

Historian ystävät tulevat ihastumaan Kosiin

Kosin historia on mittava ja siitä kertovia nähtävyyksiä on tarjolla sen verran runsaasti, että historiakärpäsen puremat tulevat viettämään siellä upean ja opettavaisen loman. Vaikka saaren kuuluisin yksittäinen historiallinen kohde on Asklepionin hoitolatemppeli, jossa jopa kuuluisa Hippokrates opiskeli ja hoiti niin fyysisesti kuin henkisesti sairaita, pääset Kosilla tutustumaan myös keskiajalta peräisin oleviin ritarien rakentamiin mahtaviin linnoihin ja linnoituksiin, muinaisuuden kaupunkeihin ja temppelialueisiin.

Lapsille kiitettävästi hauskaa tekemistä                                                                                      

Kosin valttina on myös sen lapsille ja lapsiperheille suuntautuva tarjonta. Jos perheen lapset ovat vesipetoja, heidän viihtyvyydestään huolehtivat rantaleikkien lisäksi Lido-vesipuiston hurjat liukumäet, pikkuisten omat teema-altaat ja kutittavasti jalkojen kuollutta ihoa popsivat pikkukalat. Myös ratsastus, mikroautoilu ja Plakan mäntymetsän ystävällisten ja kyltymättömien riikinkukkojen ruokkiminen on pienten lomavieraiden mieleen.

Kos on polkupyöräilijän paratiisi                                                                                                                    

Kos on sikäli harvinainen Välimeren saari, että polkupyörät ovat erityisen lähellä sen sydäntä. Muista Kreikan saarista poiketen voit turvallisesti nauttia Kosin maisemista pyörän satulassa istuen. Pyöräteitä on kiitettävästi pääkaupunki Kosissa ja sen ympäristössä, joten liikkuminen kaupungilla hoituu parhaiten juuri polkemalla. Polkupyöriä vuokrataan eri puolilla saarta, jopa lastenpyöriä, maastopyöriä ja hauskoja tandemeja on tarjolla halvalla vuorokausi- tai viikkovuokralla.

Kulinaristikin nauttii Kosin matkastaan                                                                                                    

Jos haluat kokea ja muistaa lomamatkasi myös makuaistisi kautta, et tule pettymään Kosilla. Kreikan perinteisten ruokalajien lisäksi Kosillakin on aivan omat erikoisuutensa, joita muualla ei ole helppoa päästä maistamaan. Esimerkkeinä mainittakoon makunystyröitä kutkuttavat uppopaistetut mustekalapyörykät ja erityisen aromikas Possa-juusto, joka on säilötty punaviiniin.

Vastaa