Mikä on paras lomakohde?

Thaimaa

Rantaloma Thaimaassa

Thaimaa – takuuvarmaa lämpöä ostosparatiisissa

”Namaste”, kuuluu tiskin takaa, kun saavut hotelliin. Käännyt, ja näet hymyilevät kasvot kumartamassa sinulle. Sinut on toivotettu juuri tervetulleeksi hotelliin Thaimaassa – ja lomasi voi alkaa. Yhteinen aika perheen tai kumppanin kanssa – tai vaikka itsekseenkin on aina hyvästä. Tauko arjesta ja jokapäiväisistä ympyröistä lataa akut ja vieraisiin kulttuureihin tutustuminen avartaa maailmankatsomusta.

Suomalaisten suosima talvilomakohde, Thaimaa, on ihana ympäri vuoden. Ilmasto on leppoisa ja takuuvarmasti lämmin, valkeita hiekkarantoja rantoja löytyy silmänkantamattomiin. Ihmiset ovat ystävällisiä ja ruoka hyvää. Mitä enempää voi toivoa? Thaimaassa sopivista lomakohteistakaan ei ole pulaa, vaan aurinkokohteita on lukuisia.

Loputtomia löytöjä

Auringonoton lisäksi, Thaimaa on oiva ostoskohde. Hinnat ovat edulliset ja piditpä merkkitavarasta tai taidokkaista käsitöistä, löydät varmasti laukkuusi täytettä. Laajimmat ostosmahdollisuudet löytyvät pääkaupungista, Bangkokista – erityisesti merkkituotteiden suhteen. Aidot merkkituotteet eivät kuitenkaan välttämättä ole sen halvempia kuin koti-Suomessa, mutta erityisesti kesävaatevalikoimat ovat loistavat.

Runsaat torit ja värikkäät kojut ovat osa thaimaalaista perinnettä ja tuttu näky kaikissa kohteissa. Toreilta löydät kauniita käsitöitä ja joskus yllättävänkin laadukkaita ja edullisia laukkuja ja vaatteita. Tarjolla on lähes takuuvarmasti myös piraattituotteita, joten silmät kannattaa pitää auki.

Thaimaan-matkaajat tuovat usein mukanaan myös räätälillä, omien mittojen mukaan teetettyjä vaatteita. Räätälipalveluiden käyttäminen on erittäin suosittua ja hyvin edullista. Jos siis tiedät, että tulossa on kummitytön kesähäät tai naapurinpojan lakkiaiset, voit häikäistä muun vierasväen vaikka itse suunnittelemallasi, aidolla silkkipuvulla!

Liian kallista lähteä?

Vaikka Thaimaa vetää puoleensa paljon suomalaisia ja siksi sinne on meiltä saatavilla edullisia matkoja, on se kuitenkin pitkällä, eikä lentäminen ole ilmaista. Lyhyt loma ei 11-13 tunnin matkaamisen jälkeen houkuttele, vaan kahden viikon lomat ovat suosittuja – jo aikaeronkin vuoksi. Matkat, parin viikon majoitus, ruokailut ja ostokset aiheuttavat tietenkin kustannuksia. Matkan hinta saattaa esim. nelihenkiseltä perheeltä nousta majoituksen tasosta riippuen, hyvinkin moneen tuhanteen euroon. Kannattaakin hyvissä ajoin alkaa selvittää kokonaiskustannuksia ja laatia säästösuunnitelmaa, mikäli tililtä ei suoraan löydy kymppitonnia.

Monet matkatoimistot tarjoavat myös mahdollisuutta maksaa matka osissa, jolloin matkan voi varata, kun vapaita paikkoja vielä on. Matkakassan keräämiseksi on markkinoilla myös useita erilaisia lainamuotoja.

Turvallisuus

Viimeaikoina terrori-iskut ovat yleistyneet Euroopassa ja länsimaisten suosimissa lomakohteissa. Useita matkan suunnittelijoita huolettaakin se, uskaltaako minnekään enää lähteä. Thaimaan poliittinen tilanne on välillä epävakaa, mutta lomailijoille se on ollut turvallinen kohde. Matkalla kuin matkalla, suurimman riskin muodostavat tavaroiden varkaudet ja kadottamiset, erilaiset tapaturmat ja sairastuminen. Mikään matka ei ole täysin riskitön, joten muistathan huolehtia mukaan matkavakuutuksen jo hyvissä ajoin ennen matkaa.

Vastaa