Eilat

Aivan Israelin eteläkärjessä Punaisen meren rannalla sijaitseva Eilat, on ehdoton paikallisten ja turistien rantalomakohde. Lämmintä riittää vuoden jokaiselle päivälle ja onpa Eilatia kutsuttu jopa Lähi-Idän Goaksikin.

Eilatiin kävijöitä houkuttelee ehdottomasti sen turkoosi merivesi ja sen mukanaan tuomat mahdollisuudet vesiurheiluun. Täällä tutuksi tulevat niin sukellus- ja snorklausretket kuin delfiinien kanssa uiminenkin. Upeista koralleista kiinnostuneet voivat ottaa osaa retkeen lasipohjaisella veneellä, joka on varmasti unohtumaton kokemus! Kaupungin vedenalainen observatorio on erityisesti lapsiperheiden mieleen.

Vastapainona vesipedoille ovat retket Eilatin lähiympäristöön. Puolipäiväretket tai pidemmät parin päivän retket antavat lomalle aivan uuden perspektiivin. Valitseepa matkailija sitten retken lähifarmille tai kolmen päivän patikkareissun lähivuorille, on kokemus unohtumaton. Keväisin ja syksyisin miljoonat muuttolinnut ylittävät Eilatin alueen ja osa jää hetkeksi leputtelemaan siipiään, jolloin lintubongareiden unelmat täyttyvät. Vaikka Eilat sijaitsee kirjaimellisesti erämaassa, se tarjoaa huikean kirjon aktiviteetteja laidasta laitaan.

Eilatiin voi joko lentää tai saapua autolla tai bussilla. Useat eurooppalaiset matkanjärjestäjät lentävät suoraan Eilatiin. Mikäli matkailija laskeutuu Tel Aviviin, alle tunnin lento Tel Avivista on ehdottomasti paras tapa saapua, kun aikaa ei ole tuhlattavaksi. Mikäli matkailija saapuu kaupunkiin vuokra-autolla, on suositeltavaa pysähtyä matkalla maailmankuululla Kuolleella merellä.

Eilat sijaitsee aivan Jordanian ja Egyptin rajojen läheisyydessä, joten retki lähinaapureiden nähtävyyksiin on helppo toteuttaa joko omatoimisesti tai opastetun ryhmän kanssa.

Comments

  1. Eilat sopii kivasti lapsiperheille. Käytiin lasten kanssa meriobservatoriossa, missä katseltiin upeita koralleja ja kaloja, jopa delfiinejä. Niiden kanssa pääsee Eilatissa myös uimaan. Lasipohjavenereissu ja kamelisafari vähän vanhempien lasten kanssa voisivat olla myös kivaa lomapuuhaa. Eilatista lähtiessä ei muuten kannata säikähtää, jos lentokentällä kysellään vähän henkilökohtaisiakin kysymyksiä, kuuluu asiaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

two × one =