Mikä on paras lomakohde?

Madeiran suositut ravintolat

Madeiran saari Atlantin valtamerellä on tunnettu upeista maisemistaan ja miellyttävästä ilmastostaan. Matkailijan käydessä Madeiralla ei voi unohtaa tutustua myös saaren herkulliseen ruokakulttuuriin. Madeiralla on tarjolla laaja valikoima ravintoloita, jotka tarjoavat niin perinteisiä madeiralaisia ruokia kuin kansainvälisiä herkkuja.

Yksi suosituimmista ravintoloista Madeiralla on ”Restaurante Do Forte”. Tämä ravintola sijaitsee Funchalin kaupungissa Forte São Tiagon linnan vieressä, ja sieltä avautuu upea näkymä kaupungin lahdelle. Ravintolan menu tarjoaa laajan valikoiman mereneläviä, tuoreita kala- ja äyriäisruokia sekä perinteisiä madeiralaisia ruokia, kuten esimerkiksi ”Espetada” eli vartaassa grillattua lihaa.

Toinen suosittu ravintola Madeiralla on ”Restaurante Escondidinho”. Tämä perheomisteinen ravintola sijaitsee Camaran kylässä ja tarjoaa perinteisiä madeiralaisia herkkuja, kuten ”Bolo do caco” eli perunaleipää ja ”Lapas” eli simpukoita. Ravintolassa korostetaan paikallisten ja tuoreiden raaka-aineiden käyttöä, ja asiakkaat voivat nauttia ruoistaan ravintolan terassilla upeiden maisemien äärellä.

Madeiran suosituimpiin ravintoloihin kuuluu myös ”Restaurante Il Gallo d’Oro”. Tämä Michelin-tähdellä palkittu ravintola tarjoaa elegantin ja hienostuneen illalliskokemuksen. Ravintolan menu perustuu paikallisiin raaka-aineisiin ja tarjoaa modernia portugalilaista ja madeiralaista keittiötä. Illallisen päätteeksi asiakkaat voivat nauttia myös tasokkaasta viinivalikoimasta.

Madeiran ravintolat tarjoavat matkailijoille mahdollisuuden tutustua saaren ruokakulttuuriin ja nauttia herkullisista paikallisista makuelämyksistä. Riippumatta siitä, tykkääkö herkutella perinteisiä madeiralaisia ruokia vai mieluummin maistella kansainvälisiä herkkuja, Madeiralta löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun.

