Mikä on paras lomakohde?

Korfun museot

Korfun parhaat museot

Vaikka Korfu ei voi ylpeillä kymmenillä mahtavilla temppeliraunioilla tai antiikin aikaisien kaupunkien jäänteillä, tarjoavat saaren museot kuitenkin riittävästi historiaa ja kulttuuria. Itse asiassa Korfulla sijaitsee kaksi kreikkalaisittain ainutlaatuista museota, jotka eivät tosin keskity itse Korfun historiaan. Esittelyssä tällä kertaa omasta mielestäni parhaat ja ehdottomasti vierailun arvoiset museot:

Arkeologinen museo                                                                                                                                  

Kuten kaikkialla Kreikassa, myös Korfun arkeologinen museo on koonnut suojiinsa todella vanhoja esineitä. Museo on aivan pääkaupungin, Korfun, sydämessä, ja sen oli alkuaan tarkoitus suojella vain saarella sijainneen Artemiksen temppelin kaivausten löytöjä. Pikku hiljaa museoon kuitenkin koottiin muutakin esineistöä. Arkeologisen museon ylpeyksiin lukeutuvat mm. Artemiksen temppelin päätykolmio, joka on vanhin Kreikasta löydetty, Menekrateksen leijonaksi nimetty patsas, koskettavan tekstin omaava muinainen hautakivi, ikivanhat kolikot ja Artemiksen keramiikkapatsaat. Museo on toistaiseksi suljettu kunnostustöiden vuoksi, joiden arvellaan päättyvän keväällä 2015.

Aasialaisen taiteen museo                                                                                                                 

Kreikassa ainut laatuaan oleva museo sijaitsee pääkaupungin vanhassa brittiläisten 1800-luvun alkupuoliskolla rakentamassa linnassa, Spianada-aukion laidalla. Museon kokoelmat on jaettu neljään eri osastoon, joita ovat kiinalainen, japanilainen, kaakkois-aasialainen ja keskiaasialainen taidekokoelma. Niiden lomassa voit ihailla vanhoja kiinalaisia posliinivaaseja, japanilaisia kangasmaalauksia ja Samurai-aseistusta, buddhalaisia ja hindulaisia veistoksia, Baluch-nomadien tekstiilejä ja muitakin mielenkiintoisia erikoisuuksia. Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 8 – 15.

Numismaattinen museo/ Setelimuseo                                                                                                                          

Tämä on se Korfun toinen erikoisuus, jollaista et muualta Kreikasta löydä. Museo löytyy Iroon Kypriakou Agona -kadun varrella sijaitsevasta Ionian Bank -pankin rakennuksesta. Pankin museotiloissa pääset ihailemaan suurta kokoelmaa Kreikan historiansa aikana painattamia seteleitä, joista vanhimmat ovat peräisin jo vuodelta 1822, ja nuorimmat ovat vuonna 2002 liikenteestä vedetyt drakhmat. Setelien joukossa on myös 100 miljardin drakhman seteli huippuinflaation kokeneelta vuodelta 1944! Seteleiden lisäksi voit tutustua maketteihin, painomusteisiin, luonnoksiin ja jopa modernien seteleiden koko valmistusprosessiin, sekä tuhoamiseen. Numismaattisessa museossa voi vierailla arkisin kello 8.30 – 15, talvella se avaa ovensa vain ryhmille.

Simpukkamuseo                                                                                                                  

Korfulaisiin erikoisuuksiin lukeutuu myös Benitsestä löytyvä Simpukkamuseo. Kyseessä on sukeltaja Napoleon Sagiaksen ja hänen perheensä keräämä kokoelma, joka on Euroopan suurimpia. Simpukkamuseossa on esillä runsaasti eri puolilta maailmaa löytyneitä erikoisia simpukoita ja muita mereneläviä. Saavu katsomaan ainutlaatuisia koralleja, simpukoita, hain leukaperiä hampaineen, fossiileja, merisieniä ja täytettyjä syvyyksien asukkaita, joihin lukeutuvat niin merisiilit, merihevoset, käärmeet, kalat kuin hummerit ja ravut. Museon ”helmi” on Cypraea fultoni -kuori, joka on maailman harvinaisin ja kallein. Myös 65 kilon painoinen Tridacnidae-kuori on vaikuttava. Museo on avoinna 1. maaliskuuta ja 31. lokakuuta välisenä aikana, mutta sen aukioloajat vaihtelevan ajankohdan mukaan (avoinna kuitenkin aina vähintään kello 10 – 18). Simpukkamuseolla on oma museokauppansa.

Vastaa