Mikä on paras lomakohde?

La Palma

La Palma – Kanariansaaret

La Palma – jota ei pidä sekoittaa Gran Canarian Las Palmasiin – on Kanariansaarten suomalaisille edelleen niitä tuntemattomampia saaria. Viime vuosina sinne on kuitenkin alettu järjestää valmismatkoja, lähinnä kolmeen lomakohteeseen. Niistä Fuencaliente on vehreiden banaaniviljelmien ympäröimä kuvankaunis perhekohde, jossa odottaa rauhallinen miljöö. Los Cancajos puolestaan tarjoaa lomailijoille suuren tummahiekkaisen laavarannan lähellä Santa Cruz de la Palmaa. Puerto Naos tunnetaan pitkästä tummasta laavahiekkarannastaan ja siellä kaikki palvelut ja ranta ovat kävelyetäisyydellä.

Luonto

La Palma onkin varsinainen löytö ja lomailijan unelmakohde, sillä se on Kanariansaarten vihrein ja rehevin saari. Reilun 700 km² alueella asuu reilut 86 000 onnellista asukasta, jotka nimittävät ikiomaa saartaan ”la isla verdeksi” eli vihreäksi saareksi ja ”la isla bonitaksi” eli kauniiksi saareksi. Maisemaa hallitsevat vuoret, ja La Palma on Kanariansaarista vulkaanisesti aktiivisin. Viimeisin tulivuorenpurkaus tapahtui vuonna 1971. Saaren suojissa kukoistavat niin banaanit, kukat, appelsiinit, avokadot ja viinirypäleet, joista valmistetaan maailmankuuluja viinejä. Metsien hämyssä viihtyvät myös useat vain saarella tavattavat tai uhanalaiset lajit, esimerkiksi La Palman jättiläislisko ja La Palman peippo.

Observatorio

La Palma tunnetaan myös useiden kansainvälisten tähtitieteellisten observatorioiden kotina. Pilvipeite kelluu saaren korkeimman, lähes 2,5 kilometrin korkeuteen yltävän, vuorenhuipun Rocque de los Muchachoksen alapuolella, eikä valosaatekaan ole ongelma. Jopa Pohjoismaiden yhteinen teleskooppi tähyää siellä universumin laidalle. Mikset siis sinäkin?

Santa Cruz

Saaren pääkaupunki on Santa Cruz de la Palma, jonka vanhakaupunki huokuu romanttista tenhoa ja tarjoaa kuitenkin loistavat puitteet kesäiselle päivälle. Alueen katujen varsilla sinua palvelevat mitä erilaisimmat kaupat, viehättävät kahvilat ja ravintolat. Calle O’Daly -katu tunnetaan myös vaikuttavasta arkkitehtuuristaan, ja Plaza España -aukio renessanssin hengestään. Santa Cruzin pikkuruiset kappelit ja kirkot tarjoavat kulttuurin ystäville kauniita maalauksia.

Retkeily

La Palmalle saavutaan tähtien ihailun lisäksi nauttimaan patikoinnista. Saarilla risteileekin noin 1000 kilometriä merkittyjä reittejä, jotka johdattavat sinut niin banaaniviljelmien siimekseen kuin tulivuoren kraatterin laidalle. Lisäksi La Palman El Paso on luultavasti ainoa eurooppalainen paikka, jossa voit edelleen ihmetellä silkinkudontaa, joka tapahtuu aivan kuten puoli vuosituhatta sitten.

Saavutettavuus

La Palmalle pääsee Teneriffalta päivittäisellä lauttavuorolla, ja lentäen myös Gran Canarialta ja El Hierrolta, sekä Manner-Espanjasta. Saarella paras liikkumistapa on vuokra-auto, sillä tieverkosto on hyvin hoidettua. Varo kuitenkin kiemuraisten vuoristoteiden äkkijyrkkiä mutkia. Myös saaren bussiliikenne on vilkasta ja edullista.

Kulttuuri ja perinteet

La Palman rikas kulttuuriperintö houkuttelee matkailijoita ympäri maailmaa. Saaren asukkaat ovat ylpeitä perinteistään ja juhlistaan, jotka he haluavat jakaa vierailijoiden kanssa. Erityisesti vuosittain järjestettävä La Palman karnevaali on unohtumaton kokemus. Tänä aikana saari täyttyy värikkäistä puvuista, musiikista ja tanssista. Karnevaalin aikana Santa Cruzin kadut muuttuvat suureksi juhlapaikaksi, jossa voi nauttia paikallisista herkuista ja perinteisestä musiikista.

La Palmalla on myös useita käsityöläisten työpajoja, joissa voit tutustua perinteiseen käsityötaitoon. Silkinkudonta on erityisen merkittävä osa saaren perinnettä, ja voit vierailla työpajoissa oppiaksesi tästä ainutlaatuisesta käsityötaidosta. Saarella on myös useita taidegallerioita ja museoita, joissa voit tutustua paikalliseen taiteeseen ja historian.

Kulttuurimatkaajille La Palma tarjoaa monia mielenkiintoisia kohteita. Voit vierailla historiallisissa linnoissa, kuten Santa Catalina ja San Felipe, jotka kertovat saaren menneisyydestä ja sen merkityksestä Kanariansaarilla. Lisäksi voit tutustua perinteisiin kyliin, kuten El Paso ja San Andrés, ja ihailla niiden perinteistä arkkitehtuuria ja viehättävää tunnelmaa. Kulttuurimatkailijat voivat myös osallistua paikallisiin festivaaleihin ja tapahtumiin, joissa voi uppoutua saaren elämänrytmiin ja nauttia paikallisesta vieraanvaraisuudesta.

Aktiivinen loma luonnossa

La Palma tarjoaa upean ympäristön aktiivisille matkailijoille, jotka rakastavat luontoa ja ulkoilma-aktiviteetteja. Saarella on laaja valikoima retkeilyreittejä, jotka sopivat eri kuntoisille ja taitotasoille. Voit patikoida vuoristomaisemissa, kävellä trooppisissa metsissä tai tutustua tulivuoren kraattereihin. Roque de los Muchachos -vuori on erityisen suosittu retkikohde, ja sen huipulta voi ihailla upeita maisemia ja tähtitaivasta.

La Palma on myös erinomainen kohde pyöräilijöille. Saarella on hyvin hoidettuja pyöräilyreittejä, jotka tarjoavat haastavia mutta palkitsevia kokemuksia. Voit polkea banaaniviljelmien läpi, kiivetä vuoristoteitä tai tehdä kierroksen saaren rannikolla. Pyöräily on suosittu aktiviteetti, joka mahdollistaa sekä liikunnan että upeiden maisemien nauttimisen.

Lisäksi La Palma tarjoaa mahdollisuuksia vesiaktiviteetteihin. Voit kokeilla surffausta tai purjelautailua saaren rannoilla, tai lähteä veneretkelle tutkimaan rannikon kauniita luonnonmuodostelmia ja merenelämää. Snorklaaminen ja sukellus ovat myös suosittuja aktiviteetteja, sillä saaren vesissä on rikas merenalainen elämä.

La Palma tarjoaa kaiken kaikkiaan monipuolisen ja ainutlaatuisen yhdistelmän luontoa, kulttuuria ja aktiivisia elämyksiä. Olit sitten kiinnostunut tutkimaan luonnonkauniita maisemia, uppoutumaan paikalliseen kulttuuriin tai nauttimaan aktiivisesta lomasta, La Palma tarjoaa unohtumattomia kokemuksia kaikille matkailijoille.

Vastaa