Mikä on paras lomakohde?

Washington DC

Sivun sisältö

Washington D.C. Nähtävyydet

The National Mall ja sen nähtävyydet

Washington D.C. tunnetaan Amerikan poliittisena keskuksena, jossa sijaitsevat maan tärkeimmät poliittiset ja historialliset instituutiot. The National Mall on kaupungin keskeinen alue, jossa sijaitsevat monet nähtävyydet. Täällä voit tutustua moniin maamme historiallisiin taideteoksiin, museoihin ja monumentteihin.

Yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä on Lincolnin muistomerkki, joka kunnioittaa entistä presidenttiä Abraham Lincolnia. Tämä monumentti on erityisen vaikuttava auringonlaskun aikaan, kun Lincolnin patsas kylpee kultaisessa valossa. Toisessa päässä National Mallia sijaitsee Washingtonin muistomerkki, joka kunnioittaa George Washingtonin roolia maan isänä.

The National Mallilla sijaitsee myös Smithsonian-instituutio, joka käsittää useita museoita ja tutkimuskeskuksia. Täällä voit vierailla Smithsonianin kansallisessa lentotieteiden ja avaruuden museossa, jossa on esillä kokoelma historiallisia lentokoneita ja avaruusaluksia. Toinen suosittu museo on Smithsonianin kansallismuseo, jossa voit tutustua Amerikan historiaan ja kulttuuriin.

Kongressin alue ja Valkoinen talo

Washington D.C. on myös Amerikan poliittisen elämän keskus. Täällä voit vierailla Kongressin alueella ja tutustua Yhdysvaltain kongressin rakennuksiin, kuten Capitolin kukkulalle, jossa Yhdysvaltain edustajainhuone ja senaatti toimivat. Voit myös osallistua opastetuille kierroksille saadaksesi paremman käsityksen Yhdysvaltain poliittisesta järjestelmästä.

Lähellä Kongressin aluetta sijaitsee myös Valkoinen talo, joka on Yhdysvaltain presidentin virallinen asuinpaikka ja hallinnon päämaja. Vaikka et välttämättä pääse sisään Valkoiseen taloon, voit vierailla sen ulkopuolella ja ihailla sitä historiallista arkkitehtuuria.

Monikulttuurinen ruokakulttuuri ja ostosmahdollisuudet

Washington D.C. on myös tunnettu monikulttuurisesta ruokakulttuuristaan. Kaupungista löytyy lukuisia ravintoloita eri puolilta maailmaa, joissa voit maistella herkkuja erilaisista keittiöistä. Georgetownin alueella voit nauttia trendikkäästä ostoskokemuksesta, jossa on lukuisia putiikkeja ja erikoisliikkeitä. Voit myös vierailla Eastern Market -torilla, jossa myydään paikallisia herkkuja ja käsitöitä.

Puistot ja viheralueet

Vaikka Washington D.C. on suurkaupunki, siellä on myös runsaasti puistoja ja viheralueita, jotka tarjoavat lepoa ja virkistystä. Voit vaeltaa Rock Creek Parkissa tai rentoutua National Arboretumissa, jossa voit ihailla kauniita kukkia ja kasveja. Georgetownin kanava tarjoaa myös mahdollisuuden kävelylle kauniissa ympäristössä vesitien varrella.

Washington D.C. tarjoaa monipuolisen matkailuelämyksen, jossa yhdistyy historia, politiikka, kulttuuri ja luonto. Kaupunki tarjoaa lukuisia nähtävyyksiä, ostosmahdollisuuksia ja gastronomisia nautintoja, jotka tekevät vierailustasi ikimuistoisen.

Washington D.C. Viinit

Washington D.C. on Yhdysvaltain pääkaupunki, joka tarjoaa vierailijoilleen lukuisia historiallisia nähtävyyksiä ja kulttuurikohteita. Kaupunki tunnetaan erityisesti monumenteistaan, kuten Lincoln-muistomerkki ja Washingtonin muistomerkki, sekä suosituista museoistaan, kuten Smithsonian-instituutin museot.

