Mikä on paras lomakohde?

Dublin

Irlannin pääkaupunki Dublin

Dubliniin kannattaa lähteä kaupunkilomalle. Kaupunki on todella kaunis, jossa on paljon vanhoja arkkitehtuurisia rakennuksia. Tällaisia historiallisia nähtävyyksiä ovat muun muassa Trinity College, Dublin Castle ja General Post Office. Muihin hienoihin kohteisiin kuuluu myös Liffey-joki, joka jakaa kaupungin kahtia ja sen yli menee monia siltoja, kuuluisin kaikista The Half Penny Bridge.

Nähtävää

Kaupunkia ja nähtävyyksiä pääsee kätevästi katselemaan Hop-On Hop-Off bussikierroksilla. Bussit ovat kaksikerroksisia ja hienolla säällä onkin mukava istua ylhäällä katselemassa maisemia. Kierroksella on pysäkkejä ja voit, kuten nimikin kertoo, jäädä pois ja nousta myöhemmin taas takaisin jatkamaan kierrosta. Voit esimerkiksi jäädä tekemään ostoksia tai vaikka vierailla Guinnes Storehousessa. Guinnes Storehouse on suosittu käyntikohde, jossa kerrotaan Guinnesin historiasta ja oluen valmistamisesta. Kierros päättyy huikeaan Gravity Bariin, josta näet koko kaupungin ja saat siemailla samalla ilmaisen tuopillisen Guinnesia. Jos juomat kiinnostavat, voi vierailla myös Jameson-viskin vanhalla tehtaalla, joka toimii nykyään museona.

Pubit

Pubit kuuluvat ehdottomasti Irlantiin. Dublinissa on paljon pubeja ja niissä on mukava pistäytyä rentoutumassa. Temple Barin alueella näitä on ehkä eniten ja sinne kannattaakin suunnistaa jos yöelämään haluaa. The Temple Bar -pubi, joka on saanut nimensä kaupunginosan mukaan, lienee kuuluisin. Dublinista löytyy aina joku pubi viikonpäivästä huolimatta, missä on jonkinlaista live-esiintymistä. Jos kaipaa menoa ja meininkiä, Irlannissa kannattaa vierailla Pyhän Patrikin päivän aikoihin, joka on 17. maaliskuuta.

Ruokailu

Dublinin pääkatu on O´Connell Street ja se onkin yksi monista Dublinin nähtävyyksistä. Kadun varresta löytyy paljon erilaisia kauppoja ja ruokapaikkoja, joten se on yksi suosituista shoppailupaikoista. Shoppailemaan voisi myös suunnata esim. Grafton Streetille ja St Stephen’s Greenin ostoskeskukseen, joka on nimetty vieressä sijaitsevan kauniin puiston mukaan. Puisto on myös ehdottomasti käynnin arvoinen. Se on kuin suuri ja suojaisa puutarha keskellä kaupunkia. Puistosta löytyy patsaita ja suihkulähteitä ja on oivallinen paikka piknikille.

Paikalliset ihmiset

Mitä ehdottomasti kannattaa tehdä Dublinissa, on jutella paikallisille. He ovat iloisia ja ystävällisiä ja osaavat kertoa paljon niin sanottuja sisäpiiriläisten vinkkejä paikoista ja asioista missä kannattaa vierailla ja mitä kannattaa tehdä. Paikalliset osaavat varmasti suositella paikkoja, joista saa hyvää ja aitoa Irlantilaista ruokaa sekä pubeja, jotka eivät ole täynnä turisteja. Yksi tällainen on esimerkiksi Whelan’s, pubi jota paikalliset suosivat ja jossa on kuvattu yksi kohtaus tunnetusta elokuvasta PS. Rakastan sinua.

Hintataso

Suomeen verrattuna Irlanti on melko halpa maa. Ruoka ja juomat ovat halvempia kuin myös vaatteet. Yksi suosituimmista ostospaikoista Dublinissa on tavaratalo Penney’s, jossa on monta kerrosta naisten, miesten ja lasten vaatteita sekä kodin tavaroita edullisesti. Kuitenkaan tupakoitsijoita ei Irlannissa suosita, korkean veron takia tupakka-askista joutuu maksamaan tuplasti enemmän kuin Suomessa. Dublinissa on myös useita matkamuistomyymälöitä, joista varmasti löytää tuliaisia sekä postikortteja. Jos haluaa lähettää postikortin, joutuu kuitenkin etsimään postitoimiston koska postimerkkejä ei saa kaupoista. No ehkä parempi on vain tehdä somepäivitys Facebookkiin tai Instaan.

Dublin on siis ehdottomasti vierailun arvoinen paikka kaikkine nähtävyyksineen ja pubeineen. Ihmiset ovat ystävällisiä, ostospaikkoja on paljon ja kaupunki on upea!

Vastaa