Mikä on paras lomakohde?

Hong Kong

Matkakohteena Hong Kong

Hong Kong on itämaisen ja länsimaisen kulttuurin sulatusuuni, jossa vieri vieressä komeilevat modernit taivasta hipovat pilvenpiirtäjät ja perinteisiä käsitöitä myyvät pienet kojut. Hong Kongissa kontrastit ovat todella suuria.

Kulttuuri ja ruoka

Hong Kong on Kiinan erikoishallintoalue, jonka kielenä on kiina, mutta myös englannilla pärjää melko hyvin – ja jos englanti ei taivu, niin viittomalla ja sormella osoittamalla saa jo ainakin ruokaa tilattua. Ruokaan liittyen matkailijan kannattaa ottaa huomioon, että Hong Kongissa käytetään syömäpuikkoja ruokaillessa; matkailija saa haarukan ja veitsen usein pöytään heti länsimaalaisen ulkonäkönsä vuoksi ja viimeistään pyytämällä, mutta pienimmissä ruokakojuissa syömäpuikot voivat olla ainoat saatavilla olevat aterimet. Ruoka on todella maukasta ja myös edullista, mikäli pitäytyy pienemmissä ruokakojuissa ketjuravintoloiden sijaan.

Nähtävää ja koettavaa

Hong Kong on todella monipuolinen matkakohde. Vilkas kaupunkielämä tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa, ja itsessään ihmispaljous on sekin kokemus. Hong Kongissa asuu seitsemän miljoonaa ihmistä, mutta pinta-alaltaan se ei ole juuri pääkaupunkiseutua suurempi. Muun muassa Hong Kongin eläintarha ja kasvitieteellinen puutarha (Hong Kong Zoologica and Botanical Gardens) sekä 10 000 buddhan luostari (10 000 Buddhas Monastery) tarjoavat matkailijalle hiljaisemman pakopaikan poissa ihmispaljoudesta. Nimestään huolimatta 10 000 buddhan luostarin alueella on tällä hetkellä jo pitkälti yli 10 000 Buddha patsasta, jotka kaikki ovat erilaisia. Hong Kongissa on useita muitakin luostareita, joissa voi vierailla.

Yksi vierailun arvoinen kohde Hong Kongissa on Victoria Peak, 552 metriä korkea vuori, jolta on upeat näköalat Hong Kongin ylle. Victoria Peak, tai paikallisesti The Peak, sijaitsee pääsaarella ja sille vie vanhanaikainen raitiovaunu. Alas huipulta pääsee samaisella raitiovaunulla tai maailman pisimmillä, 800 metrin mittaisilla rullaportailla. Kiireisimpinä kellonaikoina raitiovaunua voi joutua odottamaan kauankin.

Hong Kong koostuu eri kaupunginosista ja 235 saaresta. Useissa eri kaupunginosissa on toreja, ”market”, jotka aukeavat päivällä ja kaupankäynti jatkuu myöhään yöhön. Nämä ovat loistavia paikkoja shoppailla. Illan hämärtyessä toreilta on saatavissa myös K18 -tuotteita, mikä voi aiheuttaa hieman naurunpyrskähdyksiä kokemattomammassa matkailijassa. Toreilla hinnoista kannattaa tinkiä ja saatavilla on tuotteita koruista ja vaatteista matkamuistojen kautta aina laukkuihin ja astioihin. Muun muassa Mong Kok -nimisessä kaupunginosassa on tällainen ”market”, joka illalla muuntautuu ”night marketiksi”. Samalla alueella on myös paljon muita toreja, jotka myyvät erilaisia tuotteita, muun muassa kukkia sekä elektroniikkaa. Valuuttana on Hong Kongin dollari (HKD).

Hong Kongin ympäristö

Kaupunkikulttuurin lisäksi nähtävää ja koettavaa on myös maaseutumaisemmilla alueilla kauempana keskustasta. Muun muassa Lamma -saari on mukavan rauhallinen ja koostuu pienistä kylistä. Saarelle pääsee pääsaarelta lautalla. Lamma -saarella on tarjolla koko saaren mittainen vaellusreitti – kannattaa varautua nousuihin, laskuihin ja erilaisiin maastoihin! Lamma on myös siitä hauska saari, että siellä ei ole ollenkaan autoja. Tunnelma on uinuva ja hiljainen sekä kotoisa. Pääsaaren vilskeeseen verrattuna elämä Lammalla on hyvin vanhanaikaista.

Vastaa