Teneriffa, aktiviteetit

Teneriffan aktiviteetit

Kaikkihan varmaan tuntevat Teneriffan aivan ihanana aurinkoloman kohteena. Kanariansaarten suosio on jo vuosikymmeniä ollut vakaa, ja etenkin Teneriffa on onnistunut taistelemaan tiensä suomalaistenkin sydämiin. Useimmat ovat siellä jossain vaiheessa elämäänsä lomailleet ja saaren hiekkarannat loistaviksi havainneet. Teneriffa on kuitenkin paljon muutakin kuin aurinkorantoja ja kristallinkirkasta ja tasaisen lämmintä merivettä. Saari tarjoaa monipuolisesti tekemistä ja kokemista jokaiselle lomapäivälle, pienimpiä turisteja myöten. Älä siis sorru vain rannalla löhöilyyn tai meren syleilyssä kellumiseen, vaan kerää pesueesi ja suuntaa matkasi jonnekin seuraavista:

Teide

Mahtava El Teiden tulivuori ja sen kansallispuisto: Maailman suurimpiin ja edelleen aktiivisiin tulivuoriin kuuluva El Teide on oiva päiväretken kohde. Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuva, ja Espanjan korkein huippu, 3,7 kilometrin korkuinen tulivuori tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden patikoida vulkaanisella maaperällä, tutustuen sitä ympäröivän kansallispuiston uhanalaisiin kasvi- ja eläinlajeihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi Guanchen ruusupensas, Teiden orvokki ja eräät liskot. Sen rinteiltä näet koko Teneriffan jalkojesi juuressa ja Atlantin aallot. Erikoisluvalla pääsee tutustumaan jopa El Teiden rikintuoksuiseen kraatteriin.

Eläinpuisto

Loro Parque -eläinpuisto: Puerto de la Cruzista löytyvä puisto oli alkujaan papukaijoille omistettu, mutta tänään 350 papukaijalajin ja niiden erikoisten esitysten lisäksi voit tehdä kasvotusten tuttavuutta myös esimerkiksi meren asukkaiden kanssa. Miekkavalaat ja delfiinit esittävät sinulle uusimmat temppunsa ja muitakin Suomessa tapaamattomia ystäviä on esillä. Pääset puistossa myös Etelämantereen henkeen, sillä jäätunnelin lumien keskellä kohtaat suloisia pingviineitä. Ja kirsikkana kakun päällä pääset tapaamaan kunnioitusta herättäviä gorilloja.

Viidakkopuisto

Las Aquilas -viidakkopuisto: Astu Aronan alueen ”viidakon” keskelle ja tutustu leijoniin, tiikereihin, leopardeihin, puumiin ja muihin eksoottisiin kissaeläimiin. Myös lähisukulaisemme apinat asustavat puistossa, samoin kuin Antarktikselta saapuneet kaukaiset vieraat eli pingviinit. Koko viidakkoshown varastavat kuitenkin kahdesti päivässä toteutettavat ihastuttavien lintujen esitykset, joiden aikana pääset todistamaan petolintujen taitoja. Silloin jopa kaksimetriset kotkat ja korppikotkat lentelevät aivan pääsi yläpuolella! Jos et kärsi huimauksesta, kokeile myös 300 metrin Jungle Raid -rataa, jolla tasapainottelet köysien päällä ja liitelet liaaneilla kuin Tarzan.

Vesipuisto

Aqualand-vesipuisto: Useimmista lomakohteista pääset ilmaiskyydillä Costa Adejen riemukkaaseen vesipuistoon, joka tarjoaa märkää lystiä kaikenikäisille. Huimat liukumäet, hauskat teema-altaat ja trampoliinihypyt veteen takaavat adrenaliinia kaipaaville jättiannoksen jännitystä ja toimintaa. Ja päivittäinen kello 15.30 alkava delfiinishow esittelee sinulle näiden huippuälykkäiden ja ystävällisten taiturien uusimpia oppeja. Pystyisitkö itse samaan?

Siam

Siam-puisto: Tällaisen teemapuiston odottaisit löytäväsi vain jostakin Amerikan mantereelta! Costa Adejessa vesikarkelot ovat keskipisteenä, mutta ne on sijoitettu taidokkaasti erilaisia kulttuureita kuvaavien rakennusten ja rehevän kasviston lomaan. Kapua 28 metriä korkean Tower of Power -liukumäen huipulle ja ota henkeäsalpaavat vauhdit, jatka sitten 200 metrin Kinnaree-liukumäkeen, kokeile Jungle Snaken hurmaa ja paljon muuta päätä huimaavaa. Siamissa on myös tekoaaltoallas ja sen kaksimetrisen aallot sopivat surffauksen harjoitteluun. Ja nälkäisiä vieraita palvelee mm. kelluva ravintola Sea Lion– eli merileijona-altaalla.

Sukellusvene

Amarillan sukellusvenesafari: Maailmasta löytyy vain kourallinen turisteja kyydittäviä sukellusveneitä, ja Teneriffan San Miquel -satamassa on sellainen. Safarin aikana sukellat jopa 30 metrin syvyyteen Atlantin valtameren alle ja näet suurista ikkunoista keihäsrauskuja ruokkivan sukeltajan toimissaan. Safarin kohokohtiin kuuluu myös Atlantin pohjaan laskeutuminen ja laivanhylkyjen ohittaminen. Koska sukellusseikkailulle mahtuu kerrallaan vain 44 matkustajaa, on parasta varat oma paikka jo etukäteen.

Golf

Golfkentät: Teneriffalla voit valita pallosi lennätykseen yhdeksän eri kentän välillä. Niistä jokaisella on omat ainutlaatuiset puitteensa ja sielunsa, joten jokaiseen makuun löytynee juuri sopiva maisema. Pohjoisessa sinut odottavat Buenavista Golf Club, La Roseleda sekä Real Club de Golf. Etelässä majoittuville sopivat Golf de Sur, Amarilla Golf, Las Americas, Golf Costa Adeje, Abama Golf & Spa Resort sekä Los Palos. Teneriffalla golffaus luonnollisesti onnistuu vuoden ympäri, toisin kuin koti-Suomessa!

Aktiviteettien listaa voisi jatkaa loputtomiin, joten vain oma mielikuvitus ja energia rajoittavat rientojasi. Vieläkö sinä haluat maata rantahiekalla koko päivän?