Mikä on paras lomakohde?

Museu Nacional de Arte Antiga

Yleistä museosta

Lissabonin Museu Nacional de Arte Antiga on yksi Portugalin tärkeimmistä taidemuseoista. Se sijaitsee kaupungin vanhassa kaupunginosassa, lähellä Tagus-joen rantaa. Museon kokoelma koostuu lähinnä portugalilaisesta ja eurooppalaisesta taiteesta keskiajalta aina 1800-luvulle asti. Museo perustettiin vuonna 1884 ja se onkin yksi Euroopan vanhimmista taidemuseoista.

Museu Nacional de Arte Antigassa voi nähdä laajan valikoiman maalauksia, veistoksia, tekstiilejä ja kultakoristeita. Museossa on myös laaja kokoelma antiikin veistoksia ja keramiikkaa, sekä koruja ja käsitöitä muista kulttuureista kuten Kiinasta ja Intiasta. Museossa on myös laaja valikoima islamilaisia ja itämaisia taideteoksia.

Museu Nacional de Arte Antiga on suosittu kohde niin paikallisten asukkaiden kuin turistienkin keskuudessa. Museon tilat ovat viihtyisät ja avarat, ja siellä on myös viihtyisä kahvila ja museokauppa. Museoon on helppo päästä julkisilla liikennevälineillä ja sen läheltä löytyy myös useita ravintoloita ja kauppoja.

Museon sijainti

Museu Nacional de Arte Antiga sijaitsee Rua das Janelas Verdes -kadulla, Lissabonin vanhan kaupungin länsipuolella. Museo on vanhassa, historiallisessa rakennuksessa, joka oli alunperin Dominican luostari. Rakennus remontoitiin museon tarpeisiin ja se avattiin yleisölle vuonna 1884.

Museo sijaitsee lähellä muita suosittuja nähtävyyksiä, kuten Belém Toweria ja Jerónimos -luostaria. Museoon pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä, esimerkiksi bussilla tai raitiovaunulla. Lähistöltä löytyy myös useita pysäköintialueita ja jokirannasta voi kulkea museolle kävellen nauttien samalla kauniista maisemista.

Kokoelman tärkeimmät teokset

Museu Nacional de Arte Antigan tärkeimpiin teoksiin kuuluu Portugalin suurin keskiaikainen kirkkoveistosten kokoelma. Näitä veistoksia voi nähdä myös museon kappelissa, joka on osa entistä luostaria. Museossa on myös laaja valikoima portugalilaista renessanssin ja barokin maalaustaidetta, mukaan lukien mestariteoksia kuten Nuno Gonçalvesin ”Pyhien neitsytten alttari”.

Toinen tärkeä teos on Hieronymus Boschin ”Höyhenillä koristeltu nuoli” (The Garden of Earthly Delights) -maalaus. Tämä maalauksenäyttely on yksi suosituimmista museon näyttelyistä. Museossa on myös laaja valikoima Madonnan ja lapsen kuvia, joita on maalattu eri aikakausina ja tyylisuunnissa.

Museu Nacional de Arte Antigassa on myös pieni, mutta vaikuttava kokoelma persialaista käsintehtyä mattoa, joka on yksi maanlaajuisesti merkittävistä kokoelmista. Näytteillä on myös monia muita taideteoksia eri kulttuureista ja aikakausilta. Museu Nacional de Arte Antiga on siis ainutlaatuinen paikka tutustua Portugalin ja eurooppalaisen taiteen historiaan sekä muihin kulttuureihin.

Portugaliin liittyvät näyttelyt

Museu Nacional de Arte Antiga (Kansallinen antiikkitaiteen museo) sijaitsee Lissabonin historiallisessa Alfaman kaupunginosassa. Se on yksi Portugalin tärkeimmistä ja vaikutusvaltaisimmista museoista, joka esittelee laajan kokoelman Portugalin taidehistoriaa läpi vuosisatojen.

Museon pysyvät näyttelyt tarjoavat kattavan katsauksen Portugalin kulttuuriin ja taiteeseen. Erityisen merkittäviä ovat keskiajan ja renessanssin ajan taideteokset, jotka heijastavat Portugalin historiaa ja kulttuuria. Museossa on myös esillä muun muassa barokkiajan maalauksia, keramiikkaa, hopeaesineitä ja koruja.

Museu Nacional de Arte Antiga järjestää myös vaihtuvia näyttelyitä, jotka keskittyvät erilaisiin Portugalin historiaan ja kulttuuriin liittyviin teemoihin. Näihin näyttelyihin sisältyy usein taideteoksia muista kansainvälisesti tunnetuista taiteilijoista, jotka ovat vaikuttaneet Portugalin taiteen kehitykseen. Museon tavoitteena on tarjota vierailijoille kattava katsaus Portugalin taide- ja kulttuuriperintöön.

Euroopan maalaustaide

Museu Nacional de Arte Antiga on tunnettu myös Euroopan maalaustaiteen merkittävästä kokoelmastaan. Museossa on laaja valikoima eurooppalaisia maalauksia eri aikakausilta ja tyylisuuntauksista. Museon kokoelmissa on mukana teoksia tunnetuilta taiteilijoilta, kuten Hieronymus Bosch, Albrecht Dürer, Francisco de Goya ja Hans Memling.

Erityisen vaikuttava on museon Nuno Gonçalvesin ”Pyhän Vincentin alttaritaulu” (Retábulo de São Vicente), joka on yksi Portugalin tärkeimmistä maalaustaideteoksista. Tämä alttaritaulu on yksi eurooppalaisen maalaustaiteen merkittävimmistä teoksista ja esittää Pyhän Vincentin marttyyrikuolemaa.

