Mikä on paras lomakohde?

Pariisi

Pariisi

Pariisi on tunnelmallinen suurkaupunki, jonka kaduilla huokuu historia.

Pariisin nähtävyydet

Eiffel-torni on kuuluisa ja ehkä tärkein nähtävyys Pariisissa. Tämä 324-metrinen torni on Gustave Eiffelin suunnittelema ja se rakennettiin aikoinaan vuoden 1889 Pariisin maailmannäyttelyyn. Matka tornin huipulle maksaa 15 euroa, mutta monet ihailevat sitä kaukaa esimerkiksi iltavalaistuksessa.

Toinen tunnettu nähtävyys on Champs-Elyseen länsipäässä Place Charles de Gaullen keskellä sijaitseva Riemukaari. Kaari on rakennettu Ranskan puolesta etenkin Napoleonin aikana taistelleiden muistoksi. Kaaren sisäpuolelle ja yläosaan on kaiverrettu taistelleiden kenraalien ja sotien nimet. Kaaren juurella sijaitsee myös ensimmäisen maailmansodan tuntemattoman sotilaan hauta, jonka äärellä syttyy muistotuli aina iltaisin puoli seitsemältä. Lisää tietoa kaaresta voi käydä lukemassa osoitteessa http://www.arcdetriompheparis.com/

Pariisissa on myös taidemuseo Louvre jossa näkee taidemaailman tunnetuimpia teoksia kuten Leonardo da Vincin Mona Lisan. Kokoelmissa on kahdeksan osastoa: Lähi-idän antiikkia, Egyptin aarteita, Antiikin Kreikka ja Rooma, Islamin taide, maalauksia, printtejä ja piirroksia, veistoksia. Kuuluisa Seine-joki virtaa kaupungin läpi Louvren takana.

Ruoka Pariisissa

Pariisi ja Ranska ovat tunnettuja juustoista, patongeista ja viineistä. Pariisissa on paljon pieniä kahviloita ja bistro-ravintoloita, joissa tarjoillaan ranskalaisherkkuja. Kaduilla voi myös nähdä street-food vaunuja, joista voi ostaa tuoreita crêpes-lättyjä. Toinen aito ranskalainen jälkiruoka ovat pienet macarons-leivokset, joita voi ostaa mm. kuuluisasta Ladurée-kahvilasta.

Pariisin ostokset

Pariisin kuuluisin tavaratalo on Galleries Lafayette, valtaisa kymmenkerroksinen kompleksi, joka on nähtävyys jo itsessään. Pariisi on muodin mekka ja kaupungista löytyvät kaikki huippudesignereiden myymälät kuten Dior, Chanel, Luis Vuitton ja Louboutin. Kaupungissa ei juurikaan ole budjettimatkailijalle tarjolla ostettavaa, sillä hintataso on korkea.

Pariisin hotellit

Myös majoitus kaupungissa on kallista. Siinä missä samalla hinnalla monesta muusta kaupungista saisi jo hyvätasoisen hotellihuoneen, Pariisissa voi joutua tyytymään hostelliin. Matkaa suunniteltaessa kannattaa siis aloittaa sopivahintaisen majoituksen etsimisestä. Varsinkin keskustassa hotellit ovat hyvin kalliita ja huoneet pieniä. Pariisissa on myös paljon erilaisia asuinalueita eli arrondismenttejä, joista kaikki eivät ole niitä turvallisimpia varsinkaan iltaisin ja öisin. Valitettavasti myös taskuvarkaita liikkuu paljon erilaisten nähtävyyksien ympärillä ja metroissa.

Lue myös: pariisiin kaupunkilomalle

 

 

 

 

 

Vastaa