Mikä on paras lomakohde?

Lomakohteena Agii Apostoli

Agii Apostoli

Unelmamatka Kreetan Agii Apostoliin

Kreetan suurimmissa lomakohteissa – Haniassa, Agios Nikolaoksessa ja Rethymnonissa – jo vierailleena valitsin perheen kanssa viime syyskuun alun matkakohteeksi itselleni uudemman tuttavuuden, Agii Apostolin. Se vaikutti sijaitsevan juuri sopivan lähellä suuria keskuksia, esimerkiksi Hania on vain muutaman kilometrin etäisyydellä, mutta tarjoavan silti pienen paikan rentoa ja rauhallista ilmapiiriä.

Sijainti

Agii Apostoli sijaitsee Kreetan pohjoisrannikolla, joten rannat olivat upeita hiekkarantoja. Ne sopivat erinomaisesti perheemme lapsille, joilla oli ikää 3 ja 5 vuotta, sillä meri oli kirkas ja puhdas sekä sopivan matala. Ei siis tarvinnut vahtia lasten touhuja yhtä tarkasti kuin edellisenä vuonna Santorinilla, jonka syvillä rannoilla vaarat piilivät. Saivat lapset polskutella sielunsa kyllyydestä ja me aikuiset istuskella välillä varjossakin huilaamassa. Rannoilla oli myös loistavasti tilaa, koska olimme lomalla syyskuun ensimmäisellä viikolla, jolloin koulut ovat jo alkaneet lähes kaikissa Euroopan maissa ja etenkin lapsiperheiden rakastama Agii Apostoli oli jo rauhoittunut. Vain kreikkalaisia perheitä muksuineen oli paikalla, heillä kuulemma koulut alkavat vasta lähellä syyskuun puoliväliä.

Tekemistä

Olimme myös osanneet jo etukäteen varata auton koko lomaviikoksi käyttöön, ja pyysimme sitä lentoasemalle vastaan. Lapsiperheen kanssa matkatessa auto on erinomainen vaihtoehto linja-autojen odottelulle ja tavaravuoren rahtaamiselle. Etenkin, jos matkassa ovat lastenrattaat. Auto myös mahdollistaa oman aikataulun mukaan kulkemisen nähtävyyksille, joille toki lapsiperhekin halusi päästä. Teimmekin kokopäiväretken Knossokseen, johon emme ole vielä ehtineet kyllästyä, Iraklionin liepeillä olevaan Cretaquariumiin, sekä Lefka Orin vuorenrinteiden Samarian rotkoon, jota tosin emme taivaltaneet kokonaan, vaan valitsimme pienemmän pätkän. Aivan Agii Apostolin lähellä löytyi myös hauska Limnoupolis-vesipuisto, jossa vesiriemujen lomassa lounastimme.

Agii Apostolin palvelut olivat käden ulottuvilla, koska lomakohde on suhteellisen pieni. Kaupat ja pankki olivat kävelymatkan päässä, samoin lähin uimaranta. Myös hotellissa oli uima-allas, vaikka emme siinä pahemmin vilvoitelleetkaan.

Ruoka

Ruokapuolikin toimi loistavasti, vaikka hieman ronkelit lapsemme kaihtavat kreetalaisia erikoisuuksia. Saaren menu on kuitenkin niin monipuolinen ja laaja, että jokaiselle lomapäivälle löytyi ruokalistalta jotain uutta ja herkullista.

Etenkin lapsiperheiden kannattaa siis valita Kreetan-lomansa ajankohdaksi kesäsesongin ulkopuoliset ajankohdat, syksyllä meri on lapsille ihanan lämmin, eikä aurinko paista yhtä kuumasti kuin keskikesällä. Syksyllä on varsinkin pienissä lomakohteissa hiljaista, joten koko perhe pääsee rentoutumaan ja keräämään voimia talven varalle.

Vastaa