Mikä on paras lomakohde?

Khanom

Khanom pähkinänkuoressa

Sijainti ja saapuminen

Khanom on eteläisen Thaimaan Siaminlahdella sijaitsevan Nakhon Si Thammaratin provinssin pohjoisin alue. Asukkaita sillä on vain runsaat 27 000. Tunnetuista lomakohteista läheisimmät ovat Krabi sekä Phuketin ja Ko Samuin saaret, joista kaikista on yhteys Khanomiin, joko bussilla tai veneellä. Taksit ovat nekin edullisuutensa ansiosta Thaimaassa varteenotettava vaihtoehto jopa pitkien välimatkojen taittamiseen. Kaikista yllämainituista kohteista onkin suhteellisen helppoa saapua Khanomiin, tai toteuttaa päiväretkiä niihin. Bangkokiin matkaa kertyy bussilla noin 12 tunnin verran, ja sitä harvemmin yhdistetään Khanomin matkaan.

Ilmasto

Khanomin ilmasto on vuoden ympäri taatun lämmin ja suloinen. Alhaisimmillaan keskipäivälämpötilat keikkuvat lokakuun ja maaliskuun välillä, eikä silloinkaan tarvitse palella, sillä elohopea osoittaa tavallisesti 28 – 31 astetta.  Sadekausi ajoittuu lokakuun puolivälistä joulukuun puoliväliin. Khanomin kuumimmat kuukaudet ovat huhti- ja toukokuu, jolloin lämpömittari saattaa osoittaa jopa 36 astetta.

Aktiviteetit ja nähtävyydet

Khanom mielletään uneliaaksi kohteeksi, jossa ei juurikaan ole mielenkiintoista tekemistä. Asia ei kuitenkaan ole niin, sillä Khanomissakin lomapäiville löytyy mukavaa puuhaa, eikä elo suinkaan rajoitu vain sen upeille hiekkakaistaleilla loikoiluun.

Mu Ko Thale Tain ja Khao Luangin kansallispuistot – tiheän viidakon, äkkijyrkkien kallioiden, salaperäisten luolien ja ihanien vesiputousten suloista pääsee nauttimaan joko päiväretkellä tai puumajassa yöpymällä. Luolien kuningas on Wang Thong ja vesiputousten uskomattomin puolestaan Krung Chian.

Vaaleanpunaiset delfiinit – etenkin Taled Bayn alueelle järjestetään pitkähäntäveneellä retkiä, joiden aikana voit päästä vaihtamaan kuulumisia uhanalaisten vaaleanpunaisten delfiinien kanssa lähes nokka nokkaa vasten.

Wat Kradangnga – muinainen temppeli, jonka iästä kenelläkään ei ole tarkkaa tietoa. Temppeli tunnetaan lähinnä kauniista Buddhan elämästä kertovista seinämaalauksistaan sekä tietysti mietiskelyn mestarin patsaasta.

Kylpylähoitojen hemmottelua – Supisuomalaisen taustan omaava Aava Resort & Spa tarjoaa kipeille lihaksille ja uupuneelle mielelle niiden kaipaamaa rentoutusta perinteisellä thaimaalaisella ammattitaidolla. Myös Tontarn Resortin kala-altaassa heilutellut jalat saavat ainutlaatuista huomiota ja hoitoa osakseen.

Golf – Khanomista löytyy suuren padon varjoon rakennettu täysi 18-reikäinen kenttä, jollaisella et taatusti ole aiemmin päässyt palloasi lyömään.

Ko Samuin saari – unelmankaunis Ko Samuin (kirjoitetaan myös Koh Samui) saari on vain venematkan päässä ja onkin suosittu retkikohde Khanomissa lomailevien keskuudessa. Ko Samuilta löytyvät myös Khanomissa edelleen rajalliset ostospaikat ja viihde.

Khanomin markkinat – pienen Khanom-kaupungin keskiviikkoiset ja sunnuntaiset markkinat hukuttelevat väkeä paikalle kauempaakin. Markkinoilta voit ostaa taatusti tuoreet eksoottiset hedelmät ja vihannekset, sekä paljon muuta mielenkiintoista.

Rannat

Khanomin rannoilla lomailevan ei todellakaan tarvitse tehdä itselleen tilaa kyynärpäiden avulla, päinvastoin. Upeaa rantaa riittää yli 10 kilometrin verran, ja sen varrella useimmat kaistaleet ovat autioita jopa sesonkiaikaan. Hat Nai Phlao on rannoista suurimpia ja suosituimpia, joka tarjoaa vesiurheilumahdollisuuksia ja ravintoloita. Hat Na Dan puolestaan lienee Khanomin rauhallisimpia rantoja, joten se on loistava valinta yksityisyyttä tai romantiikkaa etsiville. Ao Thong Yille kokoontuvat etenkin snorklaajat ja kunnokseen uivat. Nai Predin hiekka on kullanhohtavaa ja sen varjostajana toimii ihastuttava palmumetsikkö. Koska Khanomissa on helppoa liikkua mopolla, voit helpolla tehdä löytöretkiä rantaviivaa pitkin.

Vastaa