Pääotsikko: Paikalliset viinit

Monet matkailijat eivät välttämättä tule ajatelleeksi, että Washington D.C. ja sen lähiympäristö tarjoavat myös mahdollisuuden tutustua paikallisiin viineihin. Pienet lähialueen viinitilat ovat alkaneet nousta pinnalle ja tarjoavat vierailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua alueen viinikulttuuriin.

Viinintuotanto Washington D.C.:ssä

Washington D.C. sijaitsee osavaltioiden rajalla, joten alueelta löytyy myös viinitiloja useasta eri osavaltiosta. Lähin viinialue on Virginian osavaltiossa, josta löytyy useita korkealaatuisia viinitiloja. Monet viinitilat tarjoavat viinin maistelua ja kierroksia viinitarhoillaan, jossa vierailijat voivat tutustua kasvatusmenetelmiin ja viinintuotantoon.

Parhaat viinialueet

Virginia on alueena tunnettu laadukkaista viineistään ja tarjoaa vierailijoilleen upeita maaseutumaastoja viinitarhoineen. Erityisesti Shenandoah-laakso Virginian vuoristossa on suosittu viinialue. Alueella on useita arvostettuja viinitiloja, kuten Barboursvillessa sijaitseva Barboursville Vineyards, joka tunnetaan erityisesti italialaisista lajikkeistaan, kuten Nebbiolosta ja Sangiovesesta valmistetusta viinistään.

Marylandin osavaltio, joka myös sijaitsee lähellä Washington D.C.:ä, tarjoaa myös mielenkiintoisia viinialueita. Erityisesti Chesapeake Bayn alueella sijaitseva viinireitti on suosittu vierailukohde. Alueelta löytyy viinitiloja, jotka tuottavat muun muassa Rieslingiä ja Chardonnayta.

Vierailijan vinkit

Washington D.C.:n alueella viininystävien kannattaa suunnata esimerkiksi Virginian osavaltioon ja tutustua paikallisiin viinitiloihin. Monet tiloista tarjoavat maistelutilaisuuksia ja opastettuja kierroksia, joissa voi oppia lisää viinintuotannosta ja paikallisista viinirypälelajikkeista.

Päiväretki viinialueelle on hyvä tapa tutustua alueen viinikulttuuriin ja nauttia kauniista maisemista samalla. Viinialueille on myös hyvät yhteydet Washington D.C.:stä, joten matka ei vie kovin paljoa aikaa. Paikallinen oppaan avulla voi löytää parhaat viinitilat ja saada vinkkejä alueen viineistä.

Kaiken kaikkiaan Washington D.C. tarjoaa matkailijoille monipuolisia mahdollisuuksia tutustua niin historialliseen pääkaupunkiin kuin myös nauttia paikallisista viineistä viiniretkien ja viinitilojen muodossa. Vaikka alue ei ole ehkä tunnetuin viininvalmistuspaikka, se tarjoaa silti mielenkiintoisen vaihtoehdon perinteisille viinialueille Yhdysvalloissa.

Washington D.C. – matkailijan ostosparatiisi

1. Keskustan ostosalueet

Washington D.C. tarjoaa matkailijoilleen laajan valikoiman ostosmahdollisuuksia. Kaupungin keskustan alueella sijaitsee useita suuria ostoskeskuksia, kuten CityCenterDC ja Gallery Place. Näillä alueilla voi shoppailla niin muotiliikkeissä kuin suurissa tavarataloissa.

CityCenterDC on arvostettu ostoskeskus, josta löytyy lukuisia luksusmerkkejä, kuten Chanel ja Dior. Täältä voi ostaa laadukkaita vaatteita, koruja ja asusteita. Gallery Place puolestaan tarjoaa monipuolisen valikoiman kauppoja ja ravintoloita. Alueelta löytyy myös elokuvateatteri, joten täältä voi viettää mukavaa aikaa shoppailun ohella.

