Mikä on paras lomakohde?

Iso-Britannia

Iso-Britannia 

 

Euroopan suurimmalla saarella riittää nähtävää ja koettavaa monipuolisuutensa vuoksi. Siten se sopiikin sekä kaupunki- että aktiivilomailijalle matkakohteeksi. Saarivaltiolla on tarjottavanaan historiaa, henkeäsalpaavia maalaismaisemia, vilkkaita suurkaupunkeja ja kiehtovaa kulttuuria.

Maantiede


Iso-Britannia koostuu Englannista, Walesista ja Skotlannista, joista jokainen on matkailijan näkökulmasta katsottuna ainutlaatuinen. Pohjois-Irlanti ei kuulu Iso-Britanniaan vaan sijaitsee Irlannin ”Pikku Britannia” saarella. Hallinnollisesti siis Pohjois-Irlanti ja Iso-Britannia muodostavat Yhdistyneet K
uningaskunnat nimisen valtion. Iso-Britannian keli on vuodenajasta riippumatta melko samanlainen ja kohtelias brittikulttuuri antaa miellyttävän vaikutuksen kävijälle.

Kulttuuri


Monikulttuurinen Lontoo, Englannin pääkaupunki, on tuttu meille jokaiselle. Euroopan ikonisimpiin nähtävyyksiin lukeutuvat Big Ben, London Eye ja Oxford Street sijaitsevat Lontoossa, mutta Englanti on matkailijalle paljon muutakin. Lontoosta on hyvät yhteydet kaikkialle Iso-Britanniaan: Autolla, junalla tai lentokoneella matkustaa kätevästi paikasta toiseen. Myös majoitusvaihtoehtoja löytyy runsaasti edullisista tyyriimpiin. Muihin mielenkiintoisiin ja kokemisenarvoisiin matkakohteisiin Englannissa lukeutuvat myös esimerkiksi satamakaupunki sekä Beatlesien synnyinkoti Liverpool, moderni Manchester ja rantakaduistaan kuuluisa Brighton. Englannissa rakastetaan jalkapalloa ja se on aistittavissa missä ikinä liikkuukaan. Jalkapalloturisteja käy vuosittain satojatuhansia nauttimassa Englannin pääsarjan, Englannin Valioliigan, tarjoamasta huippu-jalkapallosta suurilla ja mahtavilla stadioneilla, joita riittää jonoksi asti kaupungista riippumatta.

Skotlanti


Saaren pohjoisosassa sijaitseva Skotlanti on tunnettu keskiaikaisista kaupungeista ja linnoistaan, joissa pääsee tutustumaan Skotlantilaiseen perinnekulttuuriin. Skotlannin perinneruoka haggis sekä aito Skotlantilainen viski ovat myös maistamisen arvoisia ja suosittuja turistien ja paikallisten keskuudessa. Luonto Skotlannissa on ainutlaatuista ja loistava keino päästä nauttimaan siitä on etenkin patikointi ja kiipeily kauniilla nummilla ja vuorilla.

Wales

Postikorttimaisuuden söpöyden ja yli 600 linnaa omaava Wales on Ison-Britannian niemimaa saaren länsiosassa. Maisema on vaihtelevaa etelän vehreistä laaksoista pohjoisen jylhiin vuorimaisemiin. Rugbyhullu kansa valloittaa eläväisyydellään ja puheliaisuudellaan. Walesissa on englannin kielen lisäksi toinen virallinen kieli, kymri, joka on Euroopan vanhimpia kieliä. Walesin maailmankuulut mieskuorot tarjoavat upeita konsertteja ja esityksiä kymrin kielellä.

Luonnosta nauttiville on tarjolla kuvankaunista kukkaloistoa National Botanic Garden of Walesissa, joka on Walesin suosituin puutarha. Nähtävänä on yli 8 000 kasvilajia ja Botanic Garden on myös jokavuotisten suurmessujen, Royal Welsh Shown näyttämönä. Walesin upeilla rannikkoalueilla pääsee nauttimaan sätkivän tuoreista kalaherkuista. Myös paikallisia pienpanimoita on kymmenittäin.

Pohjois-Irlanti

Oluesta pitävät ihastuvat myös Pohjois-Irlantiin. Pääkaupunki Belfast on tunnettu perinteisistä irkkupubeistaan ja on tänä päivänä vilkas rannikkokaupunki. Pohjois-Irlanti hurmaa matkailijan vieraanvaraisuudellaan ja alati vaihtelevalla luonnollaan. Dramaattisen kaunis rannikko muuttuu upeisiin puutarhoihin kasviloistoineen. Historiaan pääsee käsiksi Belfastissa tutustuen yksityiskohtaisesti, uusinta teknologiaa käyttäen, Titaniciin sen rakennuksesta, neitsytmatkaan ja uppoamiseen asti Titanic Experience näyttelyssä, joka avattiin 100 vuotta Titanicin uppoamisen jälkeen. Näyttely sijaitsee 6 eri kerroksessa sisältäen 9 eri galleriaa ja sijaitsee aivan telakan kupeessa, jossa Titanic rakennettiin.

Vastaa