Mikä on paras lomakohde?

Los Angeles

Los Angeles

Etelä-Kaliforniassa sijaitseva Los Angeles, enkelten kaupunki, on Yhdysvaltojen toiseksi suurin kaupunki. Monikulttuurinen kaupunki on todellinen viihdemaailman ja elokuvateollisuuden keskus. Se muodostuu useista pienemmistä kaupungeista, jotka yhdessä muodostavat Suur-Losin. Keskeisintä Los Angelesissa on sen ainutlaatuinen tunnelma, ihmiset ja ympäri vuoden lämmin ilmasto.

Nähtävyyksiä

Mount Leen vuorella sijaitseva Hollywood-kyltti on legendaarinen maamerkki Los Angelesissa, ja lähes jokainen kaupunkiin suuntaava matkailija haluaa nähdä sen. Kyltin näkee Hollywood Boulevardilla kävellessä, mutta on myös mahdollista kävellä tai autoilla näköalapaikalle, josta kyltin näkee lähempää.

Santa Monica Pier on legendaarinen huvilaituri. Sen läheisyydessä voi nauttia rantaelämästä ja vierailla huvipuistossa. Santa Monica Pier on siis mieluisa kohde niin lapsille kuin aikuisillekin.

Venice Beachin boheemi alue on huikean omaleimainen. Tämä hippien ja taiteilijoiden kansoittama alue on ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Tekemistä

Los Angeles on monipuolinen matkailukaupunki, sillä sieltä löytyy mahdollisuuksia sekä ranta- että kulttuurilomailuun. Myös shoppailumahdollisuudet ovat erinomaiset. Lapsiperheitä varten on paljon erilaisia teemapuistoja, esimerkiksi Disneyland.

Beverly Hills on kuuluisuuksien ja elokuvatähtien kansoittama alue. Mäkisessä maastossa kävellessä saattaa nähdä joitakin upeita kartanoita lähempääkin. Alueella järjestetään opastettuja retkiä, joilla pääsee tutustumaan alueeseen.

Vierailu elokuvastudiolle kannattaa sisällyttää Los Angelesin matkaan. Esimerkiksi Warner Brosin tiloihin on mahdollista käydä tutustumassa. Täällä saattaa jopa törmätä julkkiksiin.

Kuuluisa kiinalainen teatteri, jossa on järjestetty useita Oscar-gaaloja, on klassikkokohde. Elokuvan katsominen tässä upeassa teatterissa on elämys, jota ei kannata jättää väliin.

Liikkuminen

Monesti sanotaan, että Los Angelesissa ei ole mahdollisuutta liikkua ilman autoa. Tämä ei täysin pidä paikkaansa, koska esimerkiksi bussiverkosto on erittäin kattava ja liput hyvinkin edullisia. Auton vuokraaminen toki mahdollistaa tutustumisen myös lähialueiden nähtävyyksiin. Autolla ajaessa on kuitenkin varauduttava ruuhkassa istumiseen. Kaiken kaikkiaan liikkuminen Los Angelesissa vaatii kärsivällisyyttä.

Majoittuminen

Los Angelesissa on tarjolla monen eri budjetin majoitusta. Vaihtoehtoja löytyy luksushotelleista nuorison ja reppureissaajien suosiossa oleviin motelleihin. Kannattaa huomioida, että Yhdysvalloissa hintoihin lisätään verot. Edullisimmat huonehinnat löytyvät Anaheimin kaupungista. Siellä on myös hyvä tarjonta. Lisäksi Los Angelesin lentokentältä on ilmainen kuljetus suurimpaan osaan hotelleista. Alkuperäinen Disney Land sijaitsee juuri Anaheimissa ja hotellin pystyy vuokraamaan edullisesti kävelymatkan päästä teemapuistoja.

Miten sinne pääsee?

Los Angelesiin voi lentää New Yorkin tai Chicagon kautta. Maailman vilkkaimpiin kuuluva lentokenttä LAX sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Los Angelesin keskustasta. Lentokentältä kaupunkiin pääsee esimerkiksi bussilla tai taksilla.

 

Vastaa