Mikä on paras lomakohde?

Lefkas matkakohteena

Kenelle Lefkas sopii parhaiten?

Kreikan iki-ihana ja uskomattoman kauniit rannat omaava Lefkas-saari on pikku hiljaa vuosien varrella nostanut sijoitustaan suomalaistenkin lomailijoiden listalla. Ja syystäkin, sillä saari voi ylpeillä ainutlaatuisella kauneudellaan ja suhteellisen perinteisillä kylillään. Mutta sopiiko Lefkas ja sen sulot sitten aivan kaikille? Mielestäni Lefkaksesta nauttivat parhaiten ne, joilla ei ole pieniä lapsia mukanaan, jotka eivät ole liikuntarajoitteisia, eivätkä kärsi korkean paikan kammosta. Lue seuraavasta, mitä tarkoitan.

Lapsille

Pienten lasten kanssa matkustavat saattavat kokea lomallaan vaikeuksia niin liikkumisen kuin rentoutumisen osalta. Liikkumista vaikeuttavat etenkin se, ettei lastenvaunuja ole helppo työnnellä sen mäkisessä ympäristössä, ja useille rannoille on todella vaikea päästä. Vaikka Egremnin ja Porto Katsikin rannoille johtaa vain portaikko, pääsee niille onneksi myös veneellä, mutta hieman syrjäisempien rantojen salaisuuksia ette pääse aina tutkimaan. Saaren länsirannikon rannat ovat myös äkkisyviä, eli ne eivät sovellu lasten vesileikkeihin. Ne ovat kuitenkin juuri saaren kauneimpia, joten sinne matkaavien perheiden vanhemmat joutuvat unohtamaan rannalla loikoilun ja vahtimaan lastensa touhuja silmä tarkkana.

Liikuntarajoitteisille

Mitä liikuntarajoitteisiin tulee, heitä koskevat osin yllämainitut asiat, eli rannoille voi olla vaikea päästä ja liikkuminen on usein vaikeaa jopa hotelleissa. Niistä suurin osa on nimittäin pieniä perhehotelleja eli läheskään kaikilla niistä ei ole hissiä. Kreikkaa ei toistaiseksi muutenkaan tunneta maana, jossa liikuntarajoitteisten tarpeet otetaan arjen osalta huomioon.

Huimaako?

Korkean paikan kammosta kärsivien saattaa myös olla parempi välttää Lefkakselle matkaamista tai ainakin valita majapaikakseen tasaisella maalla oleva kohde, kuten pääkaupunki Lefkada. Saaren päätien ajaminen tarkoittaa kiharaisen vuoristotien matkaamista. Vaikka sen varrelta avautuukin toisinaan kerrassaan upeat maisemat alas merelle, ei näkymä ole omiaan kaikille. Myös saaren kauneimmat rannat sijaitsevat kalliokielekkeiden juurella, joten vältä ainakin niille menemistä portaikon kautta. Valitse mahdollisuuden mukaan tarjolla oleva venekyyditys jostakin lähikaupungista tai -kylästä.

Muuten Lefkas kyllä on ihanteellinen lomakohde koko perheelle, ja tarjoaa paljon koettavaa ja nähtävää.

 

Vastaa