Japani

Japani

Jos suunnittelet Japanin matkaa, sinun kannattaa aluksi miettiä, millaiset paikat sinua kiinnostavat. Japani koostuu 3000 saaresta, ja varmasti löytyy jokaiselle matkaajalle mieluisat matkakohteet.

Kaupunkiloma

Kaupunkimatkailijan kannattaa suunnata kohti Kantoa, jossa myös Tokio sijaitsee. Tokiosta on mahdollista löytää sekä suurkaupungin vilinää että pikkukaupungin rauhallisempaa tunnelmaa. Tokioon nimittäin kuuluu useampi pieni kaupunki ja niiden tutkimiseen kannattaa varata kolme päivää aikaa. Suositeltavin tapa liikkua on juna tai metro.

Roppongin huvittelukeskus on täynnä vilskettä, yökerhoja, baareja, diskoja… Näissä villein meno yltyy vasta aamuyön tunteina.

Akihabara Electric Townissa, maailman suurimmalla elektroniikkalaitteiden ostosalueella, on satoja elektroniikkaliikkeitä, tusinoittain animeen ja mangaan erikoistuneita liikkeitä ja paljon muuta. Alueelta löytyy myös erikseen kaupat kansainvälisiä asiakkaita varten, sillä suuri osa Japanin elektroniikasta ei luonnollisesti toimi muissa maissa kuin Japanissa  niiden käyttöjännitteiden vuoksi. Alueelta löytyy myös Tax-Free. Muistathan pitää passia mukana tax-freeta varten.

Luontoa ja nähtävyyksiä

Luonnonystäville löytyy Japanista runsaasti tutkittavaa. Onhan Japanista suurin osa metsää. Japanista löytyy 4500 syntyperäistä kasvilajia. Myös eläimistä löytyy suomalaisille entuudestaan tuntemattomia lajeja.

Mytologinen, 3776 metriä korkea Fuji-vuori on japanilaisille tärkeä. Monille huipulle kiipeäminen on elämän tärkein päämäärä. Vuorelle kannattaa kiivetä yön aikana, jotta pääsee juuri sopivasti todistamaan upeaa auringonlaskua. Tokiosta vuorelle pääset luotijunalla 45 minuutissa. Automatka sinne kestää kaksi tuntia.

Kirsikankukat (Sakura) kukkivat keväisin vain parin päivän ajan. Tätä juhlitaan hanami-nimisenä juhlana, kun ihmiset kerääntyvät puiden alle ihailemaan kukkia. Japanista löytyy tusinoittain eri kirsikkapuulajeja.

Japanilaiset puutarhat ovat omaa luokkaansa. Ne ovat ihan oma taiteenlajinsa ja niistäkin löytyy paljon erityylisiä. Japanilaiseen puutarhaan kuuluvat kivet ja niistä muodostetut polut, lammet, saarekkeet, varta vasten rakennetut kukkulat… Japanilaisilla on myös eräänlaisia minipuutarhoja (tsuboniwa).

Suositeltavia puutarhakohteita ovat esimerkiksi Kenrokuen (Kanazawa, puutarha elää vuodenaikojen mukaan), Adachi (taidemuseo Matsuen lähellä, avoinna ympäri vuoden) tai Katsura (Kyotossa, varaathan paikkasi ilmaiselle kierrokselle ajoissa, kuvaaminen sallittu ilmoitetuilla alueilla).

Ruokamatkalle

Ruokamatkailijalle Japani tarjoaa runsaat valikoimat. Jotkut ravintolat ovat erikoistuneet ainoastaan yhteen ruokatyyppiin, kun taas toisista ravintoloista löytyy laaja ruokavalikoima.

Japanin suosituimmista ruokalajeista mainittakoon riisi, sushi, tempura (uppopaistetut merenantimet ja kasvikset), ramen (nuudelikeitto), yakitori (grillatut kanavartaat), sashimi (raakaruoka). Ruokia löytyy niin liha- kuin kasvissyöjillekin.

Suomalaiselle ruokailutilanne Japanissa on usein ainutlaatuinen kokemus. Monissa japanilaisissa ravintoloissa  on asiakkaille matalat pöydät tai pehmusteet lattioilla. Ruokailuvälineenä syömäpuikot voi olla aluksi hankalat, mutta niitä voi jokainen oppia käyttämään. Monissa paikoissa on kuitenkin mahdollista käyttää haarukkaa ja veistä.

Majoitus ja temppelit

Temppelit ovat vierailunarvoisia paikkoja. Parhaat kaupungit temppeleistä kiinnostuneille ovat Kyoto, Nara ja Kamakura. Muistathan, että temppelit ovat japanilaisten pyhiä paikkoja, joten suuressa osassa on esimerkiksi valokuvaus kielletty. Myös kengät täytyy riisua.

Majoitutpa sitten japanilaiseen tai länsimaiseen tyyliin, niin erilaisia majoitusmahdollisuuksia on tarjolla, kuten hotellit, kapselihotellit tai temppelit.