Museu Nacional de Arte Antigan kokoelmiin kuuluu myös lukuisia muotokuvia, maisemamaalauksia ja historiallisia kohtauksia, jotka heijastavat eurooppalaisen maalaustaiteen kehitystä läpi vuosisatojen. Vierailijat voivat ihailla erilaisia tyylisuuntauksia, kuten goottilaisia, renessanssin ja barokin ajan maalauksia sekä romanttisia ja realistisia taideteoksia.

Asiakaspalvelu ja liput

Museu Nacional de Arte Antiga on avoinna yleisölle tiistaista sunnuntaihin, ja siellä on myös opastettuja kierroksia saatavilla useilla kielillä. Museolla on erilaisia lippuvaihtoehtoja, kuten yksittäinen lippu, perhelippu ja ryhmälippu. Opiskelijoille ja eläkeläisille on myös saatavilla alennettuja lippuhintoja. Museossa on myös ravintola, jossa voi nauttia paikallisia herkkuja ja virkistäviä juomia vierailun aikana.

Vierailijat voivat odottaa korkeatasoista asiakaspalvelua Museu Nacional de Arte Antigassa. Museon henkilökunta on ammattitaitoista ja avuliasta, ja he ovat valmiita vastaamaan vierailijoiden kysymyksiin ja tarjoamaan tietoa museon näyttelyistä ja tapahtumista. Museolla on myös kauppa, josta voi ostaa matkamuistoja ja taideaiheisia tuotteita.

Museu Nacional de Arte Antigan vierailu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Portugalin rikkaaseen kulttuuriperintöön ja taiteeseen. Museon näyttelyt tarjoavat syvällisen katsauksen Portugalin taidehistoriaan ja Euroopan maalaustaiteeseen. Museon asiakaspalvelu ja lippuvaihtoehdot tekevät vierailusta helpon ja nautinnollisen. Tämä museo on ehdottomasti vierailun arvoinen Lissabonissa matkustaville taiteen ja kulttuurin ystäville.

Aukioloajat ja vierailusuositukset

Museu Nacional de Arte Antiga sijaitsee Lissabonin keskustassa, ja se on yksi Portugalin tärkeimmistä museoista. Museo esittelee laajan kokoelman kansallisen taiteen ja kulttuurin tärkeimpiä teoksia. Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10.00–18.00. Maanantaisin museo on suljettu.

Museoon kannattaa varata aikaa vähintään puolikas päivä, jotta ehtii tutkia kaikki näyttelyt kunnolla. Museon sisäänkäynnin yhteydessä on opastettuja kierroksia, jotka antavat lisätietoa museon tärkeimmistä teoksista ja niiden taustasta. Kierrokselle kannattaa ilmoittautua etukäteen, sillä paikat täyttyvät nopeasti.

Museossa on lisäksi erilaisia työpajoja ja tapahtumia, joista voi tarkistaa ajantasaisen ohjelman museon verkkosivuilta. Museosta voi myös ostaa matkamuistoja ja taidetarvikkeita museokaupasta.

Museon lähellä sijaitsevat nähtävyydet

Museu Nacional de Arte Antiga sijaitsee São Bernardon linnaa vastapäätä, joka on myös suosittu vierailupaikka. Linna on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 9.00–17.00 ja siellä voi tutustua Portugalin historialliseen taustaan ja linnoituksen arkkitehtuuriin.

Museon läheisyydessä sijaitsee myös Jardim da Estrela -puisto, joka on rauhallinen ja vihreä keidas kaupungin kiireiden keskellä. Puistossa voi kävellä ja rentoutua, sekä ihailla kauniita puutarhoja ja suihkulähteitä. Puiston kahviloissa voi nauttia vaikkapa kupillisen portugalilaista kahvia tai herkullisen jäätelön.

Toinen lähistön nähtävyys on Belém-torni, joka sijaitsee Tejo-joen varrella hieman kauempana museosta. Torni rakennettiin 1500-luvulla ja se oli alunperin osa Lissabonin suojavarustuksia. Tornista avautuu upea näköala yli joen ja meren. Torniin pääsee tutustumaan ja kiipeämään sen yläosassa sijaitsevalle näköalatasanteelle.

Museon historia

Museu Nacional de Arte Antiga perustettiin vuonna 1884, ja sen tarkoituksena oli kerätä ja säilyttää Portugalin kansallista taiteellista kulttuuriperintöä. Museon kokoelmat koostuvat eri aikakausien teoksista, mm. maalauksista, veistoksista ja koriste-esineistä.

Museossa voi ihailla kuuluisia teoksia, kuten ”Pyhän Vincentin alttarin” veistosta sekä ”Vuorisaarnan” maalausta, jotka ovat Portugalin taiteen merkittävimpiä helmiä. Lisäksi museosta löytyy kokoelma antiikin Egyptin, Rooman ja Kreikan taidetta.

Museon historiaan kuuluu myös useita laajentumisia ja uudistuksia. Vuonna 1940 museoon tehtiin merkittävä remontti, jonka yhteydessä sen nykyinen rakennus saatiin käyttöön. Vuonna 2002 museo avattiin uudelleen uudistetuin näyttelytiloin ja parannetuin esittelytekniikoin.

Museu Nacional de Arte Antiga tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Portugalin taidehistoriaan ja kulttuuriin. Monipuolinen kokoelma tarjoaa jotain jokaiselle taiteesta kiinnostuneelle, ja museo itsessään on myös arkkitehtonisesti mielenkiintoinen kohde.