Mikä on paras lomakohde?

Thaimaa

Thaimaa

Ei ole yhtä syytä miksi Thaimaa on yksi maailman suosituimmista kohteista, pikemminkin syy löytyy siitä että Thaimaassa on turistin kannalta niin moni asia kohdallaan ja se sopii kaikille lompakon paksuutta ja ikää katsomatta. On harvoja paikkoja missä ihmiset, puitteet ja kulttuuri ovat niin otollisia turistille. Thaimaa on kieltämättä perinteinen ja uskonnollinen maa, mutta toisin kuin moni muu syvästi uskonnollinen maa, se ei ole sulkeutunut tai vanhoillinen vaan erittäin vapaa ja moderni.

Ilmasto

Ensimmäinen asia mikä monelle Thaimaasta tulee mieleen on on sää ja lämpö. Thaimaa soveltuu turismiin ympäri vuoden ja talvi onkin sesonkiaikaa, kun pohjoisesta tulevat länsimaalaiset hakeutuvat pimeyttä ja kylmyyttä pakoon lämmön ja veden äärelle. Thaimaa on ajoitellen tukahduttavan kuuma. Turistien on muistettava suojautua auringolta ja juotava vettä ihan eri tasolla kuin suomen lyhyillä kesähelteillä.

Ruoka

Thaimaasta löytyy tukuittain erilaista ruokaa aivan laidasta laitaan. Länsimaalaiset ketjut ovat paikalla hyvin laajalla rintamalla mutta aasialaista ruokaa löytyy myös koko mantereen edustamana, ei pelkästään thaimaalaisena. Paikallinen ruoka on maultaan voimakasta ja terveellistä. Kirpeät, tuliset ja happamat maut ovat erittäin yleisiä a hyvin koukuttavia kun niiden makuun pääse. Suosittuja ruokia ovat Curryt, Pad Thai (nuudeliannos pähkinöillä), Som Tam(papaya salaatti), Tom Yum Kung(voimakas keitto katkaravuilla). Vaikka mausteinen ruoka ei normaalisti alas menisikään, suosittelen jokaista kokeilemaan aitoa Thaimaalaista keittiötä.

Bangkok

Maan pääkaupunki Bangkok on moderni kaupunki uusine kauppakeskuksineen ja palveluineen, joskin infrastruktuuriltaan ahdas. Ruuhkat ovat kaupungissa kovia ja bussit vanhoja, mutta metrolla ja talojen välissä puikkelehtivalla SkyTrainillä on helppo liikkua. Jos ei ole ruuhka aika tai reitti on helppo, taksi on edullinen ja helppo tapa kulkea. Paras tapa saada ja käydä läpi kulttuurishokki on majoittua Kao San-kävelykadulle joka on reppureissaajien mekka.

Saarikohteet

Suositeltua on jättää Bangkok ja muut isoimmat kaupungit kokonaan väliin ja lähteä kohti Thaimaan todellisia helmiä – saaria. Upeita saaria valkoisine hiekkarantoineen ja smaragdinsinisineen vesineen löytyy kummaltakin puolelta pitkulaista valtiota. Pohjoisessa on Koh Chang ja Koh Samet suosittuja saaria, alempana lahdella suosituin saariketju koostuu Koh Samuista, Phanganista ja Taosta. Läntiseltä puolelta Thaimaata löytyy paljon saaria hiljaisesta hiekkaläntistä niin kokonaisiin kaupunkeihin kuten Phuket, Pipi, Lanta, Lipe ja monta monta muuta.

Turistikaupungit

Moni turisti ei kuitenkaan jaksa(tai halua) lähteä kauemmille saarille ja löytää toivomansa Thaimaan pienemmistä kaupungeista. Phuket, Pattaya, Hua Hin, Chiang Mai ovat erittäin suosittuja turistien keskuudessa. Hyvänä puolena kaikki palvelut ovat lähellä ja hotelleissa on valinnanvaraa, mutta huonona puolena pidettäköön sitä että reissukokemus menee jaettuna muiden ulkomaalaisten keskuudessa sen sijaan että aitoa Thaimaalaisia ja Thaimaata olisi ympärillä. Viisas matkaaja suunnitteleekin reissunsa monipuoliseksi.

Liikkuminen

Ympäri Thaimaata pääsee bussilla, junalla ja yhä useamman halpalentoyhtiön voimin lentämällä. Thaimaan valtatieverkosto on nykyään hyvin kehittynyt, jokseenkin kuitenkin vaarallista ja vauhdikasta menoa luvaten. Jos tarkoitus on käydä useampi maan kolkka läpi yhden reissun aikana, suositeltua on etukäteen suunnittelu ja kokeneimmilta reissaajilta kysyminen. Varsinkin saarille pääseminen ja lautta-aikataulujen kanssa kannattaa olla tarkkana ja oma vinkkini on ottaa pakettireissu jossa maakuljetus ja lautta on samalla hoidettu ettei vaan jää rannalle viimeisen lautan mentyä tunteja sitten. Tosin reissaajan kannattaa varautua yllätyksiin sillä ne ovat osa kokemusta ja jopa korostavat hyvien hetkien autuutta.

Hintataso

Thaimaalaiset ihmiset ovat iloisimpia maailmassa jatkuvasti hymyillen ja palvellen. Heidän kulttuurinsa on erittäin kehittynyttä ja kanssaeläjät otetaan huomioon aina. Turisteilta odotetaan kunnioitusta Thaimaalaisten vankkoihin tapoihin eikä heidän tapojaan tule kyseenalaistaa silloin kun siellä ollaan vieraana. Thaimaalaiset palvelualoilla osaavat hyvin englantia joskin erittäin voimakkaalla vivahduksella. Hinnaltaan Thaimaa on edullinen, tosin elintasonsa voi täysin määritellä oman budjetin mukaan. Majoitus maksaa yöltä muutamista euroista tuhansiin, samaa voi soveltaa ruokailuun. Mitä vilkkaampi paikka, sitä kalliimpaa.

Uskonto

Thaimaalaiset ovat syvästi buddhalaisia eteläisintä osaa lukuun ottamatta. Tämän lisäksi maan kuningas on kansan keskuudessa rakastettu. Thaimaalaisissa temppeleissä suosittelen käymään jo pelkästään arkkitehtuurin vuoksi, mutta myös omanlaisen ilmapiirinsä takia. Matkaajan on hyvä jo etukäteen tietää että temppeleissä jalat ja kädet tulee olla peitetty, jaloissa normaalit kengät(ei sandaaleita) ja tärkeänä huomiona se että jalkapohjia ei tule istuessa tai muulloinkaan kohdistaa muihin ihmisiin eikä erityisesti jumalia tai kuningasta edustaviin patsaisiin tai maalauksiin. Jalkapohjia pidetään Thaimaassa likaisimpana ihmisen paikkana. Puhtain ja herkin paikka ihmisellä taas on päälaki, jota ei tule koskettaa jollei ihminen ole siihen antanut lupaa. Käytöstapoja ei kuitenkaan tarvitse jännittää ja yleissivistyksellä matkustelu sujuu ongelmitta.

Lue myös:

 

 

Vastaa