Gran Canaria

Kanariansaarten suosituimpia saaria on sen uskomattoman kaunis Gran Canaria. Se onkin ollut suomalaisten sydämissä isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle. Gran Canaria tarjoaa aivan koko perheelle auringon ja lämpimän meren lisäksi mielekästä puuhaa, uskomattomia luonnonihmeitä, vilkasta iltaelämää ja tietysti veden kielelle saavaa herkullista ruokaa.

Gran Canaria on Kanariansaarten kolmanneksi suurin jäsen, ja sen pohjoisosaa hallitsee vihreä väri ja vuoristoinen maisema, jonka keskellä kohtaat eksoottisia banaaniviljelmiä, viehättävien kaupunkien tenhoa ja kauniita rantoja. Monille tutuksi tullut Kanariansaarten toinen pääkaupunki Las Palmas tarjoaa lisäksi loistavat ostosmahdollisuudet ja modernia elämänmenoa. Eteläosaa kohti matkatessa maasto kuitenkin muuttuu kuivemmaksi ja karummaksi, muistuttaen matkaajalle Afrikan läheisyydestä.

Jos haluat nähdä ja tuntea, millaista Afrikan Saharassa luultavasti on – sinne kuitenkaan itse eksymättä ja janoon kuolematta – olet tullut juuri oikeaan paikkaan! Gran Canarian vetovoimaisimpia nähtävyyksiä ja kokemuksia ovat nimittäin Maspalomasin mykistävän kauniit hiekkadyynit. Saavu katsomaan kuinka tuuli tanssittaa hiekkaa ja muuttaa dyynien muotoja, ja koe ihastuttava kamelikyyditys.

Gran Canarian aurinkoiset rannat odottavat pesuettasi. Saaren upeimpia hiekkarantoja on eteläosassa sijaitseva kahdeksan kilometrin pituinen rannikkosiivu Playa del Inglesistä aina Maspalomasiin saakka. Sen lisäksi mm. Puerto Ricon, Las Palmasin ja San Augustinin rannat sopivat pienimpienkin ranta- ja vesileikkeihin.

Rantojen ja hiekkadyynien lisäksi Gran Canaria tarjoaa mitä monipuolisinta ajanvietettä. Valittavinasi ovat niin ylelliset spa-hoidot, Aqualand-vesipuiston riemukkaat vesileikit, Sioux City -teemapuiston villi länsi, golfviheriöitten hurmaa, Atlantin aaltojen alaista salaperäistä elämää tai rommitehtaan maistelukierroksen humalluttaa ihanuutta.

Koska Gran Canarialla lomailee vuosittain yli 2 miljoonaa ihmistä eri puolilta maailmaa, se ei ole Kanariansaarten paras paikka paeta turistilaumoja. Toki saarella on edelleen ihastuttavia kohteita, joita lomailijat eivät ole onnistuneet valtaamaan, mutta varaudu etenkin kesäaikaan jonoihin ja tungokseen niin nähtävyyksillä, rannoilla kuin kaupoissakin.

Comments

  1. Jep, Gran Canarialla on kyllä tungosta. Itse käynyt Puerto Ricossa, ja siellä ainakin rannat olivat aika törkyisessä kunnossa… Mutta muuten helppo ja hyvä lomakohde, ainakin lapsiperheille. Puhuvat monessa paikassa jopa suomea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

five × one =