2. Käsitöitä ja taide-esineitä

Perinteisiä käsitöitä ja taide-esineitä haluavan kannattaa suunnata Dupont Circle -kaupunginosassa sijaitsevalle Connecticut Avenue -kadulle. Täältä löytyy useita putiikkeja ja gallerioita, joista voi löytää ainutlaatuisia käsitöitä, kuten keramiikkaa, lasiesineitä ja koruja. Myös taidetta ja grafiikkaa voi ostaa täältä.

3. Kirpputorit ja vintage-putiikit

Vintage-vaatteita ja uniikkeja löytöjä etsivä matkailija voi suunnata U Street -kaupunginosan alueelle. Täältä löytyy useita kirpputoreja ja vintage-putiikkeja, joista voi tehdä löytöjä edulliseen hintaan. Alueella järjestetään myös kuuluisia kirpputoritapahtumia, joissa voi tehdä erityisen hyviä löytöjä.

4. Paikalliset herkut ja ruokakaupat

Washington D.C. tarjoaa myös mahtavia mahdollisuuksia kulinaristeille. Kaupunkiin on avattu viime vuosina useita ruokakauppoja, jotka tarjoavat laajan valikoiman paikallisia herkkuja. Union Market on yksi suosituimmista ruokamarkkinoista, jossa voi nauttia paikallisesta ruoasta sekä ostaa kotiinviemisiksi esimerkiksi tuoreita vihanneksia, juustoja ja käsintehtyjä leivonnaisia.

5. Tavaramerkit ja tavaratalot

Jos etsit tuttuja merkkejä ja suuria tavarataloja, Georgetown -kaupunginosa on oikea paikka sinulle. Georgetownin ostoskatuja reunustavat useat tunnetut muotiliikkeet ja brändit. Täältä voit löytää muun muassa Ralph Laurenin, Zaran ja Michael Korsin myymälöitä.

Washington D.C. tarjoaa matkailijoilleen laajan valikoiman ostosmahdollisuuksia aina luksusbrändeistä kirpputoreihin. Kaupunki on täynnä monipuolisia kauppoja ja erityisiä ostosalueita. Löytääksesi parhaat ostoskohteet suunnittele matkasi huolellisesti ja tee muutama pysähdys suurimmissa ostoskeskuksissa, sekä tutustu paikallisten ostosalueisiin.

Washington D.C.:n matkailukohteet

Kansallismuseo

Washington D.C. on täynnä mielenkiintoisia matkailukohteita, mutta yksi ehdottomasti vierailemisen arvoinen on Kansallismuseo. Tämä monipuolinen museo tarjoaa nähtävää niin historiasta, taiteesta kuin luonnontieteistäkin kiinnostuneille. Museon kokoelmiin kuuluu muun muassa kuuluisia taideteoksia, historiallisia esineitä ja harvinaisia eläinlajeja.

Kongressirakennus

Toinen ikoninen nähtävyys Washington D.C.:ssä on Kongressirakennus. Tämä upea arkkitehtoninen saavutus toimii Yhdysvaltain lainsäädäntövallan keskuksena ja edustaa maan demokraattista järjestelmää. Kongressirakennuksen ulkopuolella pääsee ihailemaan myös lukuisia patsaita ja muistomerkkejä, kuten Abraham Lincolnin patsasta.

Washington D.C.:n liikkuminen

Metro

Washington D.C. on erinomaisesti liitetty julkisen liikenteen verkostoon, joten matkustaminen kaupungissa on helppoa ja kätevää. Parhaiten kaupunkia pääsee tutkimaan Washington Metropolitan Area Transit Authorityn (WMATA) metroverkoston avulla. Metro kulkee läpi koko kaupungin ja pysähtyy lähellä useimpia matkailukohteita. Liput voi ostaa esimerkiksi automaateista asemilla.

