Mikä on paras lomakohde?

Lissabonin museot

Lissabon on paitsi Portugalin pääkaupunki, myös loistava matkakohde kulttuurinnälkäiselle matkailijalle. Kaupungissa on runsaasti mielenkiintoisia museoita, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua Portugaliin ja sen rikkaaseen historiaan, taiteeseen ja tieteeseen.

Yksi Lissabonin kuuluisimmista museoista on Gulbenkian-museo, joka sijaitsee kauniissa puutarhassa. Museossa voi ihailla lähes 6 000 kappaletta omistajansa Calouste Gulbenkianin kokoelmasta, joka kattaa muun muassa antiikin esineitä, itämaista taidetta, eurooppalaista taidetta ja koruja. Lisäksi museossa on useita vaihtuvia näyttelyitä, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua eri taiteenlajeihin.

Toinen kiinnostava museo Lissabonissa on Museu Nacional de Arte Antiga, joka keskittyy Portugalin ja sen entisen siirtomaavallan Brasilian taiteeseen. Museo on kuuluisa erityisesti panelimaalauksistaan ja retabloistaan, mutta siellä voi nähdä myös muun muassa veistoksia, keraamikkaa ja tekstiilejä. Museo sijaitsee kauniissa entisessä luostarissa ja sen kokoelmat ulottuvat keskiajalta aina 19. vuosisadalle asti.

Lissabonin museoiden kirjoon kuuluu myös modernin taiteen museo Chiado, joka sijaitsee kauniissa historiallisessa rakennuksessa. Museo keskittyy portugalilaiseen moderniin ja nykytaiteeseen ja sen kokoelmat kattavat taiteen eri lajit, kuten maalausta, veistostaidetta, valokuvaa ja videota. Lisäksi museossa järjestetään säännöllisesti vaihtuvia näyttelyitä, joten jokainen vierailu on uniikki.

Kaiken kaikkiaan Lissabon tarjoaa loistavia mahdollisuuksia tutustua Portugalin historiaan, taiteeseen ja kulttuuriin. Museoiden kokoelmat ovat monipuolisia ja kiinnostavia, joten suosittelen ottamaan hieman aikaa museokierrokselle kaupungissa vieraillessa.
Lissabonin museot
Lissabonin museot tarjoavat vierailijoilleen upean mahdollisuuden tutustua kaupungin rikkaaseen ja monipuoliseen kulttuuriperintöön. Niiden kokoelmissa on esillä paikallista historiaa, taiteita ja tieteitä.

Lissabonin museoiden kirjo on laaja, ja jokainen museo tarjoaa omanlaisensa elämyksen. Voit uppoutua Portugalin historiaan ja tutustua sen merentakaisiin valloitussotaretkiin Museu de Arte, Arquitectura e Tecnologia -museossa, tai tutkia vuosisatoja vanhaa taidehistoriaa Museu Nacional de Arte Antiga -museossa. Jos taas olet kiinnostunut tieteistä ja teknologiasta, voit vierailla Pavilhão do Conhecimento -museossa ja osallistua interaktiivisiin näyttelyihin.

Osassa museoista on myös lapsille suunnattuja näyttelyitä ja toimintapisteitä, jotka tekevät vierailusta unohtumattoman kokemuksen koko perheelle. Jotkut museot tarjoavat myös opastettuja kierroksia ja työpajoja, joiden avulla voit saada syvemmän käsityksen näyttelyiden sisällöstä.

Suosittelemme varaamaan tarpeeksi aikaa museovierailuille, sillä jokaisessa museossa riittää tutkittavaa useamman tunnin ajaksi. Voit myös hyödyntää ilmaisia päivien ja tuntien tarjouksia, joita museoissa usein järjestetään.

Muista myös jakaa kokemuksiasi sosiaalisessa mediassa ja kommentoida sivuillamme. Jaa parhaat vinkkisi muiden matkailijoiden kanssa, ja inspiroidu heidän kertomuksistaan. Toivotamme sinulle ikimuistoisia hetkiä Lissabonin museoissa, ja toivomme että tämä opas auttaa sinua valitsemaan juuri sinulle sopivat kohteet.