Mikä on paras lomakohde?

Korfun nähtävyydet

Korfun parhaat nähtävyydet – 3 kärjessä

Kreikan saarista se läntisin, niin sijainniltaan kuin luonteeltaan, on vihreän ilmeen omaava Korfu. Se on talojensa suhteen helleenien saarista värikkäin, sillä vitivalkoisen sijaan saaren kylissä ja kaupungeissa vallitsevat pastellisävyt. Mitä kauniilla Korfulla sitten kannattaa käydä katsomassa? Nähtävyyksiä ei kenties ole yhtä avokätisesti tarjolla kuin useilla muilla Kreikan saarilla, mutta ne ovat sitäkin vaikuttavampia.

1. Saaren pääkaupunki, jota paikalliset kutsuvat nimellä Kerkira, Vanhakaupunki          

Vanhakaupunki on ehdottomasti saaren helmiä. Se pääsi vaikuttavuutensa ansiosta Unescon maailmanperintöluetteloon muutamia vuosia sitten. Vanhankaupungin kujilla ja kaduilla törmäät venetsialaisten valloittajien kulttuuriin ja arkkitehtuuriin lähes joka kulmalla. Nykyiset rakennukset ovat suurimmaksi osaksi peräisin 1300-luvulta, tai sen jälkeisiltä vuosilta. Pieniä ihastuttavia aukioita, romanttisia puutarhoja, salaperäisiä holvikäytäviä ja upeita veistoksia löytyy eri puolilta Vanhaakaupunkia. Aivan sen sydämessä komeilee tunnettu Spianada-aukio, joka muuten ylpeilee Kreikan suurimman aukion tittelillä, ja sen mahtipontiset rakennukset. Eikä Vanhastakaupungista luonnollisestikaan voi puuttua linnakkeita ja niiden jykeviä muureja. Ne ovat Korfulla myös venetsialaisten käsialaa.

2. Sissin kesäpalatsi                                                     

Itävallan keisarinnan Elisabetin suurella rakkaudella rakennuttama palatsi sai herttaisen ja saarelaisten suuresti palvoman Sissin ristimänä nimekseen Achilleion, ja sen teemana on Kreikan mytologia, joka paljastuu niin arkkitehtuurissa, veistoksissa, sisustuksessa kuin maalauksissakin. Palatsi tunnetaan lisäksi harvinaisen kauniista puutarhastaan, jota komistavat lukemattomat veistokset ja istutukset. Palatsi palveli aikoinaan myös sotilassairaalana, kasinona ja elokuvien kuvauspaikkana.

3. Komeat linnan rauniot

Korfun mielenkiintoiset linnarauniot tarjoavat ihanteellisen kohteen päiväretkille. Korisionin erikoisen laguunin lähettyviltä löytyvässä bysanttilaisessa Gardikin linnassa järjestetään kesäaikaan erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja ja teatteriesityksiä. 1200-luvulta peräisin olevan linnan rakensi Epeiroksen despotaatti osaksi saarta suojaavaa linnoitusten kolmiota. Myös Paleokastron liepeillä sijaitseva ja saaren korkeimmalta huipulta pääkaupunkia ja merta katseleva Angelokastro (eli Enkelilinna) oli osa samaa puolustuskolmiota, kuten myös Kassiopin linnoitus. Angelokastro oli vilkas kauppakeskus ja palveli 1300-luvun lopulta 1500-luvun loppuun Korfun pääkaupunkina.

Vastaa