Mikä on paras lomakohde?

Barcelona

Barcelona – Katalonian pääkaupunki

Barcelonassa on milteipä kaikkea mitä matkailija voi toivoa. Löytyy rantoja, biletystä ja nähtävyyksiä. Kaupunki sopii sekä ranta- että kaupunkilomaan. Jo aivan keskustan tuntumassa, Barcelonetan kaupunginosassa, on yli kilometrin pituinen ranta ja sen läheisyydessä on paljon kahviloita ja ravintoloita. Rannat ovat turistien suosiossa, joten jos haluaa rauhaa, kannattaa suunnistaa paikalle heti aamusta.

Liikkuminen

Barcelonassa on hyvät kulkuyhteydet ja kaupungissa pääsee liikkumaan sujuvasti kävelyn lisäksi metrolla ja bussilla. Pelkästään lentokentältä hotellille matkatessa voi valita taksin sijasta edullisemman lentokenttäbussin, joka kulkee monta kertaa päivässä pienen ajan välein ihan keskustaan.

Jalkapallo

Kaupunki tunnetaan jalkapallosta, joten lajista kiinnostuneille tämä on hyvä paikka. Barcelonaan järjestetään jopa jalkapallomatkoja, joihin kuuluu lentojen ja hotellin lisäksi lippuja otteluihin.

Nähtävää

Barcelona on maailmankuulu arkkitehtuuristaan ja kaupunki sopii hyvin taiteen ja historian ystäville. Osa Barcelonan nähtävyyksistä onkin tunnetun arkkitehdin Antoni Gaudin suunnittelemia ja ne ovat myös Unescon maailmanperintökohteita. Gaudin töitä Barcelonassa ovat muun muassa Casa Batlló, joka tunnetaan myös nimellä Casa dels Ossos eli ”Luiden talo”, Casa Milà, ”puistokaupunki” Park Güell sekä luultavasti Gaudin tunnetuin tekele La Sagrada Familia -kirkko, joka on edelleen rakenteilla. Nämä paikat ovat suosittuja, joten kannattaa varautua pitkiin jonotuksiin jos haluaa päästä ihastelemaan myös rakennuksien sisäpuolia. Muita nähtävyyksiä Barcelonassa on Tibidabo ja Montjuïc -kukkulat, Barcelonan vanhakaupunki Barri Gòtic sekä Picasso Museo. Kaupunki myös tunnetaan jalkapallosta, joten lajista kiinnostuneille Barcelona on hyvä paikka. Barcelonaan järjestetään jopa jalkapallomatkoja, joihin kuuluu lentojen ja hotellin lisäksi lippuja otteluihin.

Nähtävyyksien lisäksi Barcelonassa on paljon muutakin tekemistä. Vierailla voi esimerkiksi akvaario L’Aquariumissa, jossa voi ihastella erilaisia mereneläviä aina haikaloista lähtien. Tibidabo -kukkulalta löytyy huvipuisto ja keskustan läheisyydessä on eläinpuisto Barcelona Zoo.

Ostokset ja ruokailu

Barcelonan pääkatu on La Rambla, joka alkaa Plaça de Catalunya aukiolta ja loppuu Port Vell -satamaan. Kadun varrella on hyvät ostosmahdollisuudet ja se onkin yksi Barcelonan nähtävyyksistä ja suosituista vierailukohteista. Kadulla saattaa myös törmätä erilaisiin esiintyjiin viihdyttävine esityksineen ja katusoittajineen.

Jotkut tuntevat Barcelonan myös railakkaasta yöelämästään. Klubit saattavatkin olla auki aamuun asti. Joka puolelta löytyy klubeja ja kaupungista löytyy varmasti jotain jokaisen makuun. Yksi erikoinen baari on Ice Bar, jossa kaikki on tehty jäässä. Muita tunnettuja klubeja Barcelonassa ovat Jamboree, CDLC ja Shoko.

Barcelonassa, kuten oikeastaan koko Espanjassa, on ruoka suuressa osassa. Kannattaa kokeilla tapaksia eli ”alkupaloja”. Annokset ovat pieniä, mutta niitä tulee monta ja sopivat hyvin jaettavaksi. Barcelonan erikoisuus ovat merenelävät ja ravintoloista saa varmasti hyviä kala- ja äyriäisruokia.

Kuten Espanjan kulttuuriin kuuluu, myös Barcelonassa vietetään siestaa ja osa kaupoista saattaa olla kiinni iltapäivällä muutaman tunnin. Siestan aika on yleensä n. 14-16.30 ja sen jälkeen liikkeet ovat auki iltaan asti.

Vastaa