 • O Tasco: O Tasco on suosittu ravintola, jossa tarjoillaan perinteisiä madeiralaisia ruokia. Ravintola on tunnettu erityisesti herkullisista liharuoistaan, kuten grillatusta kanasta ja porsaanleikkeistä. O Tasco on myös vierailijoiden keskuudessa suosittu paikka, jossa voi nauttia paikallista viiniä ja tunnelmallista ilmapiiriä.
 • Frango da Guia: Frango da Guia on madeiralainen ravintola, joka on erikoistunut grillattuihin kanaruokiin. Ravintolasta saa herkullista ja mehevää grillattua kanaa erilaisilla lisukkeilla. Frango da Guiassa voi nauttia maukkaista ruoista mukavassa ja rennossa ilmapiirissä.
 • Restaurante do Forte: Restaurante do Forte sijaitsee Funchalin vanhassa linnoituksessa, ja se tarjoaa upeat merinäköalat. Ravintolan ruokalista painottuu perinteisiin madeiralaisiin ruokiin, ja se tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen ravintolaelämyksen historiallisessa ympäristössä.
 • A Bica: A Bica on kodikas ravintola, joka tarjoaa herkullista portugalilaista ruokaa. Ravintolasta saa muun muassa tuoretta kalaa ja mereneläviä sekä erilaisia liharuokia. A Bicassa voi nauttia ruoan lisäksi myös upeasta näköalasta merelle.
 • Armazém do Sal: Armazém do Sal on suosittu ravintola, joka tarjoaa laajan valikoiman ruokia. Ravintolassa on tarjolla paikallista kalaa ja mereneläviä, mutta myös erilaisia liha- ja kasvisruokia. Armazém do Salissa voi nauttia maukkaasta ruoasta viihtyisässä ja modernissa ympäristössä.
 • Mercado dos Lavradores: Mercado dos Lavradores on markkinapaikka, jossa voi tutustua madeiralaiseen ruokakulttuuriin. Markkinoilta voi ostaa tuoreita hedelmiä, vihanneksia, leipää ja muita paikallisia tuotteita. Mercado dos Lavradores on myös suosittu paikka, jossa voi maistella erilaisia madeiralaisia herkkuja.
 • Restaurante Mozart: Restaurante Mozart on tyylikäs ravintola, joka tarjoaa kansainvälistä ja perinteistä portugalilaista ruokaa. Ravintola tunnetaan erityisesti laajasta viinivalikoimastaan, johon kuuluu myös madeiralaisia viinejä. Restaurante Mozartin elegantti miljöö ja herkullinen ruoka tekevät siitä suositun ravintolavaihtoehdon Madeiralla.
 • Gaviao Novo: Gaviao Novo on kodikas perheravintola, joka tarjoaa erilaisia perinteisiä madeiralaisia ruokia ja mereneläviä. Ravintola on suosittu paikka nauttia herkullista ruokaa ja rentoutua maaseutumaisessa ympäristössä. Gaviao Novossa vierailijat voivat kokea aitoa madeiralaisen keittiön tunnelmaa.
 • Casa de Vila Alencastre: Casa de Vila Alencastre on perinteinen madeiralainen ravintola, jossa tarjotaan autenttisia madeiralaisia ruokia. Ravintolan ruokalista vaihtelee kausittain ja siinä käytetään ainoastaan tuoreita ja laadukkaita paikallisia raaka-aineita. Casa de Vila Alencastren tunnelmallinen sisustus ja herkullinen ruoka tekevät siitä suositun ravintolan Madeiralla.
 • Sabores Alentejanos: Sabores Alentejanos on portugalilainen ravintola, jossa voi maistella erilaisia perinteisiä alentejanolaisia ruokia. Ravintola tunnetaan erityisesti laajasta viinilistastaan, joka sisältää myös madeiralaisia viinejä. Sabores Alentejanos tarjoaa vierailijoille maukasta ruokaa ja rentoa ilmapiiriä.
 • Restaurante Maré Alta: Restaurante Maré Alta sijaitsee Funchalin satamassa ja tarjoaa upeat näköalat merelle. Ravintolassa voi nauttia tuoreista merenelävistä, kuten hummerista, simpukoista ja mustekalasta. Restaurante Maré Altassa vierailijat voivat samalla ihailla merimaisemia ja nauttia paikallisten herkkujen ainutlaatuisesta mausta.
 • O Tapassol: O Tapassol on suosittu tapas-ravintola, josta saa maistuvia ja monipuolisia pikkupurtavia. Ravintola tarjoaa laajan valikoiman erilaisia tapaksia, kuten patatas bravas, jamón serrano ja manchego-juusto. O Tapassol on suosittu paikka nauttia hyvästä ruoasta ja viettää rennosti iltaa ystävien kanssa.
 • Restaurante Tik Tapas: Restaurante Tik Tapas on tyylikäs ja moderni ravintola, jossa tarjoillaan herkullisia tapas-annoksia. Ravintolan tapasvalikoima vaihtelee sesongin mukaan, ja siinä käytetään ainoastaan tuoreita paikallisia raaka-aineita. Restaurante Tik Tapasin rento ilmapiiri ja maukas ruoka houkuttelevat vierailijoita Madeiralla.
 • A Confeitaria das Furnas: A Confeitaria das Furnas on suosittu kahvila ja leipomo, joka on erikoistunut perinteisiin madeiralaisiin makeisiin herkkuihin. Kahvilasta voi ostaa erilaisia kakkuja, leivoksia ja muita leivonnaisia. A Confeitaria das Furnas on vierailijoiden keskuudessa suosittu paikka, jossa voi herkutella makeiden leivonnaisten parissa.
 • Restaurante Chalet Vicente: Restaurante Chalet Vicente sijaitsee upeassa vanhassa huvilassa ja tarjoaa aitoja madeiralaisia ruokia. Ravintola on erikoistunut tuoreeseen kalaan ja mereneläviin, mutta tarjolla on myös muita perinteisiä madeiralaisia ruokia. Restaurante Chalet Vicenten tunnelmallinen miljöö ja herkullinen ruoka tekevät siitä suositun ravintolan Madeiralla.
 • Restaurante Terrasse: Restaurante Terrasse sijaitsee lähellä Funchalin satamaa ja tarjoaa upeat näkymät merelle. Ravintolasta saa erilaisia kansainvälisiä ruokia, kuten pihvejä, pastaa ja salaatteja. Restaurante Terrasse on suosittu paikka nauttia herkullista ruokaa merinäköalalla.

Madeira on ehdoton unelmakohde ruokamatkailijoille, sillä tämä upea saari tarjoaa lukuisia herkullisia makuelämyksiä. Madeiran suositut ravintolat tarjoavat laajan valikoiman paikallisia herkkuja sekä kansainvälisiä vaihtoehtoja, jotka tyydyttävät vaativammankin matkailijan makuhermot.

Tämä artikkeli esittelee muutamia Madeiran suosituimpia ravintoloita ja antaa vinkkejä ruokailupaikoista, jotka kannattaa ehdottomasti kokea saarella vieraillessa. Jokaisella ravintolalla on oma ainutlaatuinen tunnelmansa ja tarjontansa, joten jokainen löytää varmasti omat suosikkinsa.

Suosittelemme lukijoitamme kommentoimaan artikkelia ja jakamaan tietoa sosiaalisessa mediassa, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan Madeiran herkullisista ruokakokemuksista. Matkailijoiden suositukset ja kokemukset auttavat muita matkaajia löytämään parhaat ravintolat saarella.

Madeiran suosituissa ravintoloissa pääset maistamaan paikallista keittiötä, jossa merenelävät ovat suuressa roolissa. Kokeile esimerkiksi tunnettuja liharuokia, kuten Espetadaa tai ponchoa, joiden maut vievät kielen mennessään. Lisäksi makeannälkäisille suosittelemme maistamaan madeiralaisia jälkiruokia, kuten bolo do caco -leipää tai honey cakea.

Madeiran ravintolaillallisten lisäksi voit tutustua myös saaren upeisiin nähtävyyksiin ja muihin aktiviteetteihin, kuten vaellusreitteihin ja valaiden tarkkailuun. Muistathan varata aikaa myös rentoutumiselle ja nauttimiselle – lomat ovat juuri sitä varten!

Toivomme, että tämä artikkeli antaa sinulle hyviä vinkkejä Madeiran ravintoloiden suhteen. Toivottavasti saat unohtumattomia ruokaelämyksiä saarella ja palaat takaisin kotiin täynnä upeita muistoja. Hyvää matkaa!