Mikä on paras lomakohde?

Museo d’Arte Orientale

Museon historia

Museo d’Arte Orientale on yksi Torinon merkittävimmistä museoista ja se sijaitsee kaupungin historiallisessa keskustassa. Museo perustettiin vuonna 1878 Italian kuninkaallisen perheen keräämien itämaisten taide-esineiden kokoelman pohjalta. Alun perin museo oli avoinna vain kuninkaalliselle perheelle, mutta myöhemmin se avattiin yleisölle.

Museon perustaminen oli osa Italian kuningashuoneen pyrkimystä edistää taiteen ja kulttuurin tuntemusta maassa. Museon kokoelma koostuu pääasiassa eri itämaiden taide-esineistä, kuten Kiinan, Japanin, Intian, Egyptin ja Lähi-idän esineistä.

Museon historia on rikas ja mielenkiintoinen, ja se on säilynyt hyvin kaikista vaikeista historiallisista tapahtumista huolimatta. Museo on pysynyt auki myös sodan aikana ja se on pysynyt suosittuna kohde niin paikallisten asukkaiden kuin matkailijoidenkin keskuudessa.

Kokoelman esineet

Museo d’Arte Orientaleen kokoelma on hyvin monipuolinen ja kattaa erilaisia itämaisia taideohjeita ja esineitä. Kiinan kokoelma on yksi museon suurimmista ja se sisältää muun muassa keramiikkaa, maalauksia, koruja ja kalusteita. Kiinan kokoelma on erityisen arvostettu ja se sisältää myös harvinaisia esineitä, kuten Qing-dynastian aikaisia pronssidraakoneita.

Japanin kokoelma on myös vaikuttava ja se sisältää esimerkiksi samuraiden haarniskoja, taidokkaita kimonopukuja ja perinteisiä puuesineitä. Intian ja Lähi-idän osastolta löytyy muun muassa hindulaisia jumalankuvia, mosaiikkitaidetta ja tekstiilejä, joita on käytetty muun muassa tärkeissä seremonioissa ja juhlissa.

Egyptin osastolla on näytteillä muumioita, muinaisen Egyptin hautaeineitä ja seinäkaiverruksia. Museo d’Arte Orientaleen kokoelma edustaa kattavasti itämaista kulttuuria eri aikakausilta ja se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua moniin erilaisiin kulttuureihin saman katon alla.

Näyttelytilat

Museo d’Arte Orientaleen näyttelytilat ovat modernit ja viihtyisät. Museossa on monia eri osastoja, joissa esitellään eri itämaisten maiden taide-esineitä. Jokainen osasto on omistettu yhdelle maalle ja esineet on järjestetty selkeästi esille.

Museossa on myös tiloja, joissa järjestetään erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä. Lisäksi museossa on kahvila ja museokauppa, josta voi ostaa itämaisia taidetuotteita ja muistoesineitä.

Museon näyttelytiloissa on myös opastettuja kierroksia, joilla oppaat kertovat kokoelman taustasta ja esittelevät näyttelyiden tärkeimpiä teoksia. Oppaiden avulla vierailijat saavat syvällisemmän kuvan itämaisesta taiteesta ja kulttuurista.

Kaiken kaikkiaan Museo d’Arte Orientale on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde kaikille taiteesta ja eri kulttuureista kiinnostuneille. Museon historia, monipuolinen kokoelma ja viihtyisät näyttelytilat tekevät vierailusta ainutlaatuisen ja antoisan.

Työpajat ja tapahtumat

Torinon museo d’Arte Orientale tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia työpajoja ja tapahtumia, jotka tarjoavat mahdollisuuden syventyä entistä enemmän itämaiseen taiteeseen ja kulttuuriin. Museolla on säännöllisesti järjestettyjä työpajoja eri ikäisille ja taitotasoille sopivina. Näissä työpajoissa osallistujat pääsevät itse kokeilemaan erilaisia taiteen tekemisen tekniikoita ja luomaan omia taideteoksiaan.

Esimerkiksi kuvataiteen työpajoissa voi opetella perinteisiä itämaisia maalaustekniikoita ja valmistaa omia taideteoksia. Pajat sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin taiteilijoille. Lisäksi museolla järjestetään esimerkiksi keramiikan työpajoja, joissa voi oppia itämaisen keramiikan valmistusta ja koristelua.

Lisäksi museolla järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten luentoja, seminaareja ja konsertteja. Näissä tapahtumissa käsitellään erilaisia aiheita itämaisesta taiteesta ja kulttuurista ja ne tarjoavat mielenkiintoisen lisän museokäynnille. Työpajojen ja tapahtumien aikataulut kannattaa tarkistaa museon kotisivuilta ennen vierailua.

Opastetut kierrokset

Museo d’Arte Orientalessa on mahdollisuus osallistua opastetuille kierroksille, jotka tarjoavat syvällisemmän ja asiantuntevamman kokemuksen museovierailusta. Opastetulla kierroksella ammattitaitoinen opas johdattelee vierailijat museon näyttelytiloihin ja kertoo taustoja ja tarinoita näytteillä olevista teoksista ja esineistä.

Opastetut kierrokset kestävät yleensä noin tunnin verran ja ne ovat saatavilla eri kielillä. Kierroksilla käsitellään sekä museon pysyvien näyttelyiden että vaihtuvien näyttelyiden teemoja. Opas antaa syvällistä tietoa itämaisesta taiteesta ja kulttuurista ja auttaa vierailijoita ymmärtämään paremmin näytteillä olevia teoksia.

