Mikä on paras lomakohde?

Viro

Viro, tuo rakas naapurimaa (Ruotsi on vain naapurimaa) on merkittävin matkakohde Helsingin seudun asukkaille.

Tämä Itämeren rannalla sijaitseva maa on viime vuosina noussut suosituksi matkailukohteeksi monipuolisen tarjontansa ansiosta. Viron ainutlaatuinen sekoitus perinteitä, nykyaikaisuutta ja kauniita maisemia tekevät siitä houkuttelevan paikan niin kulttuurinnälkäisille matkailijoille kuin luonnosta nauttiville seikkailijoillekin.

Viron pääkaupunki Tallinna hurmaa kävijänsä keskiaikaisella Vanhankaupungillaan, joka on Unescon maailmanperintökohde. Sen kapeat kujat, goottilaiset kirkot ja barokkityyliset rakennukset kuljettavat matkailijat ajassa taaksepäin. Lisäksi Tallinna tarjoaa modernin kaupunkikulttuurin, vilkkaan yöelämän ja gourmet-ravintoloita.

Viron upeat luontokohteet ovat omiaan ulkoilma-aktiviteettien ystäville. Saaristossa sijaitsevat Saarenmaa ja Hiidenmaa tarjoavat upeita hiekkarantoja, luonnonpuistoja ja idyllisiä kalastajakyliä. Lahemaa kansallispuisto puolestaan tarjoaa upeita metsiä, jokia ja merenlahtia, jotka houkuttelevat retkeilijöitä ja luontoharrastajia.

Viron rikas kulttuuri ja historia näkyvät myös muissa kaupungeissa, kuten Tartossa, jossa sijaitsee Viron vanhin yliopisto ja kauniita historiallisia rakennuksia. Lisäksi Viron maaseutu tarjoaa idyllisiä kyliä, joissa voi tutustua perinteiseen elämäntapaan ja käsityöperinteisiin.

Tämä artikkeli sukeltaa syvemmälle Viron monipuoliseen tarjontaan ja tutkii maan mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kulttuuria ja luontoa. Olitpa sitten ensikertalainen tai jo kokenut Viron-kävijä, tämä artikkeli antaa sinulle kattavan kuvan maasta ja sen houkuttelevista kohteista.

Jatka tästä Viron matkakohteisiin:

  • Pärnu – Viehättävä lomakaupunki
  • Tallinna – Viron pääkaupunki.
  • Tartto – Eloisa opiskelijakaupunki etelä Virossa

 

Vastaa