Mikä on paras lomakohde?

Polkupyöräillen Korfulla

Korfu pyöräillen

Korfulla vuokraat polkupyörät lyhyeksi ajaksi Easy Bike -ohjelmalta

Jos olet päättänyt tutustua Korfun ihastuttavaan pääkaupunkiin, jota kreikkalaisittain kutsutaan Kerkiraksi, pääset liikkumaan eri puolille kaupunkia näppärästi Easy Bike -polkupyörävuokrausohjelman ansiosta. Korfulla pyöräilijöitä ei ole otettu yhtä loistavasti huomioon kuin esimerkiksi erilliset pyörätiet omaavalla Kosilla, mutta ympäristöystävällistä turismia harjoittaville ohjelma tarjoaa varteenotettavan tilaisuuden vähentää kaupungin pakokaasupäästöjä.

Easy Bike on Brainbox Technologyn Kreikkaan vuonna 2008 perustama polkupyörien vuokrausohjelma, jonka toiminta perustuu eri puolilla kohdekaupunkeja sijaitseviin vuokrausautomaatteihin. Korfulla automaatteja on tällä hetkellä 8 ja polkupyöriä niissä on yhteensä 100.

Miten Easy Bike toimii?

Saat itsellesi pyörän Easy Bike -automaatilta todella helposti ja kätevästi, ilman ennakkomakua käteisellä tai papereiden täyttelyä perinteisellä vuokraamolla. Marssit vain Easy Bike -automaatille, joka muistuttaa lähinnä pankkiautomaattia. Syötät koneeseen oman luottokorttisi tai vilautat korttiasi kortinlukijan yläpuolella, jonka jälkeen kone vapauttaa yhden asemalla lukittuina olevista ohjelman logolla varustetuista pyöristä. Sen jälkeen käytät polkupyörää niin kauan kuin itse haluat ja palautat sen sitten jälleen mille tahansa Easy Bike -asemalle. Asetettuasi pyörän telineeseen, se lukkiutuu ja automaatti tunnistaa kyseisen polkupyörän uniikin koodinumeron. Koodin mukaan automaatti sitten laskee ajan, jonka pyörä oli sinulla käytössä ja veloittaa maksun luottokortiltasi.

Hinnat

Maksat siis vain tarkalleen siitä ajasta, jonka tarvitset polkupyörää. Toisaalta tuntiveloituksella pyörän päivävuokraksi tulisi huimasti suurempi summa kuin vuokraamolta otettaessa. Mutta ethän tarvitse pyörää jatkuvasti, etenkään yöaikaan, joten miksi maksaisit ajasta, jolloin et kulkuvälinettä tarvitse. Easy Bike on nimenomaan suunniteltu paikallisille asukkaille vaihtoehdoksi bussille, taksille ja metrolle, joten se suosii lyhytaikaista vuokrausta. Alle tunnin vuokraus tuskin maksaa satunnaiselta käyttäjältä enempää kuin 2,5 tai 3 euroa, ja vakituisille asiakkaille ohjelma tarjoaa edullisemmat hinnat asiakaskorttinsa kautta.

Pääset siis liikkumaan polkupyörällä eri puolille Korfu-kaupunkia, sen sijaan että odottelisit bussia ja omalta osaltasi saastuttaisit ilmaa, mutta muista olla varovainen teillä ajaessasi. Kreikkalaisesti jokseenkin villi liikennekulttuuri pätee myös Korfulla.

Vastaa