Mikä on paras lomakohde?

Fuerteventura

1 kommentti

Fuerteventura

Atlantin valtamerellä, reilut 100 kilometriä Afrikan Pohjoisrannikosta länteen, sijaitsevien Kanariansaarten toiseksi suurin jäsen on Fuerteventura. Muidenkin Kanariansaarten tapaan se on saanut alkunsa tulivuorenpurkauksesta jo miljoonia vuosia sitten, ja sen ensimmäisiä asukkaita olivat Pohjois-Afrikasta saapuneet guanchit.

Luonto

Fuerteventura on maastoltaan karu, mutta se ei voi ylpeillä Teneriffan kaltaisella korkealla huipulla. Jandia-vuoren Pico de Jandia nimittäin kohoaa ”vain” 800 metriä merenpinnan yläpuolelle. Upeaa rantaviivaa sen sijaan riittää huikeat 340 kilometriä, enemmän kuin millään toisella saariryhmän jäsenellä. Siksi Fuerteventura on niittänyt mainetta etenkin rantalomakohteena, ja saaren kirkkaanturkoosi meri on ympäri vuoden lämmin. Saaren maineikkaimmat hiekkarannat löytyvät Jandiasta ja Corralejon liepeiltä. Vaaleaa hiekkarantaa riittää noin 50 kilometrin verran, ja mustaakin 25 kilometriä. Rantoja on valittavinasi reilusti toista sataa.

Sää ja Ilmasto

Kaikki Kanariansaaret ovat loistavia lomakohteita ympäri vuoden, eikä Fuerteventura poikkea suurestikaan siitä säännöstä. Kesällä lämpötila harvoin kohoaa päälle 30 asteen, ja saarella lähes tauotta puhaltavat tuulet vilvoittavat oloa. Tuulten vuoksi saari aikoinaan nimettiinkin, sillä Fuerteventura tarkoittaa kovia tuulia. Sateita ei kesällä tarvitse pelätä, sillä ne rajoittuvat lähinnä talvikuukausiin, ja silloinkin sademäärät ovat suomalaisittain pieniä. Talvellakaan lämpömittari ei päiväsaikaan juuri koskaan näytä alle 18 astetta, mutta illat saattavat olla koleita. Toisinaan Fuerteventuralla pääsee todistamaan Saharasta saapuvaa hiekkamyrskyä, calimaa, jolloin lämpötila nousee reippaasti ja näkyvyys lähes katoaa vaalean hiekan täyttämässä ilmassa.

Kohteet

Fuerteventuran tunnetuimmat lomakohteet ovat pohjoisen Corralejo, etelän Morro Jable/ Jandia, sekä turisteille rakennettu lomakeidas Caleta de Fuste/ El Cotillo. Ne tarjoavat suhteellisen rauhallista elämänrytmiä, eikä suuria turistiruuhkia alueella tavallisesti tarvitse pelätä. Saaren vannoutuneimpia ystäviä ovat jo vuosien ajan olleet vesiurheilun harrastajat, etenkin tuulen puhureita kaipaavat.

Lanzaroten ja Fuerteventuran välissä on Lobos niminen saari. Tälle saarelle tehdään retkiä ja se on näkemisen arvoinen. Mikäli matka-aikataulusi ja lomabudjetti antaa myöden niin Lobosin saarella kannattaa käydä.

Yleistä

Fuerteventuralta on turha etsiä reheviä metsiä ja antiikin aikaisia nähtävyyksiä. Sen valtteja ovat kauniiden rantojen lisäksi saaren kuumaisema ja Corralejon lähettyvillä sijaitsevat vaaleat hiekkadyynit. Ihmisen paras ystävä Fuerteventuralla onkin koiran lisäksi kaikkialle jaksava kameli, jonka selässä sinäkin voit tutustua saaren laavakenttiin ja hiekkadyyneihin.

 

Vastaa

Ajatus aiheesta “Fuerteventura”