Bussit

Toinen hyvä tapa liikkua Washington D.C.:ssä on bussilla. WMATA:n tarjoamat bussilinjat kattavat laajan alueen kaupungista, ja bussit kulkevat usein ja säännöllisin väliajoin. Bussiaikataulut ja reitit voi tarkistaa WMATA:n verkkosivuilta.

Päiväpassi

Jos haluaa hyödyntää julkista liikennettä enemmän, kannattaa harkita päiväpassin ostamista. Tällä passilla voi matkustaa rajattomasti metrossa ja busseilla yhden päivän ajan. Päiväpassi on kätevä vaihtoehto, jos suunnittelee tekevänsä useita matkoja saman päivän aikana.

Kävellen tai pyörällä

Washington D.C. on myös oivallinen kaupunki tutkia kävellen tai pyörällä. Kaupungissa on hyvät jalkakäytävät ja pyöräilyreitit, ja moniin nähtävyyksiin on helppo päästä kävellen. Lisäksi kaupungista voi vuokrata pyöriä, jos haluaa tutustua laajempaan alueeseen.

Washington D.C. – täydellinen matkakohde Yhdysvalloissa

Valtiolliset nähtävyydet

Washington D.C. on täynnä valtiollisia nähtävyyksiä, jotka tekevät siitä arvostetun matkakohteen Yhdysvalloissa. Monet vierailevat Capitol Hillillä, joka on Yhdysvaltain kongressin koti. Siellä voi tutustua kongressin toimintaan ja ihailla upeaa arkkitehtuuria. Valkoinen talo on myös suosittu kohde, ja vierailijat voivat nähdä, missä Yhdysvaltain presidentti asuu ja työskentelee.

Museot ja taidegalleriat

Washington D.C. on täynnä maailmanluokan museoita ja taidegallerioita. Yksi suosituimmista on Smithsonian Institutionin monipuolinen museo, joka tarjoaa näyttelyitä luonnontieteestä, taiteesta, historian ja kulttuurin eri osa-alueilta. National Gallery of Art on myös ehdoton käyntikohde taiteen ystäville, ja sieltä löytyy laaja kokoelma maalauksia ja veistoksia eri aikakausilta.

Kansallispuistot ja viheralueet

Vaikka Washington D.C. onkin kaupunkikohde, siellä on myös upeita kansallispuistoja ja viheralueita, jotka tarjoavat virkistystä ja luonnonkauneutta. Esimerkiksi National Mall on suuri puistoalue kaupungin keskustassa, joka tunnetaan vihreästä nurmikostaan ja erilaisista muistomerkeistä, kuten Washington Monumentista ja Lincoln Memorialista. Rock Creek Park on myös suosittu retkeilykohde, jossa voi patikoida ja nauttia luonnosta.

Galleriat ja ostosmahdollisuudet

Washington D.C. tarjoaa myös paljon ostosmahdollisuuksia ja gallerioita taiteen ja käsitöiden ystäville. Kaupungissa on useita viehättäviä kaupunginosia, kuten Georgetown, jossa on trendikkäitä kauppoja, gallerioita ja ravintoloita. Penn Quarter on myös suosittu ostosalue, jossa on sekä ketjuliikkeitä että pikkukauppoja. Eastern Market on viikonlopun aikana avoinna oleva markkina-alue, jossa voi ostaa tuoreita paikallisia tuotteita ja käsitöitä.

Kulttuuritapahtumat

Washington D.C. on vilkas kulttuurikaupunki, jossa on aina tapahtumia ja esityksiä tarjolla. Kennedy Center for the Performing Arts on yksi maailman tunnetuimmista esitystiloista, jossa voi nähdä teatteriesityksiä, oopperaa, konsertteja ja tanssia. Lisäksi kaupungissa järjestetään useita festivaaleja ja konsertteja ympäri vuoden.

