Mikä on paras lomakohde?

Kotimaan matkailu

Vaikka eksoottiset ulkomaiset kohteet tarjoavatkin paljon erilaista tekemistä, ei Koto-Suomen kohteita silti kannata väheksyä! Kotimaassakin voi nimittäin harrastaa jos jonkinlaista aktiviteettia. Välttämättä ei tarvitse edes Lappiin asti lähteä, sillä kaupungeissakin tapahtuu jos jonkinlaista. Olemme listanneet Suomen parhaat aktiivilomakohteet sekä yleistä tietoa kotimaan matkailusta.

Miksi valita aktiiviloma kotimaassa?

On monta syytä valita kotimaan loma ulkomaan reissun sijasta. Ensinnäkin Suomessa matkailu voi olla monin verroin edullisempaa ja parhaassa tapauksessa halpa reissu löytyy vaikkapa ystävän kautta. Toisekseen loma Suomessa voi olla parempi vaihtoehto, jos aika on kortilla. Viikonloppu toisessa kaupungissa sopii rentoutumiseen silloinkin, kun aikaa viikon aktiivilomalle ei esimerkiksi töiden takia liikene.

Lisäksi Suomi-loman suunnittelu on helppoa. Kielimuuri ei koskaan ole ongelma. Etenkin aktiivilomaa kaavaillessa on tärkeää, että lomalainen ymmärtää kaiken aktiviteetteihin liittyvän. Kulttuurierojakaan ei ole kovin suuria. Kesäisin Suomi on erityisen kaunis,  joten silloin saattaa tuntua tyhmältä lähteä ulkomaille.

Mistä löytyvät Suomen parhaat loma-aktiviteetit?

Jokaisella on varmasti oma mielipiteensä parhaasta lomakohteesta Suomessa. Siksi yhtä selkeää kohdetta on hankala valita. Lisäksi eri paikkojen tarjonta vaihtelee vuodenajasta riippuen. Kokosimme alle muutamia ideoita ja esimerkkejä sekä talveksi että kesäksi. Kaikki kyllä tietävät, kuinka suuri ero lämpötiloissa on! Tästä syystä aktiviteettien tarjonnassakin on suuri ero.

Talvisin moni varmasti viihtyy paremmin sisätiloissa, ellei satu olemaan talvilajien ystävä. Tässä kuitenkin muutama vastustamaton idea, joilla perheen vilukissatkin saadaan mukaan aktiivilomalle:

Talven parhaat aktiviteetit

 

Kemin lumilinna

Kemin näyttävä lumilinna on suurin lumilinna koko maailmassa. Vaikka lumilinnassa vierailu ei ole kovin aktiivinen esimerkiksi talvilajeihin verrattuna, on siellä yöpyminen aktiviteetti jo sinänsä! Kauniissa lumilinnassa järjestetään erilaisia tapahtumia ja rohkeimmat tosiaan voivat jopa yöpyä linnassa. Siellä sijaitsee upea ravintolakin, jonka pöydät on tietenkin valmistettu jäästä. Moni yllättyy siitä, kuinka lämmintä lumilinnassa oikeasti onkaan!

Ideoita talvista Lappi-reissua varten

Lappi tarjoaa paljon talvisen sään ystäville. Etenkin joulun aikaan  alue on täynnä nähtävää aina Rovaniemen Santa Parkista alkaen. Lisäksi Lapissa sijaitsee paljon hiihtokeskuksia, villieläinpuistoja ja museoita. Talvisin Lapissa pääsee näkemään revontulia. Ne ovat niin kauniit, että katselijoita saapuu aina Kiinasta asti! Kannattaa siis varata aktiiviloma hyvissä ajoin. Muuten yöpymispaikat saattavat oikeasti olla täynnä.

Talviset retket

Retkeilyä voi harrastaa myös talvella. Patikointi sujuu oikeastaan missä päin Suomea tahansa. Tilaa nimittäin riittää joka puolella. Halutessaan voi vuokrata mökin tai yöpyä teltassakin. Tavalliseen kävelyyn saa vaihtelua lumikengillä tai suksilla. Talviretkeily voi olla antoisa aktiviteetti, mutta reissaajan tulee varautua kylmään säähän. Patikointi on hyvä idea silloin, kun aikaa ei ole paljon. Halutessaan voi viettää talvisessa luonnossa vaikka vain päivän tai pari.

Kesäisen Suomen lomaideat

Kesällä Suomi ja suomalaiset puhkeavat kukkaan. Jokaisella on energiaa vaikka muille jakaa. Lämmin sää tarkoittaa myös sitä, että aktiviteetteja on paljon enemmän. On mahdotonta listata jokaista ideaa erikseen, mutta tässä muutama:

Liikunnalliset lomat

Kesäisin Suomessa pääsee liikkumaan. Monien järjestöjen kautta pääsee erilaisille liikuntalomille. Niiden aikana voi harrastaa vaikkapa koskenlaskua tai kiipeillä pitkin oikeita kallioita.  Kannattaa tarkistaa esimerkiksi urheiluopistoista ympäri Suomea, järjestetäänkö heillä erityisiä aktiivilomia. Etenkin nuoret usein nauttivat liikunnallisista lomista. Jos siis olet lähdössä perheen kesken lomalle, on tämä erinomainen vaihtoehto.

Kalastus

Kalastus on aktiviteetti etenkin miesten mieleen. Naiset eivät välttämättä innostu ideasta. Tosin löytyy niitä kalastavia naisiakin! Kalaharrastuksen voi yhdistää vierailuun uudella paikkakunnalla sekä muutenkin luonnossa oleiluun. Suomen kaunis kesäinen luonto ja valoisat kesäillat suorastaan kutsuvat nauttimaan siitä. Kalastus aktiviteetti tosin vaatii erilaiset pelit ja vehkeet. Usein niitä voi vuokrata tai lainata vaikka kavereilta.

Perinteinen mökkireissu

Suomalaiset viihtyvät nykypäivänä kaupungeissa. Siksi tavallinen mökkeily voi olla hyvinkin eksoottista. Etenkin perheen nuorimmille, jotka valitettavan usein liimaantuvat kiinni puhelintensa näyttöihin. Mökkejä voi vuokrata lähes joka puolelta Suomea, eikä se ole edes kovin kallista. Mökkireissun aikana voi vierailla läheisissä kylissä ja kaupungeissa, käydä reippailemassa metsissä ja tutustua paikallisiin aktiviteetteihin. Mökkireissun voi toteuttaa ystävienkin kanssa.

Vastaa