Mikä on paras lomakohde?

Lanzarote

Lanzarote – Kanaria

Kanariansaaret ovat ihanteellinen matkakohde vuoden ympäri, mutta ei ole se ja sama, minkä saaren valitset itseäsi isännöimään. Jokaisella saarella on oma sielunsa ja persoonansa, ja se sopii tietynlaiselle lomailijalle parhaiten. Tällä kertaa tarkastelemme sitä, mistä karuhko Lanzarote on tehty.

Lanzaroten piirteet

Lanzarote on Kanarian saariryhmän itäisin jäsen, ja lukeutuu sen vanhimpiin. Noin 850 km² kokoinen saari on huomattavasti rauhallisempi kuin Teneriffa tai Gran Canaria. Siksi se sopii parhaiten hieman rauhallisempaa miljöötä kaipaaville lapsiperheille tai muuten hiljentymään haluaville. Vilkasta yöelämää löytyy lähinnä vain saaren pääkaupungista Arrecifestä tai Puerto del Carmenista.

Karu ympäristö

Lanzarotea verrataan usein kuumaisemaan, sillä sen tuliperäinen historia on kaikkialla nähtävillä ja vihreää puupeitettä saa etsiä. Paikallisten mukaan Jumala unohti Lanzaroten luomispuuhiensa seitsemäntenä päivänä. Tulivuoren toimintaa saarella koettiin vielä reilut sata vuotta sitten, joten laavapeitettä ja tuhkaa on lähes kaikkialla. Saarella kuitenkin viljellään hedelmiä ja vihanneksia. Etenkin Gerian viiniviljelmät ovat maailmankuuluja ikivanhojen viljelymenetelmiensä vuoksi.

Rannat

Löytyy kuumaiseman keskeltä toki upeita rantojakin, jotka ovat myös lasten ja vesiurheilijoiden mieleen. Saaren pisin hiekkarantakaistale on 20 kilometrin pituinen Las Playas del Sur, joka ulottuu sen eteläkärjestä aina lentoaseman tuntumaan. Punta del Papagayo tarjoaa turkoosin meren ympäröimän hiekkarannan ilman palveluita ja mukavuuksia, Playa Blancan vaaleat hiekat ja suojaisat poukamat ovat huippusuosittuja, Puerto del Carmenin yli kilometrin hietikolla voit vuokrata aurinkovarjoja ja -tuoleja, ja pohjoisen Playa Fumara puolestaan houkuttelee lainelautailijoita aalloilleen.

Tekemistä

Lanzarotelta löytyy mielenkiintoista puuhaa koko perheelle. Vaikka saaren karkelot keskittyvät sen viehättäville rannoille, voit Lanzarotella viedä koko pesueesi vaikka Timanfayan kansallispuiston alueelle. Siellä valitset liikkumistavaksesi joko tutun bussin tai uuden tuttavuuden, kamelin! Sinua kyyditään kivettyneiden laavakenttien halki ja toimivien kraattereitten partaalle katsomaan, kuinka vesi haihtuu silmänräpäyksessä tai maistamaan siinä grillattua pihviä. Cueva de los Verdes on 7 kilometriä pitkä maanalainen laavatunneli, joka on ainutlaatuisten laavavirtojen synnyttämä. Sen 1,5 kilometriä merenpinnan alla kulkevaa osaa nimitetään Tunnel de la Atlantidaksi, eli Atlantiksen tunneliksi, ja se maailman pisin laatuaan. Vaihtoehtoina ovat myös Casas Hondan vulkaaniset luolat, Guatizan piikikäs kaktusmetsä, ja monet muut lähinnä tulivuoresta muistuttavat kierrokset. Lasten mieleen ovat etenkin saaren kaksi mikroautorataa ja paintballin värikkäät turnaukset

Vastaa