Ravintolat ja ruokakulttuuri

Washington D.C.:ssä on runsaasti hyviä ravintoloita ja monipuolista ruokakulttuuria. Kaupungissa voi nauttia maailman eri keittiöiden herkuista ja myös perinteisistä amerikkalaisista ruokalajeista. U Street Corridor on suosittu alue, joka tunnetaan monipuolisesta ruokatarjonnastaan, ja Georgetownissa voi nauttia puolestaan trendikkäiden ravintoloiden tunnelmasta.

Washington D.C. on matkakohde, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Se on täynnä historiaa, kulttuuria, luontoa ja viihdettä. Kaupunki on helppo liikkua jalkaisin tai julkisilla liikennevälineillä, ja sen kiehtovat nähtävyydet tekevät vierailusta ikimuistoisen.

Washington D.C. – Yhdysvaltain pääkaupungin nähtävyydet

National Mall ja Muistomerkit

Washingtonissa sijaitseva National Mall on kuuluisa puistoalue, joka tarjoaa upeita näkymiä kaupungin tärkeimmille muistomerkeille. Täällä voi kävellä pitkin puistoa ja ihailla esimerkiksi Lincolnin muistomerkkiä sekä Washington Monumentia, maailman korkeinta tornia, joka kunnioittaa Yhdysvaltain ensimmäistä presidenttiä. National Mall on myös täynnä muita tärkeitä historiallisia paikkoja, kuten Vietnam Veterans Memorial, Korean War Veterans Memorial ja Martin Luther King Jr. National Memorial.

The Smithsonian museot

Washington D.C. on tunnettu myös valtavista Smithsonian museoistaan, jotka tarjoavat kävijöilleen ainutlaatuisia kulttuurikokemuksia. Näitä ovat esimerkiksi National Air and Space Museum, jossa voi tutustua ilmailun ja avaruuden historiaan, sekä National Museum of American History, jossa voi oppia enemmän Yhdysvaltain historian merkittävistä tapahtumista. Smithsonian-kompleksiin kuuluu myös muita mielenkiintoisia museoita, kuten National Museum of Natural History ja National Museum of African American History and Culture.

The White House

Yksi merkittävimmistä Washingtonin nähtävyyksistä on Yhdysvaltain presidentin virallinen asuinpaikka, The White House. Tämä upea valkoiseksi maalattu rakennus on symboli maan poliittisesta voimasta. Vaikka White House ei ole avoin yleisölle sisätiloissa, vierailijat voivat kuitenkin käydä suuren rautaisen aidan takana ja ottaa valokuvia presidentin asunnon edessä.

National Zoo

Perheille ja eläinten ystäville suositeltava vierailukohde on National Zoological Park eli National Zoo. Tämä Smithsonian-instituuttiin kuuluva eläintarha tarjoaa kodin yli 2000 eläimelle, mukaan lukien jättiläispandoille. National Zoo on suuri ja moderneilla eläintenhoitomuodoilla varustettu eläintarha, jossa kävijät voivat oppia enemmän eläimistä sekä osallistua erilaisiin opastettuihin kierroksiin ja näytöksiin.

Potomac River risteily

Matkailijoiden kannattaa myös harkita Potomacjoen risteilyä, joka tarjoaa upeita näkymiä Washingtonin maamerkeille. Risteilyt voivat kestää tunnista useampaan tuntiin ja ne tarjoavat rentouttavan tavan tutustua kaupunkiin vesiltä käsin. Monissa risteilyissä kuullaan myös mielenkiintoista tietoa kaupungin historiasta ja nähtävyyksistä.

Washington D.C. on täynnä mielenkiintoisia nähtävyyksiä, jotka kertovat Yhdysvaltain historiasta ja kulttuurista. National Mall ja sen muistomerkit ovat ehdottomasti vierailun arvoisia paikkoja, samoin kuin Smithsonian museot, jotka tarjoavat monipuolista sisältöä eri taiteen ja tiedonaloilta. The White House tarjoaa kurkistuksen Yhdysvaltain politiikkaan ja National Zoo viihdyttää koko perhettä. Lisäksi Potomacjoen risteily tarjoaa ainutlaatuisia näkymiä kaupungin ympäristöön.

