Kos

Kos

Kos sopii aktiivisellekin matkailijalle

Kreikan saarissa on se ihana piirre, että ne tarjoavat henkeäsalpaavan kauniiden ja putipuhtaiden rantojen lisäksi reilusti puuhaa niin pienille kuin isommillekin lomailijoille. Vaikka paikallisen tavernan maukkaat ruoat vievät kielen mennessään ja tuovat vyötärölle uhkaavasti lisäsenttejä, voit huijata vaakaa liikkumalla!

Vesiurheilu on Kosilla itsestään selvyys!                                                                                  

Uinnin tai sukeltelun lisäksi Kosilla sinua odottavat iloiset vesikarkelot, vaikkapa huiman donitsiveneajelun tai vesiskootterihurjastelun malliin. Oletko muuten koskaan kokeillut adrenaliinin virtaamaan saavaa leijasurffausta? Siihenkin tarjoutuu nyt ainutlaatuinen tilaisuus. Kosilla voit myös opetella itsesi purjelautailun taitajaksi. Ja Mastiharin alueelta löytyy kaikenikäisten lasten riemu, Lido-vesipuisto, joka lukeutuu Kreikan suurimpiin. Niiden tavallisten liukumäkien ja porealtaiden lisäksi sinua palvelevat siellä veikeät ja väsymättömät pikkukalat, jotka odottavat pääsevänsä nyppimään ihosi kuolleen solukerroksen, tai psoriaksen, pois jaloistasi. Kerrassaan ruhtinaallista hoitoa!

Nouse Kosilla hevosen selkään ja laukkaa auringonlaskuun                                            

Hevosurheilun ystävien ei tarvitse unohtaa loman aikana rakkaita nelijalkaisia ystäviä, sillä Kosin ratsastustallit ovat avoinna turisteillekin. Tottelevaiset ja säyseät hevoset odottavat saavansa kyyditä sinut katsomaan romanttista auringonlaskua, seikkailulle vuoristopolkuja pitkin tai laukkaamaan merenrannan aallonrajaan. Voitpa onnistua houkuttelemaan hevosen jopa meren aaltoihin uimaretkelle.

Pyörät alle Kosillakin                                                                                                                            

Jos haluat hevosen sijaan allesi pyörät, voit valita niin omalla lihasvoimallasi liikkuvan polkupyörän tai vaikkapa elottomilla hevosvoimilla kaahailevan mikroauton. Etenkin pääkaupunki Kosin alueella pyöräilijöille on omat pyörätiet, mikä on Kreikassa suhteellisen harvinainen ylellisyys. Koko perhe voi lähteä tutustumaan kaupunkiin ja sen ympäristöön joko kukin omalla poljettavallaan tai hauskoilla tandemeilla. Mikroautoilua puolestaan on luvassa niin Marmarissa kuin Kardamenassa, joiden radoilla voit päästää sisälläsi piilevän Häkkisen, Salon tai Schumacherin valloilleen.

Apostolinkyydillä Kosin salojen luokse                                                                                                          

Jos kävely ja vaellus ovat sinun heiniäsi, on Kos sinulle oiva matkakohde. Sen luonto ei kenties ole yhtä vaikuttavaa kuin Kreetan suuret korkeuserot omaava vuoristo ja mahtavat rotkot, mutta tarjoaa patikoinnin lomassa viehättäviä maisemia, ihastuttavia pikkukyliä ja saaren koskematonta luontoa. Kosilla ei valitettavasti ole merkittyjä reittejä, joten joudut itse pitämän huolta suunnistamisestasi.