Mikä on paras lomakohde?

Välimeri

Välimeri

Edulliset rantalomat välimerellä

Etsitkö edullista lomakohdetta Välimereltä? Tästä artikkelista löydät muutamia ideoita edullista lomamatkaa varten. Kaikkiin näihin kohteisiin järjestetään pakettimatkoja, joten hyvällä onnella voit löytää todella edullisia äkkilähtöjä. Omatoimimatkaaja selviää vieläkin edullisemmin, ainakin varaamalla majoituksen AirBnb:n kautta ja käyttämällä halpalentoyhtiöitä. EU-maissa lomaillessa ei välttämättä tarvita edes matkavakuutusta, sillä eurooppalainen sairaanhoitokortti takaa välttämättömän hoidon saamisen samoilla ehdoilla kuin kohdemaan kansalaisille. Suomen tasokkaaseen terveydenhuoltoon tottuneelle saattaa kuitenkin olla viisaampaa hankkia edullinen matkavakuutus, sillä julkisen terveydenhuollon taso on monissa Välimeren maissa heikkoa.

Kreikka

Kreikka on jo pitkään ollut yksi suosituimmista lomakohteista, mutta suosio ei näy samalla tapaa matkojen hinnoissa kuin Espanjan suosituimpien lomakohteiden kohdalla. Tavallisesti Kreikan saarille on tarjolla hyvin edullisia äkkilähtöjä koko lomakauden ajan. Erityisesti pienet ja rauhalliset saaret tarjoavat erinomaista vastinetta rahalle.

Kreikan asema turvapaikanhakijoiden läpikulkumaana on viime vuosien aikana laskenut maan vetovoimaa lomakohteena – monikaan ei halua viettää lomaansa pakolaisleirin naapurissa. Turvapaikanhakijat on majoitettu Lesbosin, Lerosin, Kosin, Chiosin ja Samoksen saarille. Näitä saaria kannattaa siis välttää, jos et halua viettää lomaasi inhimillistä hätää katsellen. Eräs mainio paikka Kreikan rantalomalle on Korfun saari.

Turkki

Turkki on toinen perinteinen lomakohde, joka on tälläkin hetkellä hyvin edullinen. Maassa on viime vuosina ollut aavistuksen verran poliittista levottomuutta, mutta se ei vaikuta millään tavalla elämänmenoon perinteisissä lomakohteissa. Alanyan, Antalyan, Belekin, ja Marmariksen rannoilla meno on yhtä länsimaista kuin aina ennenkin.

Bulgaria

Bulgaria on pitkään ollut se edullisempi vaihtoehto rantalomalle, ja sitähän maa on vielä tänäkin päivänä. Äkkilähdöt Bulgariaan ovat erittäin edullisia, eikä maan yleinen hintataso muutenkaan päätä huimaa. Rauhallista rantalomaa etsivien kannattaa vältellä Varnaa ja Sunny Beachia, ja suunnata niiden sijaan vaikkapa Sozopoliin.

Malta

Maltalle on helppo löytää edullisia lentoja ja pakettimatkoja. Auringonpaahteen ja hiekkarantojen lisäksi Maltan lomakohteissa on varsin vilkas yöelämä. Rauhallista lomakohdetta etsivien kannattaa suunnata rauhallisemmalle Gozon saarelle. Maltan yleinen hintataso on muihin Välimeren halpalomakohteisiin verrattuna korkeahko, mutta eläminen on silti huomattavasti edullisempaa kuin Länsi-Euroopassa.

Vastaa