Mikä on paras lomakohde?

Mallorca

Mallorca – Välimeren saari

Mallorca on yksi Espanjalle kuuluvista Baleaarien saarista. Mallorca on monipuolinen matkakohde, jossa voi viettää sekä kaupunki- että rantalomaa ja saari sopii kaikille matkailijoille aina nuorisosta lapsiperheisiin asti.

Mallorcan pääkaupungissa Palmassa pääsee ihailemaan monia nähtävyyksiä. Yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä on La Seun katedraali. Katedraalin rakentaminen aloitettiin Jaume II:n toimesta 1200-luvulla ja kesti jopa 400 vuotta ennen kuin se valmistui.

Nähtävää

La Seun katedraalin läheisyydessä on La Almudaina, kuninkaallinen palatsi, myöskin 1200-luvulta. Nykyään Espanjan Kuningas käyttää palatsia kesäasuntona virallisissa seremonioissa.

Muita upeita nähtävyyksiä on taidemuseo Es Baluard, Bellverin linna ja Arabikylpylöiden rauniot.

Mallorcan kuuluisimpiin nähtävyyksiin kuuluu tippukiviluolat, joita saarella on useita. Suosituimmat, Drachin ja Hamsin luolat, sijaitsevat saaren itärannikolla Porto Cristossa.

Ostokset

Mallorcan ostosmahdollisuudet ovat erittäin hyvät. Tarjontaa löytyy paljon, edullisempien tuotteiden lisäksi on mahdollista ostaa merkkituotteitakin. Ympäri Mallorcaa järjestetään myös paljon markkinoita. Suurimmat markkinat järjestetään Incassa, jossa sijaitsee myös shoppailijoiden unelma Festival Park. Paikassa on outlet-myymälöitä, ravintoloita, muita palveluja ja viihdettä.

Tekemistä ja menemistä

Menoa kaipaaville nuorille sopii kohteeksi Palma Nova ja Magaluf. Alueilla on lukuisia yökerhoja, joissa soittaa kuuluisia ulkomaalaisia esiintyjiä. Erityisen suosittu klubi Magalufissa on BCM. BCM:ään sisälle maksaa muutaman kympin, mutta pääsylipun hinnalla saa ilmaiset juomat. Jos menoon kyllästyy tai haluaa muuten vain vaihtaa maisemaa, Magalufista lähtee bilelaiva Ibizalle. Palma Novan puoli on vähän Magalufia rauhallisempi ja soveltuu hyvin myös rantalomailuun.

Alcudia on hyvä valinta perheille ja muille rantalomaa kaipaaville. Paikka tunnetaan monta kilometriä pitkästä rannastaan, joka on loivasti syvenevä ja siksi sitä suositellaankin lapsiperheille. Rannan läheisyydessä on useita tasokkaita hotelleja ja palveluja sekä rannalla voi myös harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja.

Lapsille

Lapsille tekemistä tarjoaa vesipuisto Hidropark. Puistossa on perinteisten liukumäkien lisäksi aaltoallas sekä pienille lapsille suunniteltu allas. Alcudiassa on myös tyypillisiin Baleaarisiin eläimiin erikoistuva eläinpuisto Ranxo Ses Roques. Puistosta löytyy eläimiä kuten aaseja, vuohia, papukaijoja ja kaneja. Lisäksi puistossa pääsee syöttämään eläimiä sekä ratsastamaan poneilla.

Muuta puuha Alcudiassa on käydä minigolffaamassa tai lähteä satamasta risteilylle lasipohjaveneellä.

Vastaa