Opastetut kierrokset kannattaa varata etukäteen museon nettisivujen kautta, sillä paikat täyttyvät nopeasti erityisesti suosittuina ajankohtina. Opastettu kierros on erinomainen tapa tutustua museoon ja saada lisää tietoa itämaisesta taiteesta.

Museokauppa

Torinon museo d’Arte Orientalella on myös oma museokauppa, josta voi ostaa mukaansa erilaisia itämaiseen taiteeseen ja kulttuuriin liittyviä tuotteita. Museokaupan valikoima on laaja ja sieltä löytyy esimerkiksi kirjoja, postikortteja, koriste-esineitä ja tekstiilejä.

Museokaupasta voi löytää myös erilaisia matkamuistoja, jotka muistuttavat vierailusta museossa. Esimerkiksi taideteoksien painokuvat, avaimenperät ja magneetit ovat suosittuja matkamuistoja. Museokauppa on loistava paikka etsiä lahjoja ja tuliaisia taiteen ja kulttuurin ystäville.

Museokauppa sijaitsee museon aulatiloissa ja se on avoinna museon aukioloaikojen mukaisesti. Museokaupan tuotteiden hinnat vaihtelevat ja jokaiselle löytyy varmasti jotain sopivaa.

Torinon museo d’Arte Orientale tarjoaa vierailijoilleen paljon muutakin kuin pelkkää taidenäyttelyä. Työpajoilla, tapahtumilla ja opastetuilla kierroksilla voi syventyä itämaisen taiteen ja kulttuurin maailmaan. Lisäksi museokaupasta voi ostaa mukaansa muistoja tästä ainutlaatuisesta museokäynnistä.

Museon ravintola

Museo d’Arte Orientale sijaitsee Italian Torinossa ja tarjoaa vierailijoille mielenkiintoisen matkan itämaiseen taiteeseen ja kulttuuriin. Museon alueella sijaitsee myös ravintola, joka tarjoaa vierailijoille miellyttävän ja herkullisen ruokailukokemuksen.

Museon ravintolan valikoimasta löytyy herkullisia itämaisia ruokia eri maista, kuten Kiinasta, Japanista, Intiasta ja Thaimaasta. Ravintolan menussa on laaja valikoima erilaisia keittoja, salaatteja, pääruokia ja jälkiruokia, jotka tarjoavat vierailijoille autenttisen kokemuksen itämaisesta ruokakulttuurista.

Ravintolassa on myös kesäisin terassi, josta voi nauttia ihanasta sään. Terassilta avautuu upea näköala museon puutarhaan, jossa voi rentoutua ruokailun jälkeen. Museon ravintola tarjoaa myös erilaisia teehuoneita, joissa voi nauttia perinteisistä itämaisista teelaaduista ja rauhallisesta ilmapiiristä.

Pääsymaksut ja aukioloajat

Museo d’Arte Orientale on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10-18. Kuitenkin aukioloajat voivat vaihdella erityisesti juhlapyhinä ja loma-aikoina, joten on aina suositeltavaa tarkistaa ajankohtaiset tiedot museon verkkosivuilta ennen vierailua.

Pääsy museoon maksaa aikuisilta 10 euroa ja opiskelijoilta, lapsilta ja eläkeläisiltä 5 euroa. Alle 6-vuotiaat lapset pääsevät museoon ilmaiseksi. Museon puutarhassa voi käydä ilmaiseksi ilman pääsymaksua.

Museossa järjestetään myös opastettuja kierroksia, jotka tarjoavat lisätietoja näyttelyistä ja teoksista. Opastettuja kierroksia voi varata etukäteen museon verkkosivuilta tai paikan päällä museosta. Kierroksilla on saatavilla opastusta useilla eri kielillä, mukaan lukien englanti ja italia.

Vinkkejä vierailijoille

Ennen vierailua museoon kannattaa tutustua museon verkkosivuilta ajankohtaisiin näyttelyihin ja tapahtumiin. Monia näyttelyitä ja tapahtumia järjestetään museossa ympäri vuoden, joten vierailua kannattaa suunnitella siten, että pääsee kokemaan jotain erityistä.

Museon alueella on myös museokauppa, josta voi ostaa matkamuistoja ja itämaisia taide-esineitä. Museokauppa tarjoaa laajan valikoiman kirjoja, julisteita, koruja ja muita lahjaesineitä, jotka ovat täydellisiä muistoja Museo d’Arte Orientale vierailusta.

Jos haluat nauttia koko päivän itämaisesta taiteesta ja kulttuurista, kannattaa varata aikaa myös museon puutarhaan tutustumiseen. Puutarhassa on kauniita kasveja, patsaita ja istutuksia, jotka luovat rauhallisen ja rentouttavan ilmapiirin.

Torinossa on myös muita mielenkiintoisia museoita ja nähtävyyksiä, joten voi olla hyvä idea suunnitella useampi museokäynti samalle reissulle. Torinon keskustassa sijaitsee muun muassa Egyptin museo, josta löytyy laaja kokoelma muinaisen Egyptin taidetta ja artefakteja.

Museo d’Arte Orientale tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua itämaiseen taiteeseen ja kulttuuriin. Museon ravintola tarjoaa vierailijoille herkullisia itämaisia ruokia, ja puutarhassa voi nauttia kauniista ympäristöstä. Museoon kannattaa tutustua etukäteen, jotta saa parhaan mahdollisen kokemuksen vierailusta.