Mikä on paras lomakohde?

Miksi valita aktiiviloma?

Ei kannata jumittua vanhoihin kaavoihin. Kun ajatus lomasta on syntynyt, mieti rohkeasti muitakin vaihtoehtoja perinteisten kohteiden sijasta. Siksi aktiiviloma on erinomainen ajatus. Aktiivinen loma antaa mahdollisuuden kokea jotain uutta ja erilaista, mutta rentoutuminen on osa sitä. Kaikille kuitenkaan rentoutuminen ei tarkoita rannalla makoilua tai baareissa pörräämistä. Tavalliseen lomailuun tottuneet saattavat vierastaa ajatusta tekemistä täynnä olevasta lomasta, mutta aktiiviloma ei aina tarkoita 14 tunnin päiviä metsiköissä tai vuorten kiipeämistä. Sitäkin se tietysti voi olla!

Haluamme motivoida sinua ajattelemaan hieman eri tavalla ja etsimään uusia kokemuksia Suomessa ja ulkomailla. Tässä muutama syy, miksi moni valitsee aktiiviloman:

Haasta itsesi

Yksi merkittävimmistä syistä valita aktiiviloma on kokeilla omia rajojaan ja jättää taakseen oma turvallinen mukavuusalue. Tämä ei tarkoita uiskentelua haiden seassa. Joillekin jo luonnossa vaeltaminen voi olla aivan uusi kokemus, jos on tottunut asumaan ja olemaan kaupungissa koko ikänsä. Muistatko viimeisen kerran, kun haastoit itsesi oikeasti? Jos mitään ei tule mieleen, on aika kokeilla jotain uutta. Fyysiset haasteet, olivat ne sitten kuinka pieniä tahansa, antavat kokonaisvaltaisia onnistumisen tunteita. Koko loman ei tarvitse olla yhtä liikuntasuoritusta, vaan toki mukaan voi mahduttaa pari rauhallisempaa päivääkin.

Näe tuttu paikka uusin silmin

Aktiiviloman kohde voi olla kaukainen paikka, mutta se on hyvä keino tutustua jo tuttuihin paikkoihin aivan uudella tavalla. Jos ajattelet tuntevasi Euroopan läpikotaisin, kokeilemalla eri aktiviteetteja tutuissa maissa voit saada aivan uuden tuntuman. Ehkäpä tutustut myös paikallisiin, mitä ei yleensä tapahdu tavallisen loman aikana. Esimerkiksi Ranska on kaunis paa, eikä pelkkä Pariisi. Tutustu Ranskan seutuihin erilaisten aktiviteettien avulla ja koe itsekin jotain uutta ja ihmeellistä!

Uskomattomia kokemuksia ja ainutkertaisia muistoja

On totta, että tavallisina arkipäivinäkin voi kokea mitä ihmeempiä asioita. Aktiiviloma kuitenkin tarjoaa jotain aivan erilaista. Etenkin jos suuntaa ulkomaille täysin uusiin ympäristöihin kokeilemaan jotain ennennäkemätöntä! Riippuliitäminen, surffaus, ratsastus, pyöräily, vain mielikuvitus on rajana. Aktiiviloman jälkeen voi palata arkeen kuin uutena ihmisenä. Kokemukset jättävät jälkensä ihmiseen. Parhaimmillaan lomalla koetut haasteet kehittävät persoonallisuutta ja antavat rohkeutta. Ei siis tule aliarvioida aktiivisen loman henkisiä vaikutuksia.

Yhdessäoloa eri tavalla

Kaipaako parisuhteesi pientä buustia? Oletko kyllästynyt siihen, että lapset vain tuijottavat älypuhelimiaan? Irtiotto tavallisesta arjesta voi tuoda perheen, ystävät tai puolisot yhteen aivan uudenlaisella tavalla. Yhdessä kokeminen voi uudistaa suhdetta ihmisten välillä ja vahvistaa sitä. Jotta kaikki voivat nauttia lomasta, kannattaa valita jokaisen tasolle sopivat aktiviteetit lomaa varten. On mielenkiintoista nähdä omat ystävät tai perheenjäsenet uusissa tilanteissa. Heistä voi hyvinkin paljastua uusia puolia! Tärkeintä on se, että kaikki ovat mukana iloisella mielellä.

Uusia ystäviä

Moni vierastaa yksin matkustamista. Ei kuitenkaan syytä huoleen! Aktiivilomat tuovat ihmisiä yhteen. Voit hyvinkin tavata uusia ystäviä joka puolelta maailmaa. Samalla voit tutustua paikallisiinkin ihmisiin uudessa kulttuurissa. Ihmiset lähtevät aktiivilomalle samoista syistä; haasteiden etsiminen, mielenkiinnon kohteet yms. Siksi saman henkiset ihmiset tulevat hyvin toimeen loman aikana. Usein syntyy läpi elämän kestäviä ystävyyssuhteita. Ehkäpä vuosittaisesta aktiivilomasta tulee uusi traditio! Jos siis olet lähdössä yksin matkaan, pidä mielesi avoimena.

Ja tässä vain muutama aktiiviloman hyvä puoli. Joka tapauksessa kokemukset kasvattavat, joten et varmasti tule pettymään, vaikka mitä tapahtuisi! Mikäli hankalia tilanteita tulee vastaan, on niissäkin jotain opittavaa. Ei siis kannata murehtia turhaan, vaan lähteä matkaan huoletta. Hyvä suunnittelu tosin on tärkeää, katso vinkit loman suunnitteluun täältä.

Vastaa