Mikä on paras lomakohde?

Kapkaupunki

Unohtumaton Kapkaupunki

Asukkaat ja maantiede

Noin 3,5 miljoonan ihmisen Kapkaupunki on Etelä-Afrikan toiseksi suurin kaupunki, yksi maan kolmesta pääkaupungista sekä häkellyttävästä luonnonkauneudestaan ja maailmankuuluista nähtävyyksistään tunnettu matkailukohde. Kapkaupungissa yhdistyvät kiehtovalla tavalla siirtomaa- ja rotuerottelun aikojen perintö sekä nykypäivän moni-ilmeinen ja dynaaminen Etelä-Afrikka.

Kun Suomessa on talvi, Etelä-Afrikassa on kesä. Paras aika matkustaa Etelä-Afrikan lounaisrannikolla sijaitsevaan Kapkaupunkiin on marras-huhtikuussa, jolloin auringonpaiste on taattu ja sateita on vähän.

Matkustaminen ja hotellit

Suomesta Kapkaupunkiin pääsee matkustamaan esimerkiksi British Airwaysin ja Lufthansan välilaskullisilla lennoilla. Lennot Euroopasta lähtevät pääsääntöisesti puolenyön molemmin puolin ja lentoaika on 10 – 11 tuntia. Etelä-Afrikassa on sama aika kuin Suomessa. Kapkaupungin kansainvälinen lentokenttä sijaitsee noin 20 kilometrin päässä kaupungin keskustasta ja siirtymiset lentokentältä hotelliin ja takaisin hoituvat esimerkiksi edullisilla takseilla ja busseilla.

Kapkaupungissa on hotelleja maailmanluokan ylellisistä, viiden tähden hotelleista keskitason hotelleihin ja edullisiin, budjetti- tai omatoimimatkailijan kukkarolle sopiviin majapaikkoihin.

Hintataso

Hintataso on muutoinkin hieman Suomea edullisempi, mutta erityisen halvaksi matkailukohteeksi Kapkaupunkia ei voi luonnehtia. Etelä-Afrikan rahayksikkö on randi. Yksi euro vastaa nykykurssin mukaan vajaata 12 randia. Niin matkailijoiden kuin hyvin toimeentulevien paikallisten suosima ostosalue on aivan meren rannassa sijaitseva V & A Waterfront, jossa on useita ostoskeskuksia, myymälöitä, liikkeitä ja ravintoloita. Toinen suosittu ostos- ja ravintola-alue on kaupungin keskustassa sijaitsevan Long Streetin molemmin puolin. Kaupungin välillä villikin yöelämä keskittyy Long Streetin varrelle.

Pöytävuori

Kapkaupunkia hallitsee suorastaan majesteetillinen, yli kilometrin korkuinen Pöytävuori. Se on kaupungin ikoninen maamerkki ja yksi suosituimmista matkailunähtävyyksistä. Pöytävuorelle voi nousta patikoimalla tai suositun, maksullisen köysiradan kyydissä. Huonon sään sattuessa köysirata voi olla suljettu. Ajantasainen tilanne sekä lippujen hinnat ovat katsottavissa täältä.

Robben Island

Toinen, ”pakollinen” kohde Kapkaupungissa on Robben Island. Kapkaupungin edustalla sijaitseva, noin viiden neliökilometrin kokoinen saari on kansainvälisesti tunnettu paikkana, jossa Nobel-palkittu Etelä-Afrikan ensimmäinen musta presidentti Nelson Mandela oli vangittuna kahdeksantoista vuotta ennen rotuerottelun päättymistä. Saarelle järjestettävillä opastetuilla kierroksilla pääsee tutustumaan esimerkiksi Mandelan selliin. Lisätietoja saat ja liput voi tilata täältä.

Muut kohteet ja retket

Kaupungin matkailutoimisto, monet hotellit ja paikalliset matkailuyritykset järjestävät kohtuulliseen hintaan eripituisia retkiä Kapkaupungin lähistöllä sijaitseville maailmankuuluille eteläafrikkalaisille viinitiloille, Afrikan mantereen eteläkärkeen Hyväntoivonniemelle sekä silmänkantamattomiin kaupungin keskustan ympärille levittäytyville paikallisten asuinalueille eli townshipeihin, joissa voi nähdä välähdyksen aitoa eteläafrikkalaista arkea. Townshipeihin ei turvallisuussyistä pidä missään nimessä lähteä omin päin, vaan aina ja ainoastaan valtuutetun järjestäjän retkelle.

Rikollisuus

Valtavista tuloeroista johtuen Etelä-Afrikka on yksi maailman rikollisimmista maista, ja valitettavasti Kapkaupunki ei ole poikkeus. Pidä hyvää huolta omaisuudestasi ja kanna vain päivän aikana tarvitsemasi rahamäärä mukanasi. Älä pidä mitään arvoesineitä näkyvillä äläkä säilytä niitä hotellihuoneessasi.

Päiväaikaan liikkuminen keskustassa ja suosituimmilla matkailija-alueilla on turvallista. Ilta- ja yöaikaan paikasta toiseen on siirryttävä taksilla, ei jalan ja silloinkaan ei mielellään yksin. Pimeällä tapahtuvat väkivaltaiset ryöstöt ovat Kapkaupungissa edelleen valitettavan tavallisia. Noudattamalla tervettä järkeä ja varovaisuutta voi välttää ongelmat ja nauttia siitä ainutlaatuisuudesta, joka on tehnyt Kapkaupungista yhden maailman suosituimmista matkailukohteista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa