Mikä on paras lomakohde?

Turkki

Turkki, rantalomakohde

Turkki – tuo pohjoisen asukkaiden suosikkikohde. Turkki on euraasialainen valtio, joka ulottuu Anatolian niemimaalta Lounais-Aasiasta Balkanin alueelle Kaakkois-Eurooppaan. Maa sijaitsee neljän meren rannalla (Marmaranmeri, Mustameri, Välimeri ja Egeanmeri). Matka Turkkiin onkin upea sekoitus sekä Eurooppaa että Aasiaa! Turkkia kuvaillaankin monipuoliseksi matkakohteeksi eikä suotta – maa tarjoaa niin moderneja hotelleja, kansainvälisiä ylellisyyksiä, mielenkiintoista historiaa ja kulttuuriaarteita. Myös turkkilainen ruoka on niittänyt maailmalla menestystä ja maasta löytyykin useita maailmankuuluja ravintoloita ja huvittelupaikkoja. Turkki lumoaakin vierailijansa usein niin, että sinne on päästävä aina vain uudestaan ja uudestaan!

Suomalaisten suosikkikohteet

Suomalaiset ovat jo vuosia suosineet lomamatkoillansa Antalyan maakunnan Alanyaa. Alanya onkin erinomainen kohde rentoa rantalomailua kaipaavalle matkaajalle. Lämpöä Alanyassa todella riittää – lämpömittari pysyttelee mukavissa lämpötiloissa läpi vuoden ja painuu 20 alapuolelle vasta joulukuussa. Värikästä yöelämää kaipaavan kannattaa puolestaan suunnata katseensa Marmarikseen, joka tunnetaan Turkin kauneimpana rantalomakohteena. Marmaris on tärkeä matkailukaupunki ja sen rantaa pitkin voi kävellä aina naapurikohde Icmeleriin saakka. Turkista puhuttaessa ei kuitenkaan voida unohtaa myös pääkaupunki Istanbulia. Istanbul tunnetaan kulttuurinähtävyyksistään ja se sopiikin matkakohteeksi kaupungin rientoja havittelevalle. Istanbulin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Hagia Sofia, Sininen Moskeija ja Grand Bazaar.

Monet matkustavat Turkkiin matkatoimistojen pakettimatkalla. Suomesta käsin pakettimatkoja Turkkiin tarjoavat muun muassa Lomamatkat, Finnmatkat, Kaleva Travel ja TEMA-matkat. Matkatoimistot tarjoavat miellyttäviä järjestelyjä, nopeita ja mukavia lentoja sekä hyvän hotellin matkaajan valitsemassa hintaluokassa. Pakettimatkojen matkustuskausi ulottuu useimmiten huhtikuun alusta aina lokakuun lopulle saakka. Pakettimatka onkin helppo ja vaivaton tapa matkustaa kohteeseen, etenkin jos on ensikertaa poistumassa kotimaan rajojen ulkopuolelle. Turkkiin voi kuitenkin matkustaa myös itsenäisesti. Reittilentoja Suomesta Turkkiin on hyvin tarjolla. Ja mikä parasta! Hinnatkaan eivät pääse huimaamaan päätä.

Kusadasi

Kusadasi on kaupunki Turkin länsirannikolla. Se sijaitsee reilun tunnin matkan päässä Izmiristä, jonne myös Kusadasiin tulevat lennot operoidaan. Vuonna 2017 Kusadasissa oli miltei 78 000 asukasta. Kaupunki tunnetaan etenkin suosittuna lomakohteena, jonne tullaan rentoutumaan ja nauttimaan auringosta. Kusadasi lukeutuukin länsirannikon miellyttävimpiin ja aurinkoisimpiin lomakohteisiin, joka sopii mainiosti myös perheille. Pienenä huomautuksena lienee kuitenkin paikallaan mainita, ettei keskikesä ole Kusadasin lapsiystävällisintä aikaa. Tällöin kaupunki täyttyy railakkaista juhlijoista eikä näin ollen ole ihanteellisin ympäristö lapsiperheille.

Ilmastoltaan Kusadasi on etenkin kesäaikaan lähes tukahduttavan kuuma, joten aktiivilomailijan kannattaa suunnata matkansa tällöin toisaalle. Vesilajeista kiinnostuneille Kusadasi tietenkin sopii myös kesäisin. Muuten Kusadasissa saadaan nauttia auringosta lähes läpi vuoden. Aurinkolomailua parhaimmillaan siis!

Matka-asiakirjat Turkkiin

Tällä hetkellä voimassa olevien Turkin määräysten mukaan Turkkiin matkaavalla tulee olla passi voimassa 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen. Tämä on tärkeää huomioida, sillä aiemmin passin tuli olla voimassa ainoastaan 3kk. Suomen kansalaiset voivat matkata Turkkiin ilman viisumia. Huom! Passissa tulee olla vähintään yksi tyhjä sivu Turkin viranomaisten maahantulo- ja poistumisleimoja varten.

Kreikkaan vai Turkkiin

Moni eteläiseen Eurooppaan suuntaava pohtii varmasti kahden lomakohteen väliltä. Suunnatako Kreikkaan vai Turkkiin? Mitä jos yhdistäisinkin kaksi kohdetta yhdelle matkalle? Yksi asia on ainakin varmaa – molemmissa kohteissa todella riittää nähtävää, historiaa ja aurinkoa.

Sekä Kreikka että Turkki tunnetaan molemmat aurinkokohteiden ikisuosikkeina. Molemmat maat kätkevät sisälleen toinen toistaan upeampia lomakohteita ja ovat matkakohteina monipuolisia. Myös hintataso liikkuu suunnilleen samoissa sekä Kreikassa että Turkissa. Molemmissa maissa on mahdollista tutustua Antiikin Kreikan aikaisiin nähtävyyksiin, Turkissa jopa Kreikkaa enemmän. Turkissa on myös ainutlaatuinen, itämainen eksotiikkansa, mitä Kreikasta ei löydy. Toisaalta turkkilainen kaupittelukulttuuri on Kreikkaa vilkkaampaa ja turistina innokkailta kauppiailta ei voi välttyä. Etenkin Kreikan saaret voivat olla joitakin Turkin kohteita rauhallisempia. Tällä hetkellä myös Turkin turvallisuus voi vetää suurta roolia lomakohteen valinnassa. Turistikohteet ovat yhä varsin turvallisia vierailijoille, mutta terroristihyökkäysten mahdollisuutta koko maassa ei voida sulkea pois.

Mikäli aikaa ja mielenkiintoa riittää, voit tietenkin yhdistää molemmat maat yhdelle matkalle! Maiden välillä on useita laivayhteyksiä, jotka kulkevat päivittäin. Kiireisempi matkaaja voi tietenkin aina ottaa myös lennon.

Vastaa