Ibiza

Ibiza – Baleaareihin kuuluva saari Välimerellä

Yöelämä

Jos kaipaa kunnon biletyslomaa lämpöisessä, Ibiza on oikea paikka. Suurin osa matkailijoista suuntaa sinne juuri biletyksen takia ja saari oikein herää eloon ilta/yöaikaan. San Antoniosta löytyy varmasti jokaiselle jotakin, aina pienistä irkkupubeista lähtien maailman suurimpaan yökerhoon Privelegeen asti.

Pienempiin pubeihin ja yökerhoihin pääsee ilmaiseksi tai vähintäänkin edullisesti ja juomat ovat halpoja. Kuitenkin kaikista suurimpiin klubeihin suunnatessa voi joutua pulittamaan monta kymppiä sisäänpääsymaksuja ja juomienkin hinnat ovat yleensä kaksinumeroisia. Kovan asiakaskilpailun vuoksi välillä kaduilla saattaa törmätä ns. sisäänheittäjiin, joilla on yleensä tarjouksia. Etukäteen ostettaessa lippuja saatetaan myydä kaksi yhden hinnalla -tyylillä. Klubit ovat yleensä hintansa arvoisia, ainakin jos niissä on erikoisbileitä. Tällaisia ovat esimerkiksi Waterpartyt, joissa koko tanssilattia täytetään vedellä tai Glow Neon Partyt, joissa roiskitaan tanssijoiden päälle pimeässä hohtavia neonvärisiä maaleja. Tunnettuja suuria klubeja Ibizalla ovat muun muassa Amnesia, Es Paradis, Privilege ja Space.

Rannat, ostokset ja ruokailu

Ibiza on lämmin ja aurinkoinen paikka, joten siellä on isoja ja kauniita rantoja. Rannoilla ei edes käy paljon ihmisiä vaikka paikka muuten tursuaakin turisteja eli ne ovat rauhallisia paikkoja. Joillain rannoilla on aurinkotuoleja ja varjoja yleiseen käyttöön, joten niissä voi pysähtyä rentoutumaan shoppailun lomassa. Ibizalta löytyy hyvät ostosmahdollisuudet, on sekä hienompia että edullisempia vaatekauppoja. Kaupoissa kuitenkin myydään lähinnä kesävaatteita ja paljon löytyy myös Ibiza-aiheista tavaraa. Ruokaravintoloja on myös paljon ja niitä on melkeinpä vieri vieressä. Ruokaa on laidasta laitaan, on yleisiä pizzoja sekä hampurilaisia mutta myös espanjalaisempaakin ruokaa. Jäätelökojuissa kannattaa poiketa, niissä on erikoisempia makuja saatavilla kuin Suomessa.

Liikkuminen

Suurimmat kaupungit ovat siis turistirysiä ja jos haluaa tutustua enemmän kulttuuriin, kannattaa lähteä muualle. Jos on ajokortti, voi vuokrata auton tai vaikkapa skootterin ja lähteä ajelulle. Vuokraamoja on Ibizalla pilvin pimein ja vuokrat eivät ole kalliita. Saari on melko pieni, joten siellä on helppo suunnistaa ja vuokraamosta voi pyytää kartan. Kauempana kaupungeista ravintoloiden ruokakin on ihan erilaista ja oikeastaan parempaa. Ibiza on myös Unescon maailmanperintökohde, joten nähtävyyksiäkin löytyy. Näitä ovat esimerkiksi Santa Maria d’Eivissan katedraali ja Castle of Ibiza.

Retket

Biletyksen ja nähtävyyksien lisäksi hyvää tekemistä Ibizalla tarjotaan erilaisina elämysretkinä. Voit kokeilla vaikka sukellusta tai mennä päiväksi vesipuisto Aguamariin. Ibizan vieressä on rauhallinen pieni saari Formentera, johon Eivissasta menee lauttoja muutaman kerran päivässä ja jossa on mukava vierailla.

Suomesta Ibizalle

Ibizalle ei ole ennen mennyt Suomesta suoria lentoja. Finnmatkat taitaa olla ainoa, joka tällä hetkellä lentää sinne suoraan. Sen sijaan paikka on varmaan eniten brittituristien suosima. Ibizalla kannattaa lomailla kesäaikaan. Talviaikaan saarella ei ole ainakaan biletyksen kannalta oikein mitään, klubitkin ovat kiinni. Ihmisiä tulee eri puolilta maailmaa Ibizalle kesäksi työtä tekemään ja jos on seikkailumieltä ja kohtuullinen englannin kielitaito, kannattaa hakea sinne töihin!