Washington D.C. – matkakohde ja sen ravintolat

Monipuolista ja laadukasta ruokaa

Washington D.C. on Yhdysvaltojen pääkaupunki ja samalla mielenkiintoinen matkakohde ruoan ystäville. Kaupungista löytyy lukuisia ravintoloita, jotka tarjoavat monipuolista ja laadukasta ruokaa eri maailmankolkista.

Klassikot ja trendikkäät uutuudet

Washington D.C. on kuuluisa klassisista amerikkalaisista ruokapaikoistaan, joissa voi maistella esimerkiksi pihvejä ja mereneläviä. Kaupungissa on myös paljon uusia ja kokeilevia ravintoloita, jotka seuraavat trendejä ja tarjoavat innovatiivisia makuelämyksiä.

Kansainvälinen ruokakulttuuri

Washington D.C. on monikulttuurinen kaupunki, jossa on tarjolla ruokaa eri puolilta maailmaa. Kaupungissa voi nauttia esimerkiksi italialaista, kiinalaista, intialaista, meksikolaista ja japanilaista ruokaa. Ruokapaikkojen lisäksi kaupungissa järjestetään myös erilaisia ruokafestivaaleja, joissa voi tutustua eri maiden ja kulttuurien makuihin.

Michelin-tähdetkin löytyvät

Washington D.C. on tullut vuosien saatossa tunnetuksi myös laadukkaasta fine dining -tarjonnastaan. Kaupungista löytyy useita ravintoloita, jotka ovat palkittu Michelin-tähdeillä. Näissä ravintoloissa voi nauttia huippuluokan ruokaa ja ainutlaatuisia makuelämyksiä.

Tunnelmaa historiallisissa ravintoloissa

Washington D.C:ssä voi aistia myös historiallista tunnelmaa monissa perinteisissä ravintoloissa. Esimerkiksi Capitol Hillin alueella sijaitsevat ravintolat tarjoavat ainutlaatuisen yhdistelmän hyvää ruokaa ja historian havinaa.

Baareja ja iltatunnelmaa

Washington D.C. ei tyydy tarjoamaan pelkästään hyvää ruokaa, vaan kaupungista löytyy myös vilkas baarikulttuuri. Illanviettoa voi jatkaa yömyöhään baareissa, joissa voi nauttia cocktaileja ja paikallisia oluita.

Budget-diningista fine diningiin

Kaupungin ravintolatarjonta on laaja ja monipuolinen, joten Washington D.C:ssä voi nauttia ruokaa moneen eri hintaluokkaan. Budjettiystävälliset ravintolat tarjoavat maukasta ja edullista ruokaa, kun taas fine dining -ravintoloissa voi hemmotella itseään laadukkailla aterioilla.

Yhdysvaltain ruokakulttuurin kokemuksia

Washington D.C. on myös oiva paikka tutustua Yhdysvaltain perinteiseen ruokakulttuuriin. Kaupungista löytyy esimerkiksi perinteisiä juustohampurilaisia tarjoavia ravintoloita, joissa voi kokea aitoa amerikkalaista makumaailmaa. Paikalliset grillit ja pikkuravintolat tarjoavat myös herkullisia burgereita, hot dogeja ja muita klassisia herkkuja.

Kaiken kaikkiaan Washington D.C. on unohtumaton matkakohde ruoan ystäville. Kaupunki tarjoaa laajan valikoiman ravintoloita erilaisine makuelämyksineen, joten jokainen ruokakulttuurin ystävä löytää varmasti jotain mielenkiintoista.

Washington D.C. – Amerikan pääkaupunki ja sen historia

Perustaminen ja sijainti

Washington D.C. on Yhdysvaltojen pääkaupunki ja sijaitsee itärannikolla Potomacjoen varrella. Kaupunki perustettiin 16. heinäkuuta 1790 ja sai nimensä ensimmäisen presidentin George Washingtonin mukaan.

