Mikä on paras lomakohde?

Havaiji

1 kommentti

Havaiji

Havaijin saariryhmä sijaitsee keskellä Tyyntä valtamerta ja on loistava matkakohde ympäri vuoden. Tämä Yhdysvaltojen osavaltio muodostuu 130 erikokoisesta saaresta, mutta näistä ainoastaan seitsemän on asuttuja. Kuusi pääsaarta ovat Havaiji, Kauai, Lanai, Maui, Molokai ja Oahu. Suurin saarista on Havaiji, ja se tunnetaan myös nimellä The Big Island. Pilvenpiirtäjistään tunnettu pääkaupunki Honolulu sijaitsee Oahun saarella. Honolulussa on havaittavissa suurkaupungeille tyypillistä tunnelmaa ruuhkineen kaikkineen.

Havaijilla on suunnilleen samanlaiset lämpöolosuhteet vuoden ympäri. Joulukuusta maaliskuuhun sataa hieman enemmän kuin muina aikoina. Korkein turistisesonki sijoittuu joulukuusta helmikuuhun, ja tällöin hinnat ovat korkeammalla.

Tekemistä ja nähtävää

Havaiji on kuin luotu uimista ja auringonpalvontaa varten. Upeita rantoja löytyy valtavan paljon. Paikallisilta kysymällä voi löytää juuri itselle sopivan rannan.

Havaiji on hienojen aaltojensa vuoksi loistava surffauskohde. Aallot ovat parhaimmillaan talviaikana. Kaikilla saarilla on mahdollista mennä surffauskouluun. Kauailla Po´ipun rannalla on sekä helppoja että vaikeampia surffauskohtia, joten siellä voi aloittelijakin harrastaa surffausta.

Myös sukeltaminen ja snorklaaminen on erityisen suosittua Havaijilla, ja sukellusolosuhteet ovatkin todella hyvät. Veden alla voi nähdä esimerkiksi hienoja luolia ja laivanhylkyjä. Tulee kuitenkin muistaa, että aallot ovat hyvin voimakkaita ja saattavat kuljettaa kauas ulapalle. Merta tulee siis kunnioittaa.

Tulivuoret kuuluvat olennaisena osana Havaijin luonteeseen. Saarilla on edelleen aktiivisia tulivuoria, ja niille tehdään retkiä. The Big Islandilla sijaitsee Mauna Loa, joka on tällä hetkellä maailman suurin ja aktiivisin tulivuori.

Pearl Harbor

Pearl Harborin sotilastukikohta, johon tehtiin toisen maailmansodan aikana historian suurin yllätyshyökkäys, on suosituin turistinähtävyys Honolulussa. Alueella on esimerkiksi monumentti taistelulaiva USS Arizonasta, joka upposi hyökkäyksen aikana. Uppoamisessa kuoli 1177 miestä. Pinnalla kelluvista laivoista näyttävin on taistelulaiva Missouri (Big Mo). Paljon kokenut alus on yksi viimeisiä koskaan valmistuneita taistelulaivoja. Laivan erikoisuutena on antaumiskansi, ”surrender deck”, jolla toinen maailmansota sai päätöksen.

Majoittuminen

Kaikilla saarilla on luksushotelleja, mutta myös edullisempia hostelleja. Hostelleja on tosin vähemmän kuin monissa muissa kohteissa. Hotellien hintataso on korkea. Tämä johtuu suureksi osaksi varakkaista aasialaisista matkustajista, joita saarelle tulee todella paljon. Huonehinnat ovat lähes kaksinkertaiset esimerkiksi Floridan Orlandon alueen vastaaviin. Moni pidemmäksi ajaksi surffaamaan lähtevä asuukin hostellien yhteismajoituksissa, jotka ovat Havaijilla melko hyvä tasoisia.

Miten sinne pääsee?

Havaijille pääsee lentämällä Los Angelesista Honoluluun. Honolulusta pääsee jatkolennolla muille saarille. Saarten välillä voi kulkea myös lautalla. Saarilla ei ole kovin hyvää julkista liikennettä lukuun ottamatta Oahua. Auton vuokraaminen siis kannattaa. Myös vuokraamalla pyörän pääsee tutustumaan saariin.

 

 

Vastaa

Ajatus aiheesta “Havaiji”