Mikä on paras lomakohde?

Phuket

Phuket ihastuttaa ja vihastuttaa

Thaimaan eteläkärjessä sijaitseva unelmasaari Phuket on Andamaanienmeren helmi, joka herättää aivan jokaisessa tunteita. Useimmat palaavat Phuketista mukanaan vain kauniita lomamuistoja, joiden voimalla jaksaa puurtaa harmaassa arjessa seuraavaan lomaan saakka. Eräät ovat kuitenkin Phuketissa törmänneet Thaimaassa edelleen valitettavan tavalliseen lieveilmiöön, eli prostituutioon ja rehottaviin tyttöbaareihin. Tyttöbaarien asiakkaat eivät luonnollisesti asiasta marise, eikä heitä tavallisesti kiinnosta edes niissä viihdyttävien ”työläisten” ikä tai tausta. Seksi on heille vain ostettavissa oleva palvelu, siinä missä taksi tai uusi pusero, ja he ovatkin suurimpia syyllisiä ilmiön jatkumiseen. Tarjontaa ei synny ilman kysyntää… Prostituutio on yleisyydestään huolimatta Thaimaassa aivan yhtä laitonta kuin Suomessa!

Kulttuuri ja ”kulttuuri”

Jokainen lomailkoon omien moraalikäsitystensä puitteissa, mutta muistakoot – vastoin yleistä pohjoismaalaista käsitystä – että useimmat makeasti hymyilevistä ja suloisesti tanssivista tyttösistä eivät ole tällä ”palvelualalla” omasta tahdostaan.  Monet ovat joutuneet ihmiskaupan uhreiksi, joko erilaisen työpaikan lupauksella tai jopa kaapattuina. Esimerkkinä mainittakoon Phuket Gazzette -sanomalehdessä 6. lokakuuta 2014 raportoitu tapaus, jossa poliisi yhdessä armeijan kanssa teki ratsian Chumpionin alueen karaokebaariin, ja löysi sieltä 13 ihmiskaupan kauppatavaraksi joutunutta, joista 6 oli vieläpä alaikäisiä.  Vasta vuoden 2014 toukokuusta moisten ennalta ilmoittamattomien tarkastusten mahdollisuus on ollut viranomaisille mahdollista.  Älä siis sorru luulemaan, että hymyhuulinen tyttönen on sinua ”palvelemassa” omasta vapaasta tahdostaan. Aasialaisen kulttuurin mukaanhan aina tulee olla hymysuin, olipa tilanne kuinka vaikea tahansa; tyttöjä myös rangaistaan murjottamisesta!

Monet luulevat prostituution rajoittuvan Phuketin osalta niihin suosituimpiin turistikeskuksiin, kuten Patong Beachiin tai Phuket-kaupunkiin, mutta kuten paikallinen artikkeli todistaa, ainakin piilevää prostituutiota löytyy lähes kaikkialta. Edellä mainituissa kohteissa seksiä tosin mainostetaan ja myydään ilman minkäänlaisia estoja, olipa se sitten kuinka laitonta tahansa.

Jos itse matkallasi siis havittelet löytäväsi Thaimaasta auringon ja alkoholin lisäksi muutakin ”lämmikettä”, mieti kahdesti, ennen kuin sorrut prostituution asiakkaaksi. Vaikka oletkin paikallisten silmissä rahakas turisti, ei se anna sinulle oikeutta käyttää tilannetta hyväksesi. Mietipä, jos kyseessä olisi oma äitisi, sisaresi… tai oma tyttäresi. Tekisitkö muuten itse samaa työtä?

Puutu myös heti mielestäsi epäilyttäviin tilanteisiin, ja ilmoita poliisille epäilyistäsi. Kuten sanottu, poliisilla on tänään jo oikeus tehdä ratsioita aina niin halutessaan, heidän ei enää tarvitse ilmoittaa tulostaan. Ilmoituksen voit tehdä myös nimettömänä. Voit pelastaa jonkun tyttöraukan pahasta pulasta ja etenkin alaikäisten kohdalla tarjota heille valoisamman tulevaisuuden. Mitä nuoremmasta uhrista on kyse, sitä rikollisempaan toimintaan myös sinä olet vaikenemisellasi henkilökohtaisesti osallisena!

Vastaa