Mikä on paras lomakohde?

Tartto

1 kommentti

Tartto, Viro

Tartto on Viron toiseksi suurin ja vanhin kaupunki. Se sijaitsee noin 185km Tallinnasta kaakkoon, Viron sisämaassa. Asukkaita kaupungissa on noin 100000. Yliopistokaupunkinakin tunnettu Tartto on opiskelijoiden suosiossa ja siitä johtuen Englannin kieltä puhutaan alueella erittäin laajasti. Kantaväestö kylläkin puhuu mieluummin Viron tai Venäjän kieltä. Kaupungissa huokuu historiallinen ilmapiiri, jota ei katukuvassa voi välttää ja sen takia se houkutteleekin turisteja vuodesta toiseen paikalle. Kaupungin halki virtaa 10km pituinen Emajoki, joka yhdistää maan kaksi suurinta järveä.

Sää ja ilmasto

Tarttoon kannattaa ehdottomasti matkustaa kesäaikaan. Kesä-elokuu akselilla sää on lämmin ja aurinkoinen, keskilämpötilan ollessa noin 15C. Kesällä Tartossa myös sataa eniten muihin vuodenaikoihin verrattuna. Matkailijan kannattaakin katsoa sääennusteet mikäli tahtoo välttää sateisen loman.

Nähtävyydet

Tartosta löytyy nähtävää moneen eri makuun. Varsinkin vanhoista rakennuksista kiinnostuneille silmän- ja sielunruokaa on roppakaupalla. Tarton yliopiston päärakennus, useat vanhat kirkot, ruutikellari ja esimerkiksi 1700-luvulla valmistunut tuomioistuin ovat näkemisen arvoisia rakennuksia. Kaupungissa on myös vanhoja siltoja, puistoja, museoita ja kirsikkana kakun päällä ”Supilinn”, eli keittokaupunki, jonka kaikki kadut ovat nimetty keittojen raaka-aineiden mukaan. Matkailija voi myös rauhoittua ja kävellä pitkin Emajoen rantatörmää, sekä ihastella Tarton kaunista luontoa.

Aktiviteetit

Historiallisiin rakennuksiin kyllästynyt henkilö voi lomailla myös luonnonläheisissä merkeissä. Tartto tarjoaa laajan arsenaalin aktiviteettejä ratsastuksesta melontaan ja jousiammunnasta kalastukseen. Tottakai kaupungissa on myös elokuvateattereita, kauppakeskuksia tai vaikkapa käsityöpajoja. Jokaiselle on jotakin.

Ruoka ja juoma

Tarton kaduilla on paljon pizzerioita, kahviloita ja baareja. Ruoka ja juoma ovat todella helposti saatavilla, joten Tartto sopii hyvin myös lapsiperheille. Biletysnälkään kaupunki tarjoaa useita klubeja ja yökerhoja, jotka ovat hinnoiltaan Suomeen verrattuna erittäin halpoja. Viron otettuaan euron käyttöön, hinnat ovat kuitenkin hieman nousseet aikaisemmasta.

Liikkuminen

Kaupungissa liikkuminen onnistuu parhaiten joko jalan tai polkupyörällä, sekä pidemmät matkat linja-autolla. Julkinen liikenne Virossa on halpaa ja turvallista, joten niitä kannattaa ehdottomasti suosia. Myös taksit ovat helposti saatavissa; Esimerkkinä Baltian maissa toimiva Taxify -sovellus, jolla taksin voi tilata parilla näpäytyksellä paikalle. Taksikuskit ovat poikkeuksetta luotettavia ja vievät matkailijan perille reilulla hinnalla.

Vastaa

Ajatus aiheesta “Tartto”