Mikä on paras lomakohde?

Jalkapallo

Jalkapallo Budapestissa

Unkarin pääkaupunki Budapest on tunnettu kylpylöistä ja se on myös kaunis kaupunki. Jalkapallo on yksi suosituimmista ellei suosituin urheilulaji Budapestissa ja koko maassa. Ottelut ovat hyvin kiinnostavia ja lippuja saa silti todella halvalla. Otteluiden lippuja saa noin kymmenen euron hinnalla. Ferencvarosin lippuja ostaessa sinulla täytyy olla joukkueen jäsenyyskortti, joka maksaa vain neljä euroa.

Budapestin joukkueet

Budapestissa on neljä joukkuetta, jotka pelaavat Unkarin pääsarjassa eli siellä voi seurata otteluita lähes jokaisena viikonloppuna. Joukkueiden välisetkin ottelut ovat hyvin kiinnostavia, sillä peli on tasokasta ja kannatus on ilmiömäistä. Nämä joukkueet ovat Ferencvaros, Honved, MTK Budapest FC ja Ujpest FC, joista suurimmat toistensa vastustajat ovat Ferencvaros ja Ujpest FC. Menestyksekkäin joukkue Budapestissa on Ferencvaros. Joukkueella on 29 liigamestaruutta ja 23 cup-mestaruutta. Heti perässä (sijoilla 2,3 ja 4) tulevat MTK Budapest, Ujpest FC ja Honved.

Derby

Ferencvarosin ja Ujpestin välinen derby ilmestyi 30-luvulla ja he ovat tavanneet yli 270 kertaa, joista Ferencvaros on voittanut suurimman osan. Kannattajat ovat intohimoisia ja kannustavat joukkuetta koko ottelun ajan. Huliganismia sattuu harvasti ja ainoat suuret mellakat tapahtuivat 2012-2013 sekä 2013-2014 kausien aikana. Vaikka tämä ottelu onkin kiivain derby muutkin budapestilaisten joukkueiden väliset ottelut ovat lähestulkoon yhtä kiinnostavia.

Pelaaminen ja kentät

Budapestissa on lukuisia jalkapallokenttiä ja tapahtumia, joten pelaaminen sekä joukkueessa että huvin vuoksi on helppoa. Budapestissa järjestetään suuria junioriturnauksia ja kentistä pidetään todella hyvää huolta. Pelaaminen ja otteluiden seuraaminen on myös huomattavasti halvempaa kuin muualla Keski-Euroopassa.

Lähteet:

“A Weekend of Football in Budapest | Hungarian Football.” HungarianFootball.com |, Hungarian Football, 29 July 2011, www.hungarianfootball.com/2011/07/a-weekend-of-football-in-budapest/.

“Budapest Football Derbies.” Sofoot.com, SoFoot, www.sofoot.com/IMG/img-derby-de-budapest-police-et-petit-peuple-1443022433_580_380_center_articles-173268.jpg.

“Budapest Football Tours.” SportsTours, SportsTours, www.sports-tours.co.uk/football-tours/adult-football-tours/budapest/.

“City Guide: The Football Clubs of Budapest.” Outside Write, Outside Write, 14 Aug. 2017, outsidewrite.co.uk/city-guide-football-clubs-budapest/.

“Football for All – Watching the Beautiful Game in Budapest.” WeLoveBudapest EN, WeLoveBudapest, 16 Oct. 2017, welovebudapest.com/en/2017/10/13/football-for-all-watching-the-beautiful-game-in-budapest/.

Rainbow, Jamie. “Soccer Cities: Budapest.” World Soccer, 24 Nov. 2011, www.worldsoccer.com/features/stadium-guide/soccer-cities-budapest-332255.

Vastaa