Mikä on paras lomakohde?

Ateena

1 kommentti

Ateenan uniikki kaupunkiloma

Ateena on ihastuttavan ainutlaatuinen kaupunkiloman kohde, joka onnistuu tarjoamaan sekä shoppailua, uskomattomia makunautintoja, roppakaupalla vaikuttavaa kulttuuria ja historiaa mutta myös rentouttavaa rantaelämää. Siihen tuskin pystyvät esimerkiksi Lontoo, Pariisi, tai muut Euroopan suositut kaupunkikohteet. Ateenan valttina ovat sen sijainti aivan meren rannalla, loistava metro- ja bussiverkosto ja tunnetuimmat maailmanluokan nähtävyydet.

Ateenan historia

Ateena tarkoittaa ennen kaikkea historiaa ja kulttuuria parhaimmillaan. Kaupungin nähtävyydet ovat maailman tunnetuimpien listalla, ja museot pursuvat harvinaisten ja arvokkaiden esineiden kokoelmia, jollaisia et useimmista kaupunkikohteista löydä. Koko Kreikan symboli on kieltämättä Ateenan keskustassa sijaitsevalla kukkulalla jo 2 500 vuotta komeillut Akropolis, ja etenkin sen mahtava Parthenon-temppeli. Akropoliksen aarteita voit ihailla kukkulan juurelle rakennetussa uudessa ja ylistetyssä Akropolis-museossa. Myös kaupungin muinainen tori, eli Agora, johdattaa aikakauteen, jolloin sen alueella filosoivat niin Sokrates, Aristoteles ja Platon. Hadrianuksen portti, bysanttilaiset temppelit ja Herodes Atticuksen teatteri täydentävät nähtävyyksien listaa.

Shoppailijallekin Ateenalla on runsaasti tarjontaa.

Suosituimpia ostosalueita on Syntagma-aukion ympäristö, etenkin kävelykatu Ermou, jonka varrelle ovat kerääntyneet lukemattomat muodin ja viihteen nimet. Plakan alueella sijaitsevat kujat ja Monastirakin kuuluisat putiikit houkuttelevat nekin tuhansittain turisteja päivittäin. Jokaiseen makuun ja jokaiselle kukkarolle löytyy miellyttäviä vaihtoehtoja. Ateenasta voit ostaa niin muutaman euron vaatetta kuin Bulgarin ja Cartierin koruja, ja huippusuunnittelijoiden tuoreita luomuksia. Myös Kifissian kaupunginosa on tunnettu kaupoistaan. Viime vuosikymmenen aikana Ateenaan on rakennettu myös suuria tavarataloja ja ostoskeskuksia, joista tunnetuimpia ovat mm. Syntagman luona sijaitseva Attica Department Store, Kifissiasta löytyvä Golden Hall, sekä kosmetiikan ja asusteiden paratiisi, Hondos Center, jonka monikerroksinen kauppa löytyy Omonia-aukiolta, ja pienempi liike Ermoun varrelta. Huomaa kuitenkin, että Kreikassa ei enää valitettavasti harjoiteta lainkaan tinkimistä, turistimuistoja myyviä puoteja lukuun ottamatta.

Ateenan uimarannat

Aurinko ja lämmin meri ovat käden ulottuvilla etenkin bussien ja raitiovaunun avulla. Pireuksesta ulottuu usean kilometrin rantakaistale aina Glyfadaan asti, ja sen varrelle monet kaupunkilaiset kokoontuvat vilvoittelemaan kuumina kesäpäivinä. Etenkin Alimoksen, Votsalakian ja Voulan rannat ovat erityisen suosittuja, ja soveltuvat myös lapsiperheille. Myös Vouliagmenis ja Varkiza ovat suosittuja, mutta kauempana keskustasta. Noin 40 kilometrin päässä Ateenasta sijaitseva Shinian hiekkaranta on yksi Attikan niemimaan upeimmista, ja sen läheisyydessä käytiin muinaisuuden kuuluisa Marathonin taistelu.

Vastaa

Ajatus aiheesta “Ateena”