Mikä on paras lomakohde?

Nizza

1 kommentti

Nizza

Nizza sijaitsee Ranskan Rivieralla ja on alueen tärkein keskus. Nizza on hyvä matkavaihtoehto silloin, kun halutaan yhdistää ranta- ja kaupunkiloma. Kaupunki tunnetaan etenkin rantakohteena ja se tarjoaakin erinomaiset puitteet rannalla löhöilyyn ja vesiaktiviteetteihin, mutta se sopii myös pelkkään kaupunkilomailuun. Nizzassa on myös hyvät mahdollisuudet shoppailuun. Tarjolla on kaikkea luksusmuodista paikallisiin käsitöihin.

Sää

Nizzan säät ovat parhaimmillaan alkukesästä loppusyksyyn. Heinä-elokuussa lämpötila on monesti jopa 30 astetta. Talvisinkin lämpötila on useimmiten plussan puolella.

Nähtävyyksiä

Nizzan vanhakaupunki on näkemisen arvoinen. Kapeilla kujilla pastellinsävyisten talojen keskellä voi aistia menneen maailman tunnelmaa. Vanhakaupunki on hyvin sokkeloinen, joten kartta kannattaa olla mukana. Vanhassakaupungissa on myös lukuisia pikkuliikkeitä ja matkamuistomyymälöitä sekä tunnelmallisia ravintoloita ja kahviloita. Cours Saleya-aukio on ehkäpä vanhankaupungin tunnetuin paikka. Sieltä löytyy mm. kuuluisa kukkatori. Myytävänä on myös hedelmiä ja vihanneksia ja antiikkia.

Lähellä vanhaakaupunkia sijaitsee Parc du Chateaun kukkula, josta avautuu upeat näkymät merelle ja kaupungin yli. Kukkulalla voi rentoutua vehreässä ympäristössä kaupungin vilskeen jälkeen. Se on myös erinomainen piknikpaikka.

Kaupungin keskustan edustalla kulkee kaunis rantakatu, Promenade des Anglais, joka leimaa voimakkaasti Nizzan katukuvaa. Sen varrella on paljon hotelleja ja ravintoloita. Etenkin iltaisin katu kuhisee elämää, kun turistit ja paikalliset lähtevät iltaa viettämään. Katua edustavat kuuluisat rannat ovat poikkeuksellisesti pientä sileää kiveä, eivät hiekkaa.

Nizzassa on useita museoita. Esimerkiksi modernin taiteen museo, Musée d´Art Moderne et d´Art Contemporain, on näkemisen arvoinen.

Majoitus

Nizzasta löytyy majoitusvaihtoehtoja erilaisille budjeteille. Kaupungissa on paljon luksushotelleja, mutta edullisempiakin vaihtoehtoja löytyy. Useimmiten majoittuminen tapahtuu hotellissa tai huvilassa, mutta hostellejakin on.

Ravintolat

Eniten ravintoloita on vanhassakaupungissa ja sen läheisyydessä, mutta tasokkaita ravintoloita löytyy kaikkialta muualtakin kaupungin keskustasta. Vaihtoehtoja löytyy jokaiselle. Tarjolla on tietenkin perinteistä ranskalaista ruokaa, mutta myös paljon esimerkiksi italialaisia ravintoloita, joista saa herkullista pizzaa ja pastaa. Myös Välimeren antimista valmistetut kala- ja äyriäisruoat ovat edustettuina.

Miten sinne pääsee?

Helsinki-Vantaan lentokentältä voi lentää Nizzaan Finnairilla, Norwegianilla tai Blue 1:llä. Nizzan lentokenttä ei ole kaukana kaupungin keskustasta, matkaa on vain noin kuusi kilometriä.

 

 

 

Vastaa

Ajatus aiheesta “Nizza”