Historialliset nähtävyydet

Washington D.C. on tunnettu monista historiallisista nähtävyyksistä, jotka kertovat Yhdysvaltojen historiasta ja poliittisesta merkityksestä maailmassa. Tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat Capitol-kukkula, Valkoinen talo, Lincolnin muistomerkki ja Jeffersonin muistomerkki.

Capitol-kukkula on Yhdysvaltain kongressin rakennus, jossa sijaitsee sekä senaatti että edustajainhuone. Valkoinen talo on Yhdysvaltain presidentin virka-asunto ja symboloi maan hallinnon valtaa. Lincolnin muistomerkki puolestaan kunnioittaa presidentti Abraham Lincolnia, joka oli merkittävä hahmo Yhdysvaltain sisällissodassa. Jeffersonin muistomerkin on omistettu presidentti Thomas Jeffersonille, joka oli yksi Yhdysvaltojen perustajaisistä.

Kulttuurikohteet

Washington D.C. tarjoaa myös monia kulttuurikohteita ja museoita, joista merkittävimpiä ovat National Mallin alueella sijaitsevat museot. Esimerkiksi National Air and Space Museum, National Museum of American History ja National Museum of African American History and Culture tarjoavat kävijöilleen mahdollisuuden tutustua Yhdysvaltojen ilmailu- ja avaruushistoriaan, amerikkalaiseen historiaan sekä afroamerikkalaiseen kulttuuriin.

Puistot ja virkistysalueet

Washington D.C. on myös tunnettu kauniista puistoistaan ja virkistysalueistaan. Merkittävin näistä on National Mall, joka on suosittu piknik- ja vapaa-ajanviettopaikka sekä järjestettyjen tapahtumien keskus. Mallin varrella sijaitsevat myös monet edellä mainituista nähtävyyksistä.

Lisäksi kaupungissa on useita muita puistoja ja puutarhoja, kuten Rock Creek Park ja National Arboretum, jotka tarjoavat mahdollisuuden ulkoiluun ja luonnon havainnointiin.

Korkeakoulut ja tutkimuslaitokset

Washington D.C. on myös merkittävä korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten keskittymä. Tunnetuimpia näistä ovat Georgetown University, George Washington University ja Howard University.

Näiden korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten ansiosta Washington D.C. on myös vilkas opiskelijakaupunki, jossa vallitsee nuorekas ja energinen ilmapiiri.

Kaiken kaikkiaan Washington D.C. on monipuolinen matkakohde, joka tarjoaa sekä historiallista että kulttuurista nähtävää. Kaupungissa yhdistyvät niin Yhdysvaltojen poliittinen ja historiallinen merkitys kuin kauniit puistot ja virkistysalueet.

Washington D.C. – Ainutlaatuinen matkakohde Yhdysvalloissa

Majapaikat Washington D.C.:ssä

Washington D.C. tarjoaa matkailijoille monipuolisia vaihtoehtoja majapaikkojen suhteen. Kaupungissa on lukuisia kansainvälisiä hotelliketjuja, boutique-hotelleja sekä lukuisia hostelleja ja bed & breakfast -majoituksia. Riippumatta budjetistasi tai mieltymyksistäsi, tulet löytämään varmasti sopivan majapaikan tästä historiallisesta kaupungista.

Ylelliset hotellit

Washington D.C. tunnetaan myös ylellisistä hotelleistaan. Esimerkiksi Ritz-Carlton Washington D.C. sijaitsee aivan Dupont Circle -aukion vieressä ja tarjoaa upeat näkymät kaupungin upealle arkkitehtuurille. Tämä viiden tähden hotelli tarjoaa elegantteja huoneita, ensiluokkaista ravintolaa sekä kattavan valikoiman spa-palveluita.

Boutique-hotellit

Jos etsit persoonallisempaa majapaikkaa, kannattaa harkita boutique-hotellia. Esimerkiksi Hotel Monaco tarjoaa tyylikkäitä ja uniikkeja huoneita, jotka on sisustettu moderneilla design-elementeillä. Hotellissa on myös elegantti ravintola ja baari, joissa voit rentoutua pitkän päivän jälkeen.

