Mikä on paras lomakohde?

Yhdysvallat

Yhdysvallat

Amerikan Yhdysvallat on pinta-alaltaan ja asukasluvultaan maailman kolmanneksi suurin maa. Se on perustuslaillinen liittovaltio, joka koostuu 50 osavaltiosta. Jokaisella osavaltiolla on esimerkiksi oma perustuslakinsa ja parlamenttinsa. Yhdysvaltojen väestö koostuu eri puolilta maailmaa tulleista ihmisistä, joten maata kutsutaan kansojen sulatusuuniksi. Suurkaupunkien kaduilla onkin erittäin kansainvälinen tunnelma.

Alueet

Yhdysvallat on hyvin monipuolinen matkailumaa. Valtavasta maasta löytyy jokaiselle jotakin. Tarjolla on kulttuuria, historiaa, rantalomailua ja paljon muuta. Maisemat vaihtelevat vuorista preeriaan sen mukaan, missä milloinkin ollaan. Yhdysvaltoihin matkustetaankin niin kaupunki- kuin rantalomallekin. Tunnetuimpiin nähtävyyksiin lukeutuvat esimerkiksi Grand Canyon, Kalliovuoret ja Vapauden patsas. Suurimmat kaupungit, esimerkiksi Los Angeles tai New York, ovat nähtävyyksiä jo itsessään. Yhdysvalloista ei kuitenkaan muutaman viikon lomalla pysty kokemaan kaikkea kerralla.

Autolla

Autoilu on kätevä keino tutustua Yhdysvaltoihin. Autoilemalla pääsee tutustumaan maahan monipuolisemmin kuin viettämällä loman vain yhdessä kohteessa. Auton vuokraaminen onnistuu kätevästi, eikä bensaankaan mene niin paljon rahaa kuin Suomessa, sillä bensan hinta on huomattavasti Suomen hintaa alhaisempi. Suomalainen ajokortti riittää muutaman viikon reissulla, sitä varten ei tarvitse hankkia kansainvälistä ajokorttia. Auton pystyy myös tarvittaessa palauttamaan vaikka toiselle puolelle maata, kuin mistä sen otti käyttöön. Käytäntö voi vaihdella osavaltioittain eri autovuokraamoilla.

Sää ja ilmasto

Sääolot vaihtelevat Yhdysvaltojen sisällä paljon. Kaliforniassa voi nauttia auringon lämmöstä, Alaskassa taas näkee talvisia vuoristomaisemia. Paras matkustusaika riippuu siis kohteesta. Maan eteläosissa on aina melko lämmintä, joten esimerkiksi Floridaan voi matkustaa talvellakin. New Yorkiin taas on parasta mennä alku- tai loppukesästä. Myös maaliskuusta elokuuhun kestävä tornadokausi on syytä ottaa huomioon. Kauden aikana (joskus myös kauden ulkopuolella) joillakin alueilla esiintyy pyörremyrskyjä, joiden aikana on syytä hakeutua suojaan.

Turvallisuus

Yhdysvallat on turvallinen matkailumaa, mutta on silti syytä varoa huonomaineisia alueita. Suurkaupunkien liepeillä sijaitsevat lähiöt saattavat olla vaarallisia, joten kannattaa noudattaa varovaisuutta. Terveen järjen avulla selviytyy monesta tilanteesta.

Aikavyöhykkeet

Yhdysvallat on leveä maa, joten sen poikki kulkee useita aikavyöhykkeitä. Aikaero Suomen ja itärannikon välillä on -7 tuntia, Suomen ja länsirannikon välillä -10 tuntia. Suomesta Yhdysvaltoihin on helpoin mennä lentämällä, mutta myös laivamatka on vaihtoehto.

 

 

Vastaa