Mikä on paras lomakohde?

Teneriffa

1 kommentti

Teneriffa – Kanariansaaret

Maantiede

Suomalaisten valmismatkaajien suuresti rakastamien Kanariansaarten suosituin kohde on jo vuosia ollut Teneriffa, jossa meitä lomailee jokaisena vuonna jo yli 100 000. Teneriffalla on enemmän onnellisia asukkaita kuin millään muulla Kanariansaarella, ja se on samalla myös koko Espanjan asutuin saari. Vilskettä tällä ihastuttavalla 2 000 km² saarella riittää, sillä suomalaisten lisäksi sen kamaralla vierailee vuosittain yli 5 miljoonaa turistia. Se ei olekaan pieni luku noin 800 000 paikalliseen verrattuna.

Santa Cruz

Teneriffan pääkaupunki Santa Cruz de Tenerife on samalla saariryhmän toinen virallinen pääkaupunki, Gran Canarialla sijaitsevan Las Palmasin ohella. Se on erityisen kuuluisa maailman suurimpiin karnevaaleihin lukeutuvista helmikuisista juhlistaan, joille vetävät vertaa vain Rio de Janeiron vastaavat.

Teide

Teneriffan maasto on vuoristoista, sillä sen maisemaa hallitsee maailman suurimpien tulivuorten joukkoon kuuluva El Teide, jonka korkein huippu kohoaa yli 3,7 kilometrin korkeuteen. Eipä siis mikään ihme, että vuori oli jo muinoin Teneriffan ensimmäisille asukkaille pyhä. Viimeksi kansallispuistoineen Unescon maailmanperintökohteiden listalla komeileva El Teide purkautui 1900-luvun alussa, eli se nukkuu vain koiranunta. Vuosittain huikean tulivuoren rinteillä käyskentelee yli 2,8 miljoonaa turistia, mikä tekee siitä Espanjan rakastetuimman luonnonihmeen.

Asuttaminen

Teneriffa on ollut asuttu jo noin vuodesta 200 eaa, jolloin Afrikan puolelta saapuneet guanchet seilasivat sinne. Vuona 1493 Aragonin kuningaspari antoi Alonso Fernandez de Lugolle siunauksensa Teneriffan valloitukseen, ja jo seuraavana vuonna tämä hyökkäsi saarelle 2 000 miehen voimin. Paikalliset kuitenkin taistelivat vastaan henkeen ja vereen, ja antautuivat vasta vuoden 1494 lopulla. Paikalliset joutuivat orjiksi ja saarelle muutti uutta väestöä etenkin Espanjasta, Portugalista, Flandersista ja Italiasta, ja saaren hedelmällinen maaperä muutettiin viljelyksiksi. Ja koska Santa Cruz oli tärkeä pysähdyspaikka etenkin Amerikkaan seilaaville laivoille, runsaasti väestöä muutti Teneriffalta Keski- ja Etelä-Amerikan alueelle. Santa Cruz tunnetaan myös paikkana, jossa legendaarinen brittiamiraali Nelson menetti taistelun lisäksi kätensä.

Alueet

Turismi keskittyy Teneriffan eteläosaan, vaikka pohjoisosa onkin vehreämpää. Niin saaren vanhin lomakohde Puerto de la Cruz, nykyaikainen valtava lomakeskus Playa de las Americas ja sen vierellä sijaitsevat Los Christianos ja Fañabe, kuin Adeje ovat monille matkaajille entuudestaan tuttuja. Niiden lisäksi saaren vanhin kaupunki La Laguna tarjoaa viehättävää miljöötä ja historiallisia puitteita.

Matkailu

Teneriffa soveltuu ihanteellisesti lomakohteeksi niin kesällä kuin talvella, sillä saaren lämpötilavaihtelut ovat suhteellisen pieniä. Päivälämpötila ei juuri koskaan notkahda alle +20 asteen, eikä toisaalta useinkaan kohoa päälle +30 asteen. Talvikuukausina tosin sataa hieman enemmän ja illat ovat viileämpiä.

Saarella lomailijoita odottavat luonnonihmeiden lisäksi kauniit, koko perheelle soveltuvat hiekkarannat ja loistavat golfkentät. Monet matkustavatkin Teneriffalle nimenomaan golfviheriöitä koluamaan ja teroittamaan pelitaitojaan.

Jatka tästä sivulle Teneriffan aktiviteetit

Vastaa

Ajatus aiheesta “Teneriffa”