Florida

Florida on Yhdysvaltojen eteläisin osavaltio. Lempinimi The Sunshine State kertoo paljon sen luonteesta: Floridan ilmasto on kuin luotu rantalomailuun. Rantaloma onnistuu Floridassa ympäri vuoden. Perinteisesti on ajateltu, että Florida on vain eläkeläisten lomanviettopaikka, mutta tekemistä ja nähtävää riittää kaikenikäisille.

Ilmasto

 

Floridassa on kesäkuukausien aikana kuumaa ja kosteaa, talvella ilmasto on suunnilleen samanlainen kuin Suomessa kesällä. Paras matkustusaika onkin talvikuukausien aikana, jolloin ilmasto on mukavan lämmin. Talvikuukausien aikana ei myöskään ole trooppisia myrskyjä.

Tekemistä

 

Florida on rantalomailijan paratiisi. Lukuisat valkohiekkaiset, palmujen reunustamat rannat kutsuvat auringonpalvontaan. Hiekkarantaa löytyy yli tuhat kilometriä. Floridan rannikkovesissä liikkuu jonkin verran haita ja muita mereneläviä, joten veteen pulahtaessa kannattaa pitää tarkkaavaisuus mukana. Myös voimakas aallokko saattaa yllättää. Kannattaa seurata rannassa olevia varoitustauluja.

Floridassa on todella paljon tekemistä aktiiviselle lomailijalle. Vesiurheilu, golfaus ja patikointi ovat suosittuja harrasteita. Myös shoppailumahdollisuudet ovat hyvät: ostettavaa löytyy monenlaiselle budjetille.

Nähtävyyksiä

 

Floridassa sijaitsee The Keys –saaristoalue, joka alkaa Miamista, jatkuu länteen ja päättyy Key West –kaupunkiin. Saariryhmään kannattaa lähteä tutustumaan autolla. Alueelta löytyy valtavasti kalastusveneitä, rantoja ja kauniita maisemia. Luonto on aivan lähellä.

Floridan tunnetuimmat kaupungit ovat Miami Beach, Miami sekä Orlando. Miami Beach on ennen kaikkea rantakohde, mutta se on tunnettu myös huikeasta yöelämästään. Sanotaan, että Miami Beach ei nuku yölläkään. Miami Beachilla sijaitsee myös kaunis 1930-luvun art deco –alue, joka on tunnettu pastellinvärisistä taloistaan. Miami tunnetaan pilvenpiirtäjistään. Orlandoa voisi kutsua huvipuistojen mekaksi. Siellä sijaitsee huikea Walt Disney World, joka muodostuu neljästä erilaisesta teemapuistosta.

Evergladesin kansallispuisto on Evergladesin suoalueen eteläisessä osassa sijaitseva suoalue. Täällä suokasvillisuus on rehevää ja eläimistö runsasta. Kansallispuistossa järjestetään opastettuja retkiä.

Majoittuminen

 

Floridan rantamaisemissa sijaitsee lukuisia hotelleja, joissa voi nauttia merinäköalasta. Tarjolla on majoitusta monelle eri budjetille: vaihtoehtoina on perushuoneita, mutta myös luksushuoneistoja. Suosittua on myös vuokrata paikallisen asunto omaan käyttöön.

 

Miten sinne pääsee?

Finnair lentää talvikuukausien aikana suoraan Miamiin. Suorat lennot ovat jonkin verran kalliimpia kuin lennot välilaskun kanssa. Monesti Floridaan lennetään New Yorkin kautta. Floridassa on Miamin lisäksi lukuisia muita kansainvälisiä lentokenttiä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

12 + two =