Kreikka

Kreikka on yksi suosituimmista ellei jopa suomalaisten suosituin matkakohde. Kreikka on nimenomaan kesäkohde ja siellä on kesä silloin kun meillä ei ole sydäntalvi eli huhtikuusta syyskuun loppuun. Talvikaudella Kreikan rantakohteisiin ei tehdä lomamatkoja, mutta esimerkiksi Ateenaan voi hyvin mennä talvellakin. Silloin ei nähtävyyksillä ja museoilla ole lainkaan ruuhkaa.

Kreikka sijaitsee Välimerellä tarkemmin sanottuna Välimeren pohjois puolella Aigeian ja Joonian meren välissä. Rajanaapureita ovat Albania, Makedonia, Bulgaaria ja Turkki. Viimeksimainittujen kanssa välit ovat olleet historiallisesti melko huonot ja usein on naapuria katseltu kiväärinpiippua pitkin.

Kreikalla on laaja saaristo ja se tekee siitä ihanteellisen lomamaan.  Välimeren lomailu kun sisältää rannalla loikoilua, hyvää ruokaa ja historiallisia nähtävyyksiä. Näitä löytyy Kreikasta yllin kyllin, useimmiten niitä kaikkia parin kilometrin säteellä hotellista.

Kreikan suurin saari on Kreeta (Crete) ja se lienee myös suosituin lomakohde. Muita suosittuja lomasaaria ovat Rodos, Samos, Kos, Korfu, Lefkas ja Santorini, vain muutamia mainitakseni.

Mantereen puolella tärkein matkakohde on Ateena, Kreikan pääkaupunki. Muista suuria kaupunkeja ovat Tessaloniki, Larnissa ja Patras. Suurkaupungeista Ateenan ja Tessalonikin lisäksi vain Kreetan saarella oleva Iraklion ovat matkakohteina suosittuja.

Näillä sivuilla olevat Kreikan lomakohteet:

Eniten tietoa yllämainituista kohteista on tällä hetkellä Kreetasta, Korfusta ja Lefkaksesta.

Ulkopuolisia linkkejä Kreikka aiheeseen:

  • Kreikkaan.net – Netin laajin suomenkielinen Kreikka sivusto
  • Kreikka (Valimeri.com) – Kreikka esitellään laajasti yhtenä Välimeren maana.

Tämän sivuston blogi osuudessa on lisäksi erillinen Kreikka sivu ja muutama blogi kirjoitus aiheesta. Niihin linkit kulloisenkin alasivun lopussa.

 

 

Comments

  1. Kreikka on ortodoksinen maa ja monet paikalliset ajatusmaailmaltaan syvasti uskovaisia, vaikka esimerkiksi kirkossa kayminen ei valttamatta kuulu tavallisen ihmisen jokaviikkoiseen ohjelmaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

6 + sixteen =