Hostellit ja bed & breakfastit

Jos matkustat budjetilla, Washington D.C. tarjoaa myös edullisia majapaikkoja. Kaupungissa on useita hostelleja, joista voit vuokrata edullisen sänkypaikan. Esimerkiksi Highroad Hostel DC sijaitsee Arlingtonissa lyhyen matkan päässä kaupungin keskustasta. Hotellissa on yhteinen oleskelutila ja keittiö, ja se tarjoaa edullisen vaihtoehdon reppumatkailijoille.

Bed & breakfast -vaihtoehtoja on myös useita Washington D.C.:ssä. Esimerkiksi Swann House Bed & Breakfast tarjoaa kodikkaan ja viihtyisän majoituksen Dupont Circle -alueella. Täällä voit nauttia persoonallisesta ilmapiiristä ja herkullisesta aamiaisesta ennen kaupungin nähtävyyksien tutkimista.

Asuntojen vuokraaminen

Yhä useammat matkailijat valitsevat myös asuntojen vuokraamisen Washington D.C.:ssä. Tämä vaihtoehto antaa sinulle mahdollisuuden kokea kaupungin paikallisen elämän ja asua kuin paikallinen. Sivustot kuten Airbnb tarjoavat useita eri vaihtoehtoja asunnoista ja huoneistoista, joiden avulla voit löytää täydellisen majoituksen tarpeisiisi.

Varaa majoituksesi ajoissa

Koska Washington D.C. on suosittu matkakohde, on suositeltavaa varata majoituksesi hyvissä ajoin etukäteen. Erityisesti kesäkuukausina ja suurten tapahtumien aikaan kaupungissa voi olla ruuhkaa hotelleissa. Tee varauksesi vähintään kuukausi etukäteen, jotta saat parhaan mahdollisen hinnan ja valikoiman. Hyvin suunniteltu matka alkaa sopivasta ja mukavasta majapaikasta.

Riippumatta siitä, millaisen majapaikan valitset Washington D.C.:ssä, voit odottaa ainutlaatuista ja ikimuistoista matkaa tässä Yhdysvaltojen pääkaupungissa. Valitse majapaikka, joka sopii parhaiten tarpeisiisi ja vietä unohtumaton loma tässä historiallisessa kaupungissa.

 

Linkit

Wikipedia – Washington D.C.: https://fi.wikipedia.org/wiki/Washington,_D.C. Tämä on Washington D.C.:n Wikipedia-sivu, jossa on kattava tieto kaupungista, sen historia, maantiede, politiikka, kulttuuri ja muut tärkeät tiedot.

Washington D.C. virallinen matkailusivusto: https://washington.org/ Tämä on Washington D.C.:n virallinen matkailusivusto, joka tarjoaa tietoa kaupungin nähtävyyksistä, museoista, tapahtumista, ruokapaikoista ja majoitusvaihtoehdoista.

The Washington Post – Paikallinen sanomalehti: https://www.washingtonpost.com/ The Washington Post on Washington D.C.:n paikallinen sanomalehti, joka tarjoaa päivittäisiä uutisia, artikkeleita ja tietoa kaupungin ajankohtaisista tapahtumista ja asioista.

The Smithsonian Institution: https://www.si.edu/ Washington D.C. on tunnettu Smithsonian-instituutiosta, joka on maailman suurin museokompleksi. Tämä linkki vie sinut Smithsonian-instituution viralliselle sivustolle, jossa voit tutustua museoihin, kokoelmiin ja tapahtumiin.

The White House – Virallinen sivusto: https://www.whitehouse.gov/ Tämä on Yhdysvaltain presidentin virallinen sivusto, jossa voi löytää tietoa Valkoisesta talosta, presidentin toimista ja Yhdysvaltain hallinnosta.